06-02-2008, 16:51
Bilgisayarimi sag clikleyip Properties dedigimizde acilan alanda, bilgisayarin baazi özellikleri ve Kime ait oldugu ile ilgili bilgiler görürürz. Peki bu bilgilerin solundaki Boslukta resmimiz (Veya sevdigimiz birinin Resmi) dursa nasil olur.Bunun icin 2 data ya ihtiyacimiz var :
1.Bitmap (bmp) örnek
2. Information datasi (inf) örnek
bir örneği attach yaptim
Bu üstteki datanin ikisinide kendimiz olusturup C:\windows\system32 ye yerlestirecegiz.
Bitmap datasinin ismi "oemlogo.bmp" olsun (Bu data maximum 180x114 ebatinda ve 24 Renk olabilir.)
Bunun Icin ben Photoshop kullandim siz dilediginiz uygun bir program kullanin.
Information datamizin ismine de :"oeminfo.ini" adini verelim (Bu datada asagidakiler mutlaka yeralmali)
Bu Asagidakini Notepad e yapistirin ( Text yazan yerlere istediginiz veriyi girin, benim gibi * lari da silmemezlik etmeyin ama) ve Farkli kaydet diyerek adini : "oeminfo.ini" yapin (uzantisi mutlaka .ini olsun)
<-------- Asagisini Copy Paste yap -------->
[General]
Manufacturer=*text*
Model=*Text*
*vesaire*
[Support Information]
Line1=*text*
Line2=*text*
-------- Yukarisini Copy Paste yap -------->
Bu :[Support Information] kismi bir Buton olusturur . Ve bu Butona Tiklandiginda Information Line1 acilir.
Eger Manufacturer kismi Bos degilse resmimiz gösterilebilir.
Eger daha sonra resim ve bu bilgileri kaldirmak isterseniz :C:\windows\system32 ye gidip olusturdugumuz bu datalari silin.
1.Bitmap (bmp) örnek
2. Information datasi (inf) örnek
bir örneği attach yaptim
Bu üstteki datanin ikisinide kendimiz olusturup C:\windows\system32 ye yerlestirecegiz.
Bitmap datasinin ismi "oemlogo.bmp" olsun (Bu data maximum 180x114 ebatinda ve 24 Renk olabilir.)
Bunun Icin ben Photoshop kullandim siz dilediginiz uygun bir program kullanin.
Information datamizin ismine de :"oeminfo.ini" adini verelim (Bu datada asagidakiler mutlaka yeralmali)
Bu Asagidakini Notepad e yapistirin ( Text yazan yerlere istediginiz veriyi girin, benim gibi * lari da silmemezlik etmeyin ama) ve Farkli kaydet diyerek adini : "oeminfo.ini" yapin (uzantisi mutlaka .ini olsun)
<-------- Asagisini Copy Paste yap -------->
[General]
Manufacturer=*text*
Model=*Text*
*vesaire*
[Support Information]
Line1=*text*
Line2=*text*
-------- Yukarisini Copy Paste yap -------->
Bu :[Support Information] kismi bir Buton olusturur . Ve bu Butona Tiklandiginda Information Line1 acilir.
Eger Manufacturer kismi Bos degilse resmimiz gösterilebilir.
Eger daha sonra resim ve bu bilgileri kaldirmak isterseniz :C:\windows\system32 ye gidip olusturdugumuz bu datalari silin.
![[Resim: resim127fu.jpg]](http://img104.imageshack.us/img104/3527/resim127fu.jpg)