Yorumları: 6,298
Konuları: 143
dostlar bu modemi evde labtop a tanıtmıştım.bütün ayarları yaptım.çok güzel çalışıyordu,
yanlız şimdi eve masaüstü bir bilgisayar aldım,modemi reset tuşundan resetledim,cd den tanıtım yapmaya çalışıyorum,olmuyor,güvenlik duvarı ayarlarından bahsediyor,
bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum...
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ANTALYALI07 yazdı:dostlar bu modemi evde labtop a tanıtmıştım.bütün ayarları yaptım.çok güzel çalışıyordu,
yanlız şimdi eve masaüstü bir bilgisayar aldım,modemi reset tuşundan resetledim,cd den tanıtım yapmaya çalışıyorum,olmuyor,güvenlik duvarı ayarlarından bahsediyor,
bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum... aynı modem bende var güzel kaydettim sorun yaşamadım şifre istiyor olabilir veya antivirüs programın engelliyor olabilirmi aytekin.
valla nihat abi büyük ihtimalle antivirüs prog.ı engelliyor,ama bir çözebilsem.laptoptada antivirüs prog.ı vardı ama onda kurmuştum.bu bilgisayarda kuramıyorum..acaba reset atamadımmı?bundan şüpheleniyorum,yada yada bu modemin güvenlik ayarlarından dolayı olabilir..
Yorumları: 879
Konuları: 28
kardeş, modeme tekrar reset at (şu ana kadar ne yaptığını bilmediğim için en iyisi bu). ondan sonra cd'den falan kurmadan, internet explorer'ı başlat, adres kısmına "192.168.2.1" yazıp enter'a bas. karşına şifre isteyen bir diyalog gelecek, buraya hiç bir şey yazmadan "tamam" yazan yere tıklayıp devam et, ondan sonra manuel ayarları girmen gerekecek. dur birdakika.
airties'sin sitesinden rt211'in kullanım kılavuzuna girdim, orada resimli ve harf harf tarif ediyor. kullanım kılavuzunun 11. sayfasında "web arayüzü ile ayarlar" başlığı altında dediğim gibi harf harf tarifi var, en kolay kurulumu o. kullanım kılavuzun duruyorsa ondan, durmuyorsa da işyerinden laptop'una indirip laptopundan takip ederek çok rahat kurarsın. orada da sana müşteri no ve modemi alırken verilen bir şifre falan lazım olacak eğer modemi alırken verilen evrağı da bulamıyorsan, ttnet yardımı arayıp oradan kişisel bilgilerini vererek yeniden şifre falan alman gerekecek, umarım evrağın duruyordur, kendin web arayüzünden çok basit kurarsın.
SELAMLAR / SAYGILAR
A. Serdar YALÇIN - ANKARA
(1967, Tokat)
BalıkcıSerdar yazdı:kardeş, modeme tekrar reset at (şu ana kadar ne yaptığını bilmediğim için en iyisi bu). ondan sonra cd'den falan kurmadan, internet explorer'ı başlat, adres kısmına "192.168.2.1" yazıp enter'a bas. karşına şifre isteyen bir diyalog gelecek, buraya hiç bir şey yazmadan "tamam" yazan yere tıklayıp devam et, ondan sonra manuel ayarları girmen gerekecek. dur birdakika.
airties'sin sitesinden rt211'in kullanım kılavuzuna girdim, orada resimli ve harf harf tarif ediyor. kullanım kılavuzunun 11. sayfasında "web arayüzü ile ayarlar" başlığı altında dediğim gibi harf harf tarifi var, en kolay kurulumu o. kullanım kılavuzun duruyorsa ondan, durmuyorsa da işyerinden laptop'una indirip laptopundan takip ederek çok rahat kurarsın. orada da sana müşteri no ve modemi alırken verilen bir şifre falan lazım olacak eğer modemi alırken verilen evrağı da bulamıyorsan, ttnet yardımı arayıp oradan kişisel bilgilerini vererek yeniden şifre falan alman gerekecek, umarım evrağın duruyordur, kendin web arayüzünden çok basit kurarsın.
serdar abi bilgiler için çok teşekkürler...senin söylediğin gibi yaptım birkaç sefer,ama sanırım bu reset işini ben yapamıyorum,sanırım resetten kaynaklanıyor,akşam bir daha deneyeceğim,tekrar teşekkürler..
Yorumları: 105
Konuları: 8
selam.
anladığım kadarıyla usb den bağlanmaya çalışıyorsunuz.eğer öyleyse cd den kurulumda bir hata olabilir.
denetim masası program ekle kaldır dan kaldırıp tekrar yüklemeyiş deneyin.doğru sürücüyü yüklediğinizden emin olun.
eternetten bağlanmaya çalışıyorsanız herhangi bir sürücü yiklemeniz gerekmiyor.eternet kartı yüklüyse bağlanması gerekir.
ama bu dediklerim.laptopla bağlanabiliyor da masaüstü bağlanamıyorsanız.
eğer laptopla da bağlanamıyorsanız şu anda .yapmanız gereken modemin içindeki ayarlar sıfırlanmış olabilir.
buna da giriş için her modemin farklı olan bir ip adresi girmeniz gerekir.sizinki de yukarıda arkadaşın bahsettiği 192.168.2.1 dir.karşınız gelen ekranda eğer değiştirilmemişse hiç bir şey yazmadan tamam deyip modemin içine girip oradan telekom tarafından verilmiş olan kullnıcı adı ve şifreyi tanımlamanız gerekir.
saygılar...
"Ey Türk;
Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir. Titre ve kendine dön." BİLGE KAĞAN
alperturk yazdı:selam.
anladığım kadarıyla usb den bağlanmaya çalışıyorsunuz.eğer öyleyse cd den kurulumda bir hata olabilir.
denetim masası program ekle kaldır dan kaldırıp tekrar yüklemeyiş deneyin.doğru sürücüyü yüklediğinizden emin olun.
eternetten bağlanmaya çalışıyorsanız herhangi bir sürücü yiklemeniz gerekmiyor.eternet kartı yüklüyse bağlanması gerekir.
ama bu dediklerim.laptopla bağlanabiliyor da masaüstü bağlanamıyorsanız.
eğer laptopla da bağlanamıyorsanız şu anda .yapmanız gereken modemin içindeki ayarlar sıfırlanmış olabilir.
buna da giriş için her modemin farklı olan bir ip adresi girmeniz gerekir.sizinki de yukarıda arkadaşın bahsettiği 192.168.2.1 dir.karşınız gelen ekranda eğer değiştirilmemişse hiç bir şey yazmadan tamam deyip modemin içine girip oradan telekom tarafından verilmiş olan kullnıcı adı ve şifreyi tanımlamanız gerekir.
saygılar...
aydın hocam bilgiler için çok teşekkürler..akşam evde deneyeceğim,inşallah modemde bir probleme yol açmamışımdır,reset olayında..tekrar teşekkürler...
Yorumları: 105
Konuları: 8
problem olmaz da sadece modemin içine girip balıkçı serdar ın bahsettiiği "web arayüzü ile ayarlar" ile ilgili bölümden yararlanarak ttnet kullanıcı adı(genelde adsoyad@ttnet )
şifre(telefon numaranız olarak verilir).daha önce işyerinde kullandığınız modemi eve gelip takmak isterseniz belirtilen ayarların yapılması gerekir.bu yazılımla da yapılabiliyormuş airtieste
http://www.dumanalti.com/archive/index.php/t-4843.html
kolay gelsin.
"Ey Türk;
Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir. Titre ve kendine dön." BİLGE KAĞAN
aydın abi inşallah yardımlarınız sayesinde olacak bu iş ama hala iş yerindeyim.
inşallah eski şifreyi değiştirmemişimdir de girerim yoksa biraz uğraşacaz sanırım.link ide inceledim,sizin söylediklerinizin aynısını söylüyor..tekrar teşekkürler..
|