Yorumları: 30
Konuları: 7
Hafta sonu çalışma arkadaşım Ali ( Alien13 ) ile yine Altıntaş' taydık. Bütün gece büyük umutlarla mırmır için sabah suyunu bekledik. Gün ağırmaya başlayınca Ali mırmırını aldı. Bu sırada 2 tane zıpkın avı yapan balıkçılar geldi ve tam önümüzden suya girdiler. Üstelik sadece şortları vardı üzerlerinde. Tam önümüzden girdiler suya arkadaşlar şaka gibi. Sonuş, ne heves kaldı ne de zevk. Balık ta kaçtı tabiki.
Şimdi sorun şu. Kesinlikle ayrımcılık yapmam. Herkese de saygım var. O arkadaşlara da biz birşey demedik. Ali ve ben sesimizi hiç çıkartmadık ama eminim birçok kişi bu olaya tepki verirdi. Doğru olan hareket tarzı nasıl olmalı karar veremedim. Aslında herşey karşılıklı anlayış ile rahatlıkla çözülebilecek kadar basit ama tek taraflı olmuyor maalesef. Adamlara git buradan desen olmuyo, 100 gr kurşunla olta atmaya devam etsen olmuyo. ( Bendeki şansla kesin kafaya isabet ettiririm

)
Tabiki amatör balıkçılıkta herkese saygım var. Zıpkın ile avlananlar da bizimle aynı ruhu paylaşıyor ama saygı sınırı aşılmamalı.
Bu durumda doğru hareket tarzı ne olmalı diye farklı görüşler almak istedim. Belki benim fark edemediğim başka bir bakış açısı yakalayabilirim.
Herkese rast gele.
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
sabır dılıyorum sıze kı sızde onu yapmıssınız saygılar.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
19-08-2008, 13:36
(Son Düzenleme: 19-08-2008, 13:39, Düzenleyen: balıkoltası.)
Fisher yazdı:Hafta sonu çalışma arkadaşım Ali ( Alien13 ) ile yine Altıntaş' taydık. Bütün gece büyük umutlarla mırmır için sabah suyunu bekledik. Gün ağırmaya başlayınca Ali mırmırını aldı. Bu sırada 2 tane zıpkın avı yapan balıkçılar geldi ve tam önümüzden suya girdiler. Üstelik sadece şortları vardı üzerlerinde. Tam önümüzden girdiler suya arkadaşlar şaka gibi. Sonuş, ne heves kaldı ne de zevk. Balık ta kaçtı tabiki.
Şimdi sorun şu. Kesinlikle ayrımcılık yapmam. Herkese de saygım var. O arkadaşlara da biz birşey demedik. Ali ve ben sesimizi hiç çıkartmadık ama eminim birçok kişi bu olaya tepki verirdi. Doğru olan hareket tarzı nasıl olmalı karar veremedim. Aslında herşey karşılıklı anlayış ile rahatlıkla çözülebilecek kadar basit ama tek taraflı olmuyor maalesef. Adamlara git buradan desen olmuyo, 100 gr kurşunla olta atmaya devam etsen olmuyo. ( Bendeki şansla kesin kafaya isabet ettiririm
)
Tabiki amatör balıkçılıkta herkese saygım var. Zıpkın ile avlananlar da bizimle aynı ruhu paylaşıyor ama saygı sınırı aşılmamalı.
Bu durumda doğru hareket tarzı ne olmalı diye farklı görüşler almak istedim. Belki benim fark edemediğim başka bir bakış açısı yakalayabilirim.
Herkese rast gele.
Zıpkıncıların biraz görgülü davranıp en azından sizin önünüzde değilde 15-20 metre sağınızda veya solunuzda avlanmaları gerekir. onların balık tutmaya hakkı olduğu gibi sizinde hakkınız var. aynı şeyi ağcılarda yapıyor. sizi göre göre önünüze ağ atıyorlar. tekneyle çıksanız gırgırlar tekneyide içine alacak şekilde ağını bırakıyor. sizinde avı bitirip mantarların üzerinden tekneyi çıkarmanız gerekiyor. sanki sadece onların avlanmaya hakkı var denizde. bunlar medeni olmakla alakalı. herkeste de bu yok tabii.siz doğru olanı yapmışsınız ama onların doğrusuna göre kafalarına 150 gr. la isabetli bir şekilde atış yapmanız gerekir
Yorumları: 891
Konuları: 60
evet ya inanılmazdı, adamların üstü çıplak bi dalgıç kıyafeti yok ve paletler turuncu üstelik paletleri suyun üstünde köpürterek şapur şupur palet kullanıyolar ve tam önümüzdeler, zıpkından pek anlamam ama bu kılıkla balığıa yaklaşma ihtimalleri varmıdır acaba çok merak ediyorum ???
şahsen burdan ilan ediyorum aynı şey bidaha başıma gelsin, alırken hangi mantıkla aldığımı bilmediğim kolyoz çaparim var , kalın misina dan yapılma yaklaşık 8 iğneli, atacam tepelerine artık sonrası allah kerim.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
sussan için içini yiyecek kafasına kurşunu sallasan iş karakolda bitecek birde sen suçlu olacaksın,konuşsan onun tavrı ne olacak belli değil.
ne yazık birolunda dediği gibi görgü eğitim meselesi saygı medeniyet meselesi bu tipler heryerde varlar trafikte,bankada,yolda heryerdeler.
bencede sen en iyisini yapmışsın bela nasıl geleceği belli olmaz.
bu tip ve daha kötü durumlarda benim tek sıgındığım laf vardır Allaha havale ediyorum derim rahatlarım kimse görmese de o görür.
Yorumları: 3,046
Konuları: 26
ben konuşurdum başka yerde dal kardeşim diye benim mera dışında şansım yok çünkü dalan kişi her yerde balığı bulabilir zannederim.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
bende uyarırım anlayışlı olabilir belki ha anlamıyosada kurşun kafaya olur
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
Yorumları: 107
Konuları: 3
abi o dalan kişilerin profesyonel olmadıkları her hallerinnden belli(kıyafet ve davranış olarak).sanırım uyarsaydın da ters tepki alırdın o kişilerden.sen en iyisini yapmışsın.profeyonel dalgıç zaten öyle bir yerde dalmaz.dalarsa kendisinin zarar göreceğini bilir.uyarmaya bile gerek kalmadan uzaklaşır.Ne diyeyim ,iyi sabretmişsin
Yorumları: 12
Konuları: 3
Evet bu durum benim başıma 2 kere geldi, Zıpkıncı geliyor. tam sizin bulunduğunuz yere olatanızın dibine dalıyor...
Siz şimdi ben oltamı atarsam bu adama takılır yada kuşun kafasına gelir diye hassas düşünüyorsunuz. ama bu kişi burada sizin balık tutmaya çalıştığınızı oltasının altına dalarak balıkları kaçırdığını ve çok büyük saygısızlık nezaketsizlik ettiğini düşünmüyor... bu malesef aslında genel davranış kurallarıyla ilgili konu detaylı.. Ama malesef yurdumuzda birbirlerine karşı saygılı, düşünceli, davranmayıp ,bir başkasının hakkını hiç gözetmeden yalnızca kendi isteğine odaklanıp başkalarının hakkını gözetmeyen bir çok insan var....VE ASLA BU İNSANLARLA BU DURUMU KONUŞARAK ÇÖZMEK İSE MÜMKÜN DEĞİL...
Bu tip insanlar ister zıpkıncı olsun ister oltacı , ister kadın ister erkek, önce insan olmak gerek...
Malesef yurdumuz, kendilerine, birbirlerine, ve çevrelerine karşı hak gözetmek ve saygılı insanlar yönünden fakirdir. inşallah birgün bu konuda daha zengin oluruz.
İsmail dede - 33 -istanbul