Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ağırlık Problemi :(
Sevgili Dostlar,
Ben 71kg ağırlığında ve 1.78 boyundayım. 10 kg ağırlıkla ve 5mm ile bugün ilk dalışımı yaptım fakat bazı sorunlarım oldu;

1 - su üstünde yüzerken çok zorlandım ve yoruldum
2 - belim ağrıdı
3 - sürekli dibe batmamak için vücudumu zorladım

Acaba 10 kg lık ağırlık bana fazlamı, bunu 8 kg a indirmelimiyim???
yada ilk dalışım olduğundan alışma evresindemiyim??? MahcupHiRolleyes
GulumseDoĞRuSeDaTSmile
Bul
sedat ben 73 kg yum 6 kg bana yeterli geldi ama bu neye göre değişir inan bende bilmiyorum daha iyi dalıcı arkadaşlardan doğru bilgiler gelecektir.
Bul
dogrusedat yazdı:Sevgili Dostlar,
Ben 71kg ağırlığında ve 1.78 boyundayım. 10 kg ağırlıkla ve 5mm ile bugün ilk dalışımı yaptım fakat bazı sorunlarım oldu;

2 - belim ağrıdı

Sedatcım Öncelikle böyle bir su sporunu seçtiğin için ben kendi adıma sana teşekkürlerimi bildiriyorum.Eğer serbest dalış yapıyorsan ağırlığının onda biri kadar ağırlık kullan.Yani 6.5 veya 7 kg..Eğerki scuba yapıyorsan ağırlığının ondabirinin bir fazlasını kullan.Benim ağırlık olarak tavsiyem buGulumseGulumse
Bul
Ali abi teşekkür ediyorum anladım ki boşu boşuna yormuşum bugün kendimi en azından bir tane çıkarıp deniycem. Bakalım 8 kg nasıl olucak.
GulumseDoĞRuSeDaTSmile
Bul
dogrusedat yazdı:Ali abi teşekkür ediyorum anladım ki boşu boşuna yormuşum bugün kendimi en azından bir tane çıkarıp deniycem. Bakalım 8 kg nasıl olucak.
Umarım daha iyi olur SedatcımGulumse
Bul
dogrusedat yazdı:Ali abi teşekkür ediyorum anladım ki boşu boşuna yormuşum bugün kendimi en azından bir tane çıkarıp deniycem. Bakalım 8 kg nasıl olucak.
Deneyerek bulman en doğrusu gibi geldi bana ama en önce Ali reisin dediği denklemden başlamak lazım
Bul
herkese ilgisinden dolayı thanksAlkis
GulumseDoĞRuSeDaTSmile
Bul
arkadaşlar bakın ali abi sayesinde bir şey daha öğrenmiş olduk.paylaşıma devam.Teşekkürler.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
dogrusedat yazdı:Sevgili Dostlar,

2 - belim ağrıdı

sedat kilona göre ağırlık fazla bence.70 kiloya 6 kg ağırlık yeter hem elbisede 5 mm.olunca bu ağırlık seni batırır,birde bele takılan ağırlıklar ağrı yapar,tam bele oturtma biraz sırtına doğru çıkar,suda yüzerken kendini bırakınca batman gerekiyor,o ağırlık gerçekten fazla..
ben 96 kiloyum 1.86 boyundayım..7 mm elbise ile 10 kilo takıyorum sana o ağırlık fazla.
eğer bütçeni zorlamaz ise 100-150 ytl civarlarında sırt ağırlıkları var,beline ve sırtına ağırlığı dağıtırsan daha rahat yüzersin,ve daha geç yorulursun,birde paletlerde bir problemde olabilir..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
en iyisi sırt agırlık yeleği ve palet ağırlıgı da takmak ama bunu deneme yanılmalarla en iyi agırlıgı bulmakta mümkün ben sadece bel agırlıgı kullanıyorum yelek agırlık daha denemedim ama çok iyi diyorlar.
bu konuda ne dersiniz bende merak ediyorum sırt agırlıkları ve palet agıdlıkları faydalımıdır dalışta sizce
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ağırlık hesaplama cetveli okay 7 6,778 22-12-2007, 19:18
Son Yorum: BalıkcıSerdar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi