23-09-2008, 20:00
(Son Düzenleme: 23-09-2008, 22:52, Düzenleyen: balıkoltası.)
Normalde karidesin güvecini yapıyordum. Fakat bu lezzeti rumelifenerindeki restaurantta tattım ve bugün aynısını yaptım. güveçten daha bile lezzetli oluyor. Yapımıda çok kolay.
Malzemeler:
Yarım kg karides
40 gr. tereyağı (küçük boy tereyağı paketinin 1/3 ü)
Ufak bir kırmızı biber
4 büyük diş sarmısak
3 sap taze soğan
tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber
Tereyağı bir kuşaneye konur ve eritilir. sarmısaklar, kırmızı biber ve taze soğanlar ufak ufak doğranır ve tereyağına ilave edilir. Hep beraber 3-4 dakika kavrulur. Çiğ olarak ayıklanmış karidesler ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir. Piştikten sonra yeteri kadar tuz, karabiber, toz ve pul biber ilave edilir ve bütün bu karışım ufak boy güveçlere konur. güveçler ateşte ısıtılır ve masaya servis edilir. Güveç kolay soğumadığı için yemek zevkle yavaş yavaş yenir
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kg karides
40 gr. tereyağı (küçük boy tereyağı paketinin 1/3 ü)
Ufak bir kırmızı biber
4 büyük diş sarmısak
3 sap taze soğan
tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber
Tereyağı bir kuşaneye konur ve eritilir. sarmısaklar, kırmızı biber ve taze soğanlar ufak ufak doğranır ve tereyağına ilave edilir. Hep beraber 3-4 dakika kavrulur. Çiğ olarak ayıklanmış karidesler ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir. Piştikten sonra yeteri kadar tuz, karabiber, toz ve pul biber ilave edilir ve bütün bu karışım ufak boy güveçlere konur. güveçler ateşte ısıtılır ve masaya servis edilir. Güveç kolay soğumadığı için yemek zevkle yavaş yavaş yenir

Afiyet olsun.