Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levrek avi
arkadaşlar levrek avı için nacizane bilgiler.

Levrek Avı İçin Birkaç İpucu

Rapala derinliği:
Rapalanın yüzeceği derinlik en fazla 2 karış olmalı (su yüzeyinden 20 cm.) olmalı. Yani levrek için yüzen (floating) rapalalar tercih edilmeli. Botla çok az gazla (hatta rolantiye yakın) kıyıdan en fazla 30-40 mt. açılarak insanlardan uzak (özelliklede dere yataklarına yakın) sahiller taranmalıdır. Rapala botu 25-30 mt geriden takip etmelidir, kullanılan takımda kurşun kullanmaya gerek yoktur....

Rapala Rengi:
Bence levrek avında en önemli konu rapalanın rengi.Rapalanın sırt rengi YEŞİL ve YEŞİLİN tonu olmalıdır. Karın kısmı fazla parlak olmamalıdır. (Rapala parlarsa levrek ürkebilir)..Şimdi neden Yeşil diyeceksiniz? Biliyorsunuz levrek genelde gümüş balığı (Aterina) sürülerinin peşinde dolaşır. Gümüş balığının sırtı güneşli sularda yeşile yakın bir görüntü almaktadır. (Ben bunu internetteki bazı gümüş balığı resimlerde bizzat gördüm).
Hepinize rastgele.
ben gemiciyim denizlerdir evim,her limanda vardır bir sevgilim
Bul
oğuzhan bey bilgiler için teşekkürler kullandığınız rapalanın markasını varsa resminide eklermisinizAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
bilgi ve paylaşım için teşekkürler
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY
1969
Bul
oğuz bey verdiğiniz bilgilee katılıyorum yalnız ben 9 cm lik rapala kullanıyorum ve bu sene tekneden 15-20 kulaç uzaklıkta kurşunsuz sırtı çekerek 7-8 levrek tuttum.
dediğiniz gibi kıyıdan yüzülmeyen yer ve saatlerde yani sabah erken ve akşam üstü saatlerinde güzel balık alınıyor.3-4 sene evvel birgün 8 tane ispendek tutmuştum bu şekilde.
benim kullandığım ve şimdiye kadar beni hemen hemen hiç boş çevirmeyen yozuri cristal minnow 9 cm yüzen tip rapaladır bu rapalayla lüfer,sarıkanat,levrek,ispendek,hani ve sinarit tuttum gerçekten iyi rapaladır.
bilgiler için teşekkürler.
Bul
Paylaşım için teşekkürler.Rasgele.
Bornova - izmir
Bul
Bilgi ve paylaşım için teşekkürler.Saygılar.
Bul
Oguz abi paylaim icin tesekkurler
yalniz birkac seye deginmeden gecemicem
kulanilan rapalalarin agirligina gore kursun takilmalidir cunku cogu rapala original'lar tahtadan (wood) yapilmaktadir hafif oldugundan su ustunde kalirlar buyuzden kursun takilmasi daha iyidir. tabiki bu rapala original icin benim gorusum.

renk olarak levrekte ust kisim siyahimsi orta kisim gumus rengi ve alt kismi beyaz olanlar levrek icin daha etkileyici olabilir genelde levrek kefal yavrularini cok severler
buyuzden kefalle benzeyen rapalalar iyi is yapar
bir baska levrek rapalasi olarak on kismi kirmizi govde gumus rengi olan rapalada iyi is yapar

not rapala orginal firmasinin levrek icin yayinladigi lure resimleri vardi onlari bulablirsem burdan yayinlarim.
1980 Sirinyer Izmir
Bul
paylaşım için teşekkürler.
Bul
Paylaşım için teşekkürler,ellerine sağlık.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
arkadaslar fotolari bulamadim yalniz http://www.thenumberone.co.uk/007_rapala_lures.pdf

bu adresten rapala firmasinin tum urettigi urunleri detayli bir sekilde gorebilirsiniz ve hangi balikta is yapar girami ve kulanma teknigi hepsi bulunmaktadir.
1980 Sirinyer Izmir
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi