Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ıssız bir adaya düşersek nasıl avlanırız?
arkadaşlar, dün bi belgesel kanalında izlediğim ilkel balık avı yöntemi çok ilgimi çekdi. burada; çengelli iğne gibi metallerin dışında, minik dal parçalarından kesişme noktalarının sivriltilmesiyle yapılmış iğne ile balık avı gösterildi. bir de iki ucu sivriltilmiş dal parçasının ortasına açılan deliğe ip bağlanarak kaşık gibi yemsiz avlanılıyordu. internette bunlara benzer avlanma yöntemlerini araştırdım ama bulamadım. içimizde bu konu ile ilgilenenler varsa ve bilgilerini paylaşırsa sevinirim. yani bir adaya düşşek nasıl balık avlardık?
bilgin şaşmaz
Bul
bilgin bunu bende merak ediyorum hatta surviver a başvurdum çagırılmadım ama sanırım aç kalmazdım bi şekilde dallardan taşlardan midyelerden bişeyler yapardım ama ne yapardım orada olmak yaşamak lazım.
konu çok güzel teşekkürler
Bul
ilk fırsatta belgeselde gördüğüm iğneleri yapıp, fotolarını buraya koyacağım.
bilgin şaşmaz
Bul
Çok ilginç bir konu; Bende merak ettim.
Size benim yaptığım bir şeyi anlatayım: Üniversitede düzenlenen bir doğa gezisine katıldım. Uzun gölün baya yukarılarına doğru tırmanışa geçtik ve belli bir noktaya gelince dağcılık kulübünden olanların devam edeceğini bizlerinse orada 4 saat bekleyeceğimiz söylendi. Tam yanımızdan bir dere geçiyor ve bir yerde 50 m.kare genişliğinde göl yapmış. Tabi su olunca başladım incelemeye gördüğüm şey inanılmazdı. Her taraf alabalıkla doluydu.
Ve benim onları tutmam lazımdı. Aklıma her zaman yakamda takılı olan toplu iğne geldi eğerek kanca yaptım. Ama misina ne olacaktı?
Çocukken oyunlarımızda eski kasetlerin bantını açıp çekiştirmelerimiz aklıma geldi ve volkmenimdeki kaseti çıkarıp başladım sündürmeye. belli bir noktaya gelince misina kıvamına geliyor, renkli ama hiç yoktan iyidir. Kurşunda üniversitenin sattığı gümüş irice bir yüzüğüm vardı onu taktım. Yem ise dere kenarını karıştırarak bulduğum solucanlar.
2 saatlik uğraşımla 3 tane irisinden alabalık yakaladım. Tabi gezi sorumlaları gelmeden balıkları yok etmem lazımdı. Orada bulduğum bira kutularını isviçre çakısı yardımı ile keserek balıkları teker teker yerleştirdim. Tuzsuzdu ama lezzetini hiç bir zaman unutamam.

(ben en iyisi bunu konu olarak açayım daha iyi olur)
Bul
ıssız adada balık avlamaya çalışıp karnınızı doyurmakla birlikte su yoksa ne yapabilirsiniz askerde komondonun el kitabından öğrendiğim bir notu ileteyim 1 m derinlikte çukur kazıp içine bir kap konur üzerine naylon branda ne bulursanız sıkıca kapatıp örtünün ortasına onu çukurlaştıracak birtaş bırakılır çukurdaki nemli toprağın terlemesi sağlanır su buharları biriktikçe damlaya damlaya içindeki kabı su ile doldurur hepinize su ve yemeği bol bir ada tavsiye ediyorum heybeli adaya ne dersiniz..
Bul
eşginamavruşgil yazdı:Çok ilginç bir konu; Bende merak ettim.
Size benim yaptığım bir şeyi anlatayım: Üniversitede düzenlenen bir doğa gezisine katıldım. Uzun gölün baya yukarılarına doğru tırmanışa geçtik ve belli bir noktaya gelince dağcılık kulübünden olanların devam edeceğini bizlerinse orada 4 saat bekleyeceğimiz söylendi. Tam yanımızdan bir dere geçiyor ve bir yerde 50 m.kare genişliğinde göl yapmış. Tabi su olunca başladım incelemeye gördüğüm şey inanılmazdı. Her taraf alabalıkla doluydu.
Ve benim onları tutmam lazımdı. Aklıma her zaman yakamda takılı olan toplu iğne geldi eğerek kanca yaptım. Ama misina ne olacaktı?
Çocukken oyunlarımızda eski kasetlerin bantını açıp çekiştirmelerimiz aklıma geldi ve volkmenimdeki kaseti çıkarıp başladım sündürmeye. belli bir noktaya gelince misina kıvamına geliyor, renkli ama hiç yoktan iyidir. Kurşunda üniversitenin sattığı gümüş irice bir yüzüğüm vardı onu taktım. Yem ise dere kenarını karıştırarak bulduğum solucanlar.
2 saatlik uğraşımla 3 tane irisinden alabalık yakaladım. Tabi gezi sorumlaları gelmeden balıkları yok etmem lazımdı. Orada bulduğum bira kutularını isviçre çakısı yardımı ile keserek balıkları teker teker yerleştirdim. Tuzsuzdu ama lezzetini hiç bir zaman unutamam.

(ben en iyisi bunu konu olarak açayım daha iyi olur)
balık hastalığının ve dahi liğin belirtileri
Bul
gerçekten çok güzel bir konu olmuş...bilgin abi konuyu açtığın için teşekkürler...
serkan senin anında survivordan farksız..kaset bandıda süper bir fikir,bu malzemelerle yakalanan balığın tadıda güzel olur yani...paylaşımlar için teşekkürler...
konuyla ilgili video yada belgesel tarzında birşeyler bulan olursa merakla bekliyorum...aklımdayken bende bir araştırayım....
Bul
allah düşürmesin ama önemli olan ne yapacağmıza düşmeden önce değil düştükten sonra nasıl karar vereceğimizdir Smile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  alet nasıl ama lazım bitane yalova tatar 3 1,388 06-10-2013, 21:58
Son Yorum: yalova tatar
  Türkiye Amerika olsaydı nasıl olurdu fish or die 15 2,837 05-09-2009, 10:15
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Nasıl olmuş? ufuktan26 29 3,928 09-04-2009, 18:49
Son Yorum: ufuktan26
  Olta sallamadan, kayık balıkla nasıl doldurulur. MaVrUşGiL 5 1,884 24-01-2008, 12:15
Son Yorum: SerenaY66
  mekan hoş ama nasıl yenir sizce??? :) fish or die 6 1,899 28-12-2007, 00:47
Son Yorum: yalova tatar
  Kanuni ve Sinan İstanbul’u susuzluktan nasıl kurtarmıştı? Marjan 13 2,838 03-08-2007, 08:44
Son Yorum: Marjan
  herkes hangi balığı nasıl avladığını anlatsın ( HADE BAKALIM) haydud 41 12,825 25-11-2006, 03:07
Son Yorum: haydud

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi