Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Epey zamandır aklımda olan bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim.
Bizler, yeri gelir işimizi erteleriz, yeri gelir uykumuzdan feda ederiz. Yeri gelir evdekilerle kavga eder, yeri gelir balık vurmasa bile saatlerle oltanın başında bekleriz.
Bu zorlu ve meziyetli işi yapmak için bir çok fedakarlığa ve yorgunluğa katlanırız. Yem bulmasından tutunda soğuğuna olmadı sıcağına bir çok sıkıntıya göğüs gereriz.
İşte bu işi yapmamızı sağlayan bir özellik yani BİR ORTAK NOKTA hepimizde var. Bende bu konuyu ortak noktamızı bulabilme amacıyla açıyorum. Saygılarımla...
Benim ailem ve arkadaşlarım tarafından söylenilen özelliklerim şunlardır:
Çok sabırlı ve kolaykolay panik yapmayan bir yapım var. Genelde sakinimdir sinirlenmem ama sinirlendiğim zaman duracağım yeri bilemem. Herkesle anlaşabilen bir yapım var, konuyu sevmesem bile insanları sabırla ona belli etmeden dinlerim. Keyfime çok düşkünümdür, bir çayı bile içerken tüm ayrıntıları düşünür ve nasıl keyifli hale getireceğimi düşünürüm. Çalışkanlık konusundada pek iyi sayılmam eğer sevmediğim bir şey yapıyorsam o işten bir hayır beklemeyin
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
derdimi dinleyecek bulutlar,neşemi paylaşacak martılar rahatça şarkı söyleyebilecegim teknem,avazım çıktıgı kadar bagırabilecegim açık deniz benim sevgim bunlar serkan.
şimdi birde siz dostlarım var ya balıkçılık dahada anlamlı benim için.
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
neden balıkçılık dersen herkesin bir hobisi vardır kimi futbol hastasıdır hiç bir futbol programını kaçırmaz sabaha kadar seyreder kimisi kara avcısıdır denize adımını atmaz bizimde hasta oldumuz hobimiz balıkçılık bana bu babamdan bulaştı esas ortak notamız hepimizin kafası biraz noksan hangi aklı başında insan oltayı at bekle soğuk ayaz yağmurda ne o iki kilo balık tutucak gider balıkçıdan alır işi şakası bir yana bizim zevk aldığımız stres attığımız ortak hobimiz bu hepinize rastgele
Yorumları: 1,011
Konuları: 12
bu güzel hobi bana sanırım dedemden kaldı.denize çıkınca kafamı boşaltıyorum , iyot kokusu güneşin doğuşu , denizin rengi ... bunların hepsi insanın kafasını boşaltmaya , haftanın yorgunluğunu atmaya yarıyor.uzun zaman ara verince de içim sıkılıyor , denizde olmak balık tutmak bambaşka birşey
Yorumları: 1,196
Konuları: 90
balık tutmak çok rahatlatıcı ve özgür hissi veriyor...5 dk. sonra ne olucağını bilmemek ayrı bir heyecan işte bu beni mest ediyor....
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Serkan cok güzel bir konu acmişin arkadaşım
ben rahatlıyorum iyot havasından özellıkle yazın olduğu zaman yakomoz avcılığında rahatlıyorum..........
Yorumları: 143
Konuları: 9
güzel bir düsünce ve hos bir sorgulama neden valla bugüne kadar hic düsünmemisdim simdi soru allak bullak etti beni bu konuda yazabilecegim okadar cok sey düsündümki bir an sadece en kisasini ve en komigini yazayim bana köyde iken arkadaslarim kirik diyorlardi annem kardeslerimde öyle neden mi? hehe
beni eve gelip arayan soran oldumu bizim kirik deniz kenerinda comak basi bekliyor yine derlerdi. buradan yola cikarak bircok sey düsünülebilir.

)
ben sadece gönül diyorum özgürlük diyorum sevda diyorum ben buna sadece ask diyorum.
Galiba soruyu biraz yanlış sordum. Benim kasteddiğim bizlerin ortak bir özelliğiydi!
Eşref abiyle cemal abi konuya uygun cevaplar vermiş

)) gerçi ikiside doğru söylemiş noksanlık veya kırıklık olmadan iliklerine kadar donmak yada ıslanmak pahasınada olsa balığın peşinde olamaz kimse.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
serkan güzel konu aklına sağlık,iş ve ev stresinden kurtulmanın en güzel yanı kendini dinlemek,bunu nasıl yaparsın ?herkesin kendine göre bi çözüm yolu var.bende ise av hastalığı var,yapılarımız uyuyor birbirine,hemde çok iyot kokusu almadan olmuyor,bazen hanımla bile ters düşüyom bu konuda (be adam sabah sabah işten geldin yat uyu yorgunsun istirahat et der di eskiden bense deniz kenarına iner denizi seyreder veya denize açılır dım)artık bişey demiyo bir an önce emekli olda senin sadece şu deniz tutkun kalsın diyo.bu hobilikten çıkmış AŞK olmuş artık.