Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tereyağında Karides Kavurma
#1
Normalde karidesin güvecini yapıyordum. Fakat bu lezzeti rumelifenerindeki restaurantta tattım ve bugün aynısını yaptım. güveçten daha bile lezzetli oluyor. Yapımıda çok kolay.

Malzemeler:
Yarım kg karides
40 gr. tereyağı (küçük boy tereyağı paketinin 1/3 ü)
Ufak bir kırmızı biber
4 büyük diş sarmısak
3 sap taze soğan
tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber

Tereyağı bir kuşaneye konur ve eritilir. sarmısaklar, kırmızı biber ve taze soğanlar ufak ufak doğranır ve tereyağına ilave edilir. Hep beraber 3-4 dakika kavrulur. Çiğ olarak ayıklanmış karidesler ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir. Piştikten sonra yeteri kadar tuz, karabiber, toz ve pul biber ilave edilir ve bütün bu karışım ufak boy güveçlere konur. güveçler ateşte ısıtılır ve masaya servis edilir. Güveç kolay soğumadığı için yemek zevkle yavaş yavaş yenirGulumse
Afiyet olsun.
Bul
Cevapla
#2
Nefis olacağına eminim.

Teşekkürler..
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu
Birinciliği beyaza verdiler..
Bul
Cevapla
#3
birol nefis olacağı kesin de tereyağ ve karedes tam bomba olur kolestrolü olanlar yemesin.
teşekkürler tadımlık alıyım ben 2 parça Gulumse
Bul
Cevapla
#4
Birol paylaşım çok güzel.Kesin deneyeceğimGulumse
Bul
Cevapla
#5
birol süper tarif emeğine sağlık yenmezmii oda offf Smile kolestrol falan dinlemez abi bu tarif baksana Gulumse
[SIGPIC][/SIGPIC]


Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Cevapla
#6
Afiyet oldu bile birol,
Mis gibi,
özlemişim,,,
Sağolasın,,
Cevapla
#7
birol karidesleri temizleyiptemi atıyoz içine ?Wink
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET
**********


[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Cevapla
#8
ben 12 parça yerim bu tariften Smile

paylaşım için teşekkürler.
Bul
Cevapla
#9
yalova tatar yazdı:birol karidesleri temizleyiptemi atıyoz içine ?Wink

Evet kilit noktayı bulmuşsunuzSiyirdim onu yazmayı unutmuşum. karidesler çiğ olarak ayıklanıp ilave ediliyor.
Bul
Cevapla
#10
birol eline emeğine sağlık,gerçekten lezzetli bir tarife benziyor..paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  patlıcanlı karides horizon 24 5,920 31-12-2009, 19:17
Son Yorum: Can ARSLAN
  BIBERLI KARIDES esaka 0 1,280 29-06-2007, 23:52
Son Yorum: esaka
  Karides Yahnili Makarna ışıksal 0 1,608 22-04-2007, 14:31
Son Yorum: ışıksal
  Sarımsak Soslu Karides ışıksal 5 2,165 20-04-2007, 10:58
Son Yorum: bahri ozmen
  Karides Salatası Lapsetur 0 2,362 21-12-2005, 14:26
Son Yorum: Lapsetur

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi