1-yarım kesilmiş mantar
2-mustad delikli iğne 4 numara
3-2 adet 20-25 cm lik köstek 0.28 asso double strength
4-20gram kurşun
5- ana beden 0 ,28 asso
yapılışı
bedene köstekler bağlanır kösteklerin 40 cm üzerine ince bir tel yada biz yardımı ile delinen mantar takılır mantar bi alttan bi üsten misina geçirilmek sureti ile sabitlenir mantar üst kösteğe yakın olmamalıdır köstek oltaya karışmasın yada balık ürkütülmesin diye biraz daha yukarda tutulması lazımdır 35-40 cm altınada 20 gram kurşun takılır bu takım zemin kayalık olan yerlerde takımın zemine yakın olmasını ve mantar olduğu içinde takımın askıda kalıp kayalara takılmamasını sağlar ben sandaldan denedim karagözde güzel sonuçlar aldım sandal için tavsiye edilir.
Şerif Eren
YALOVA
Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
1-yarım kesilmiş mantar
2-mustad delikli iğne 4 numara
3-2 adet 20-25 cm lik köstek 0.28 asso double strength
4-20gram kurşun
5- ana beden 0 ,28 asso
yapılışı
bedene köstekler bağlanır kösteklerin 40 cm üzerine ince bir tel yada biz yardımı ile delinen mantar takılır mantar bi alttan bi üsten misina geçirilmek sureti ile sabitlenir mantar üst kösteğe yakın olmamalıdır köstek oltaya karışmasın yada balık ürkütülmesin diye biraz daha yukarda tutulması lazımdır 35-40 cm altınada 20 gram kurşun takılır bu takım zemin kayalık olan yerlerde takımın zemine yakın olmasını ve mantar olduğu içinde takımın askıda kalıp kayalara takılmamasını sağlar ben sandaldan denedim karagözde güzel sonuçlar aldım sandal için tavsiye edilir.
Çok teşekkürler bilgiler için. Mustad İğnenin ref. no sunu sorabilirmiyim ? Birde merak ettiğim mantar kurşunuda dipten kaldırıyormu yoksa sadece dik durmasınımı sağlıyor?
birol kutusnu kaybetmiştim o yüzden yazamamıştım ama ref numarasını öğrendim 92553 bence çok güzel iğne aynı iğneyi mırmır da da kullanıyorum tavsiye ederim.
mantarın görevi takımı hem dik durmasını sağlıyor hemde kurşunun askıda kalmasını sağlıyor.
mantar tam olursa kurşun ağırlığıda arttırılabilir böylece takımın kayalara takılması da engellenmiş olunabilir.
Şerif Eren
YALOVA
osman sandaldan denedim diye yazdım kıyıdan değil narlının zemini çok kayalık ve ilişkenlik olduğu için böyle bi takım kullanmak gereği duydum narlı da karagöz tutmak için 20 kulaç derinlik var senin dediğin gibi ayarlı şamandıra o derinlikte zor bence mantarlı karagöz takımı kullanmak daha mantıklı geldi.
Şerif Eren
YALOVA