Kıbrısta akademısyenlık yapıyorum. Denız olunca dörtbir yanım haliyle balık tutma olayı kaçınılmaz oldu. Zaten küçük bir memleket burası fazla yapacak bir şey yok. Şikayetçi değilim aksine hiç balık tutamasamda bu olay tiryakilik yarattı bende. Henüz amatör bile değilim ama heves ya, her türlü malzemeyi satın aldım balık tutmak için. Özel takım çantam bile var Böyle bir başlık açma gereği duydum çünkü öncelikle balık tutmak istiyorum ( 2 aydır ugrasıyorum ama tuttugum balık miktarı 1 elın parmak sayısını geçmez hepsıde çok küçük yağı tavaya koymaya değmez ve nasıl yakaladıgımı anlayamadım) hemde sizlere buradaki balıklar ve balıkçılar teknikler hakkında düzenli bilgi sağlayabilirim diye düşündüm. 3 tane kamış oltam var burda anten olta diyorlar ( 8 m kamış ve boyunca misina önünde şamandıra ağırlık ve 2 kanca) bir tanede makaralı aldım yeni (Remixon 50 3 - bilyalı yazıyor ama bunlar ne demek ne işe yarar anlamadım) ve ilk büyük balığımı tuttum bugün (resmi eklemeye çalışacağım) makaralıyla o da başkasını taklit ederek gittim baktım arkadaşlar oltayı gösterdi aynısını yaptım ( bu arada bu arkadaş kovayı zargana ile doldurmuştu vede "avcı" dedıklerı buyuk bı balıgı cekıyordu salladıgı dıp oltasıyla (kamışlı) ) ve 2. denememde 30cm kadar bı zargana çektim ( balık takıldıgında heyecandan cakılların ustunde kamışla bırlıkte 2 takla attıgımı belırtmek ısterım sırtım hala agrıo) neyse cok uzattım.. bi kaçsoru sormak ıstıyorum:
At-çek nedir??
Bana standard bırkac olta teknıgı ( oltanın yapılışı) soyleyebilirmisiniz??
şimdilik bu kadar
Sizinde burası ile ilgili sorularınız olursa seve seve cevaplarım..
Aramıza hoşgeldiniz Fatih bey,aşıyı aldığınıza göre artık tek cümleyle '' Bu sevda hiç bitmez''
Böyle birşey amatör balıkçılık.Ve ufukları o kadar genişki,öğrenecek o kadar çok şeyimiz varki.Hepimiz arkadaşlarımızın paylaşımları sayesinde hergün yeni yeni şeyler öğrenmeye devam ediyoruz.Uygun zamanlarınızda forumumuz sayfaları arasında gezindiğinizde tüm aradıklarınızı bulacaksınız.Gerek fotoları ile,gerek videoları ile.
Kıyı avı için aradığınız bilgilerin bir kısmına örneğin aşağıda linkteki konularda ulaşabilirsiniz. http://www.amatorbalikci.net/forumdispla...order=desc
Bunun haricinde, Avlanma teknikleri,oltalar,düğümler,yemler vb.gibi başlıklar altında bilmek istedikleriniz mevcut.
Şimdiden kolaygelsin,Yavru Vatan'a selam..
fatih öncelikle aramıza hoşgeldin yavru vatandan haberleri artık senden alırız inşallah.
balık olayına gelince bu zehiri almışsın bu yazdıgın satılardan besbelli.
boş zamanlarında siteyi bi gezmeni tavsiye ederim ondan sonrada bi sorun olursa seve seve zevkle cevap veririz.
balık olyında misinanın kalınlığı,kancanın boyu,takımın yapılışı,yemin takılışı,balık oltaya vurdumu balığın çekilişi gibi şeyler çok önemlidir inşallah burada herşeyi paylaşımları takip ederek tecrübe edersin sonrada senden gelecek raporları zevkle takip ederiz.
tekrar hoşgeldin rastgele
Fatih aramıza hoşgeldin sorduğun sorulara bakılırsa bu hastalık sende ilerleme aşamasına gelmiş hayırlı olsun bizler bilgi paylaşmayı severiz yeterki soru sormaya çekinme büyük balıklı avların olsun rastgele
fatih hoş geldin ailemize .sen aşıyı kapmışsın ama balıktan korkuyon galiba ,zarganayı bile parmaklarının ucunla tutmuşsun
soruna gelince at.çek makaralı olta ile kıyıdan veya tekneden yapılır .adı gibi atarsın ve başlarsın sarmaya yani çekersin .bu atçek olayı genelde kaşık ve rapala ile çinekop a yapılır
ama diğer bi tabirde balık boldur oltayı atmanla çekmen bir olur balıkla beraber yani buda balığın bolluğunu anlatır at,çek yaptık kovayı doldurduk gibi.
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler ve iyi dilekleriniz için çok sağolun.
Bugün sabah 6'da kalktım malzemeleri toparlayıp gittim Kumköy denen bir yer var Güzelyurt ve Lefke arasında, çakıllık, birde küçük kaya yığını var denize hafif girinti yapan o kadar erken gitmeme rağmen bir sürü kişi vardı ve herkes zargana peşindeydi. Epey balık tutan oldu bende 3 tane çekebildim ( bu sefer anten oltayla). Okadar çok zargana var ki kıyıdan 5 metre içeri atanın bile oltasına geliyorlar ama saat 9'dan sonra birden kayboldu tüm zarganalar. Öğlen 3'e kadar oradaydım bi ara kayalıkların üstüne geçtim çakıllıktan ayrılıp ve küçük bi balık tuttum; Akdeniz Hamsisi dedi ordaki kıbrıslı balıkçılar. Sonra birden dedim ki bundan güzel yem olur taktım oltanın ucuna kayalıklardan yaklaşık 10m uzağa bıraktım oltayla bırakır bırakmaz bişey geldi ne hamsi kaldı ne misina kamışta Amatörlük bu olsa gerek düğümleri henüz iyi kavrayamadım sanırım.. İşte Pazar günüm böyle geçti.. Gelecek hafta sonuna kadar mecburi mola..malum iş başı..
Soru:
Genelde farklı olta çeşitlerini incelerken genelde elle sallanıp atılan cinsten oltaların yapımı anlatılıo resimli olarak aynı teknikleri makaralıyada yapabilirmiyiz?? Çünkü ben kamışlı oltayı kullanabiliyorum sadece.
Bu elle sallanıp atılan oltanın eminim daha kısa bir adı vardır.. Bende 2 dane aldım birisi dip diğeri 10 iğneli büyük beyaz mantarlı su yüzeyinde duran bi olta (galiba kıbrıs oltası denilen şey). Bu ikisini hiç kullanamıyorum ( şekiller altta- benim bağsettiğim altta ki kasnaklı) sallıyorum atıyorum ama makara engel oluyor. Nedir acaba bu ikisinden verim almanın yolu??