Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hayalet av projesi
Hayalet Av” projesinin tanıtımı Kadirli Meslek Yüksek Okulu’nda yapıldı20 Eylül 2008 – 16:04
[Resim: osmaniyenin-kadirli-ilcesinde-bir-grup-u...91x300.jpg]Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir grup üniversite öğrencisinin hazırlamış olduğu ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen “Hayalet Av” projesinin tanıtımı Kadirli Meslek Yüksek Okulu’nda yapıldı.
Osmaniye Korkutata Üniversitesi’ne bağlı Kadirli Meslek Yüksek Okulu Elektronik Bölümü öğrencileri Asuman Toka, Akif Çamalan, Savaş Yıldırım, Sedat Bay ve Zehra Akkaya’dan oluşan 5 kişilik “Hayalet Avcıları” grubunun hazırlamış olduğu proje, DPT, AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından kabul edilerek 7 bin Euro hibe verildi.
Grup başkanı Asuman Toka, “Amacımız, hayalet ağı, tırıvırı, paraşüt ve katil tor gibi balık avlanma yöntemlerinin çevreye ve canlılara verdiği zararları engellemek. Bu av araçları göllerde 1,5- 2 metre, denizlerde ise 500-600 metre kadar açılıyor. Bu ağın kopması sonucunda su içerisinde 15-20 yıl boyunca deforme olmamakta olup, avlanmaya kendi haliyle devam etmektedir. Ayrıca bu ağ, su içerisinde görünmediği için balıkların takılma olasılığı çok yüksektir. Bundan dolayı her yıl kopan ağlara takılan tonlarca balıktan geriye kalan sadece iskelettir ve bu döngü sürüp gitmektedir. Kabul edilen proje ile halkımızı bu konuda bilinçlendirmek, balık avının doğru ve yasal olan teknik ekipmanlarla yapılmasını sağlamak istiyoruz. Yasal olmayan ve yasaklanan bu ağın hala kullanıyor olmasını engellemek istiyoruz.” dedi.
Kabul edilen proje ile faaliyetlere başladıklarını aktaran Toka, “Faaliyetlerimizi web sitesi kurarak yayınlayacağız. Bilinçli balık tutulması hakkında Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden bir öğretim üyesi tarafından seminer verilmesini sağlayacağız. Tüm ilköğretim okullarına gidip konu ile ilgili bilgiler vereceğiz. Balık avı yapanlar ile avlanma konusunda anketler yapacağız.” şeklinde konuştu.
kaynak:http://www.osmaniyeguncel. com/osmaniye/...da-yapildi
Bul
bu tırıvırı,paraşüt gibi avcılıklar için heryerde çalışmalar yapılıyor bizlerde her gittigimiz yerde bu avlara karşı olan yazılarımızı resimlerimizi videolarımızı getirir gösterirsek belki insanlar bilincine varırda bu işin önüne geçilebilinir.
ne gibi çalışmalar yapılabiliriz hepberaber konuyu tartışalım istiyorum.biraz beyin çalıştırma zamanı arkadaşlar yani sadece konu burada yazılıp çizilmesin icraatde yapalım biraz.
bu konu çok önemli gelecegimiz için çocuklarımızın gelecegi için sadece tatlı su değil denizdede aynı durumlar sözkonusu.
Bul
ayrıca Osmaniye Korkutata Üniversitesi’ne bağlı Kadirli Meslek Yüksek Okulu Elektronik Bölümü öğrencileri Asuman Toka, Akif Çamalan, Savaş Yıldırım, Sedat Bay ve Zehra Akkaya’dan oluşan 5 kişilik “Hayalet Avcıları” grubunun hazırlamış olduğu proje den dolayı hepsini tebrik ediyorum teşekkürler arkadaşlar Alkis
Bul
''Hayalet avcıları'' nı çalışmalarından ötürü ben de kutluyorum ve teşekkür ediyorum..Alkis
Bul
hayalet avcılarına çalışmalarından dolayı teşekkürler...çalışmalarının devamını dilerim,
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
ekibi kutlar başarılarının devamını dilerim.
Bul
Asuman Toka, Akif Çamalan, Savaş Yıldırım, Sedat Bay ve Zehra Akkaya’dan oluşan 5 kişilik “Hayalet Avcıları” grubu
Yaw ben bu arkadaşları balık tuttuğum hiç bir yerde görmedim hiç rast gelmedik daha burada bile tırıvırının ne olduğunu bilmeyenler var bu gençler bu yaşta öğrenmişler
Acaba sonarın ne zararlar verdiğini gırgırların zararlarını biliyorlarmı bana biraz proje avcıları gibi geldi
Yinede kanayan bir yarayla ilgilendiklerinden teşekkür ediyorum kendilerine
Bul
Arkadaşları kutlarım Alkis Ancak nasıl bir icraat yapılır konusunda sanırım bu arkadaşların buldukları bir çözüm de olması gerekir.Bunu bilmeden alternatif veya destekleyici çözümler üretmek biraz zor Wink
Bul
proje üreten bu arkadaşlarla temasa geçelim..hep beraber çalışalımAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Çok güzel ve yararlı bir proje. Ekibi kutluyorum. Aslında hepimiz bu konuda bir şeyler yapabiliriz. Ben kendi adıma birşeyler yapmaya çalışıyorum. Sık sık öğrencilerime balıkçılık konusunu açıyor, bilinçli avlanmadan (tırıvırı,kireç,patlayıcı,elektrik gibi yanlış avlanma daha doğrusu katliamın zararlarından) bahsediyorum. Çoğu balıkçılık konusunda muhabbeti seviyor ve ilgililer.
Özellikle öğretmen arkadaşlar öğrencilerini bu konuda aydınlatabilir. Bu bilinçlendirmeye genç nesillerden başlamamız gerektiği kanaatindeyim.
Bu konuda bir şeyler yapmaya çalışan (taşın altına elini sokan) tüm arkadaşları kutluyor kolay gelmesini diliyorum.
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hayalet avcılık AFALA 17 3,298 16-10-2007, 17:51
Son Yorum: AFALA
  Türk Mucit: Bol Balık Projesi Boğaziçi 8 2,584 30-06-2007, 23:17
Son Yorum: ALİCO

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi