Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baraküdayı merak edenler!Merakınız Giderildi!
Arkadaşlar balıklarmızı kefal balığına benzeyen rapala ile tuttum. Kıyıdan sırtı şeklinde. Fethiye körfezine barakuda girmiş. Beraberinde altı veya yedi adedini kaçırdım. Rapala 11 cm'likti. 9 cm'lik olsa diğer yarısınıda alabilirdim. Baraküda saldırgan avcı bir balık hareketi tspit ettiğinde derhal saldırıyor. Rapala büyük olunca bazen iğnelerin olmadığı noktaya atladı. bazende çekrken tam iyi takılmadığı için yarı yolda kaldı. Rapalanın fotoğrafınıda akşama göndereceğim. saygılarmla......

Rapalalarımız bunlar. Şimdi kullanım şekli ile size yardımcı olacak kendi edinimlerimi arz ediyorum. Makaralı kamışımızın uçuna kolayca takılıp çıkartmaya yaayacak kılipslerimizi bağladıktan sonra; Rapalamızı ucuna takıp 25, 30 cm cm uzunlukta boşluk vererek kıyıdan hızla ileriye doğru fırlatıldıktan sonra yavaş yavaş sarmaya başlıyoruz. Söz konusu işlem tekrar tekrar yapılıyor eğer bölgede balık var ise muhakkak buna ilgisiz kalamıyor. Eğer kısmetimizde varsa rapalaya ilgi gösteren balık hamlesini gerçekleştirdiği anda eğer ortadan saldırmadı ise muhakkak takılıyor. Ama bazen çok hırçın hareketler ile kurtulabiliyor. Önemli olan bu işin yapılarak deneyim sonucu meleke haline getirilmesi diye düşünüyorum. ilgilenen arkadaşlarıma saygı ile duyrulur........... Admin sesimi duy bazen on foto yetmiyor. Diğer fotoları silmedin rapalaların fotoğraflarını buraya nasıl ekleyebileceğim konusunda bana yardımcı olurmusunuz.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Tekirdağlıyım ama Fethiye hayranı oldum.Lütfen ömrünüzde birkez de olsa bu cennet köşesini görün.[/font]
Bul
ercan tebrikler şaşırdım şahsen baraküda girsin bu kadar kıyıya ALLAH ALLAH demekki aç kaldılar
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
iyi av olmuş bereketli olsun
Tırıvırıya HAYIR
Hakan / 1977 / Amasya
Bilgi Paylaşıldıkça Güzeldir!
Bul
bu balık baracuda mı deniz turnasımı yada her ikiside aynı balıkmı ercan baracuda ile deniz turnası farklımıııı aynı balıkmı eger farklıysa farkı ne ögrenebilirmiyiz bilgin varmı veya bilgisi olan bilgi verebilirmi
Bul
vay be güzel av olmuş ercan abi maşallah,,lezzeti nasıl acaba bilgilendirirsen biraz sevinirim. biizim burdada lambukalar zargana peşinde kıyıya kadar geliyolar belki de öyle bi olay olmuştur..
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
yaptığım ufak bi araştırma sonucu baracuda ve deniz turnasının aynı balık oldugunu gördüm bu durumda sirkülere göre şekildede görüldügü gibi günde 1 adet 60 cm den büyük tutulabiliniyor ercan sirkülere lütfen dikkat!!!

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
bunlar baya küçük baraküdalar kıyıya bayağı yaklaşır eti benim hoşuma gitti ızgarasıda güzel olur.
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
Adaşım tebrikler. Sırtı ile balık avlamak çok keyiflidir. Balıkçılar arasında Barakuda halk arasında turna diye adlandırdığımız bu balık oldukça saldırgan olup avlanması çok keyiflidir. 8'lik rapala oldukça idealdir ancak 12'likler de bunların irileri için daha verimli oluyor. Kıyı kıyı çekerken levrek'te zıplayacaktır bundan %100 eminim Afiyet olsun
Bul
ercan kardeş kısmetin her zaman bol olsun güzel bir av olmuş kolayı gelsin rastgelsin
Bul
bereketli olsun maşallah limitlere dikkat ...
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi