Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
farklı türler(akdeniz)
[attachment=722]

Sevgili balık severler resimdeki bu türü ilk defa 1997 de antalyada zıpkınlamıştım ne olduğunu bilmediğim icin zıpkının ucunda karaya kadar getirip ne olduğunu öğrenmiştim.bu balık bütün akdenizde yaşayan(kısmen ege de)zararsız yani görüntüsü ilk anda değişik gelse bile zehirli değil bir kiloya kadar yakalananı gördüm eti cok lezzetli derisi kalın ve zımpara gibi olduğu icin yüzülüyor mercan avında bağzan oltalarımıza takılıyor misinayı kestiği cok nadir 35 lik misina ile ceke bilirsiniz 50 mt derinlikte bile bağzan cıkıyor alanyada yöresel olarak DOMUZ balığı diyorlar başka ismi varsa ben bilmiyorum.bir gün bu taraflarda avlanıp (veya akdenizde) oltanıza bu balık takılırsa bilginiz olsun isdedim.hayırlı günler rastgele.
sagol kardeş bu antalyada kıyılardan bile çıkıyor diğer ismi YASEMİN balığıdır. leziz bi eti vardır.
yalnız dediğin gibi derisi yüzülmelidir. çünkü çok kalın olduğu için yenmezSmile
deriside bi pense yardımıyla çok kolay yüzülüyor saygılar!!
Bul
Teşekkür ederim rauf abi balık fena görünmüyo ama pek gözede hitap etmiyor ama eti iyidir inşallah
RASTGELE
Bul
altancım bu mesajı yazdıktan sonra baya zaman gecti ve bu balık hakkında dahada başka şeyler öğrendim.bu balığın etinde sehir olduğu ve fazla miktarda yenmesi durumumda zehirlenme yapıyormuş ve asıl adının CÜTRE balığıymış.kıbrısta bir arkadaşımın yakalayıp ve korktuğu icin denize bıraktığı bu balığı ekliyorum.[attachment=1745]
Ozaman yine söylediğim gibi demekki rauf abi göze hitap etmezse mideyede hitap etmez Smile
Birde bu balık sadece Akdenizdemi olur marmara karadeniz olmazmı acaba hani tuzlulukla sicaklıkla bir alakasımı var diyorum balık daha çok sıcak sularımı seviyor acaba ?
Bul
altan bu balık genelde akdenizde cıkıyor ege ve marmarada cıktığını duymadım belki güney egede olabilir bunun kızıl denizden süveyş kanalı yoluyla denizlerimize gelmesi muhtemel sıcak denizleri sevdiğini zannediyorum.
abicim bu balıktan ben çokca tutup çokca yedim bana bi şey olmadıysa kimseye bi şey olmas Smile
siz merak etmeyin
ne demişler denizden babam çıksa yerim!!!! muhehe
Bul
..............
Bul
evet cahitusta ve haydud arkadaşlarımzaten bu balığı akdenizde balık tutanlar bilir ve yer daha gecenlerde 3 tane yedim dün bi tana daha yakaladım onuda cumartesi aslanla ! halledicem yok biz zehirlenmeyiz yok böyle bişi ya selamlar .
abi ben anlamadım zararlımı değilmi bende akdenizliyim tutarda yeriz ailece bakarsın başımıza bir şey gtelir ne olur ne olmaz siz yenir derseniz yerim biz büyüksözü dinleriz
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi