Yorumları: 239
Konuları: 58
10/12/07 tarihinde Göztepe/İstanbul'da bir balıkçıda hamsi almak için durdum.Baktım 2 kasa içersinde kraçadan bile ufak yapraklar duruyor. Bu ne? diye sordum balıkçıya, Çinekop abi dedi. Ne çinekopu kardeşim bunlar 3-4 cm den büyük değil, bunların tutulması da satılması da yasak dedim ve Cep telefonumu çıkarıp resim çekmek istedim.Ne yapıyorsun sen diye 2 kişi birden üzerime yürüyüp biraz tartakladılar. ( Erkekseniz teker teker gelin diyemedim bile, adamlar oldukça iri kıyımdı

) Hemen uzaklaştım oradan. Arkadaşlar bu insanları nereye şikayet edebiliriz, araştırdım fakat bulamadım. Bir telefon varsa lütfen burada yazınız ki gelecekte Çinekop ve diğer balıkların soyunun tükenmesini önleyelim. Resmen hamsiden küçük yaprakları çinekop diye satıyorlar, o balıkları temizledikten sonra leblebi kadar et kalmaz yav. Yazık günay değilmi, hadi tutan eşşeklik yaptı diyelim, kimse satmak için satın almazsa birdaha tutmazlar ve satmazlar. Bu konu ile Gerekirse Ankaraya kadar gidip mücadele edeceğim. Geçen seneden beri bu yaprak katliamı devam ediyor.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
ilk önce zabıtaya bildir olmadı su ürünlerine en yakın onlar
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Geçende bende gördüm. 60-70 tane bir kilo anca geliyordu. Çaça gibiydiler.
Yorumları: 169
Konuları: 0
tarım il müdürlüğü kontrol şubesine yada tarım ilçe müd. kontrol şb.lerine şikayet edebilirsin fakat satan balıkçı dan ziyade bunu yakalayan balıkçı motorlarının cezalandırılması gerekir oda hamsi ağına yapraklarda takıldı diye mazeret uydurabilir en iyisi almamak fakat öncelikle devletin resmi kurumlarının yasaklarla beraber sıkı denetim ve periodik zorunlu eğitim vermesi şart diye düşünüyorum aksi halde avlanma belgesi vermemesi gerekir 0216 3024100 4hat tarım il md. tlf. duyarlılığın için tşk. ederim
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bizim bir bölümümüz vardı tüm şikayet telefonları onu bulup sabitleyecegim konuların başına herzaman el altında olsun diye.
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
abii yazıktır ya gerçekten böyle adamlar suyunu çıkarıyo olayınn..para hırsımıdır artık nedir..usta şu amatör balıkçı belgesi veren tarım ve köyişleri bakanlığı ilgilenirmi acaba??
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
para hırsından başka ne olabilirki.tarım müdürlüğü balıkçıların geliş saatine göre önlem alacak ve cezayı basacak.ağa takılsa bile kıyıya getirme denizde dök diyecek.hiç olmazsa ağa takılanları anında denizde boşaltsa belki daha verimli olur.
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
İşini geldikleri zaman ağı indirip balığı salıyorlar. İsteseler almazlar. Bugünlerde bir gırgır 2000 kasa kıraça topluyor. Hatta motora sığmayanlar boşaltılıyor.
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
arkadaşlar insan önce insan olmalıdırki bu balıkları tutarken yarınlara birşeyin kalmayacağını bilsin.bilmelidirki bir gün onun çocuklarıda balık yiyemiyecek. bizler ne yaparsak yapalım önce eğitim şart.
Yorumları: 4,028
Konuları: 157
Murat Hocam eylemin için teşekkürler, bizlere de düşen satın almamak. üzerine yürümüş de olsalar. Sen şu an huzurlusun, ama onlarda korku ve huzursuzluk başladı. Bu tür eylemlerden geri kalmamalı duyarlı davranarak herkezle paylaşmalıyız. Senin peşinden bir kişi daha aynı eylemi yapsa adam tası tarağı toplar, bir daha ağdan çıkaranada pazar imkanı sağlamaz.