Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ASSO Misinalar
Bu misinayı akıntılı boğaz suyunda kullandım...
Akıntıya diğer adi misinalardan daha az direnç gösterdiğini gördüm..

Asso Double Strength:

Artıları: Taşıma kapasitesi yüksek.
Eksileri: Misinayı köstekte kullandığınız zaman son derece gamlanıyor. Kıstırmanın altına bağladığında bir çinekop kolaylıkla kösteği kullanılmaz hale getiriyor. Geçen de yazmıştım. 0.20 düğümden patladı.

Taşıma kapasitesinin çok yüksek olması bence çok önemli değil. Çünkü sonuçta günümüzün misinaları balığın ağırlığından kopmuyor. Yanlış kullanımdan kopuyor.

Asso red:

Artıları:Suyun 5 metre altında görünmüyor. Taşıma kapasitesi son derece yüksek.

Asso Double ile aynı özelliklerde. Fakat bu köstek kullanımında çok gam yapıyor. Daha yeni bağlayıp köstekte kullandığım bu misinayı ,bir tane balık yumak gibi yapıp yukarıya gönderdi. Böyle bir şeyi hiç bir misinada yaşamadım.

Ben bu misinaları makina bedeni olarak kullanmanızı tavsiye ederdim ama maliyet artar. Köstek olarak kullanılması pek uygun gelmedi bana. En azından yukarıda yazdığım olta tipinde.

Çamaşır asabilir veya dipten tonoz çekebilirsiniz.

Bazı kişiler bu misina düğüm tutmuyor deselerde. 4-5 kere sararak atılan iğne düğümünü diğer misinalar gibi tutarlar.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Paylaşımın için teşekkurler hüseyin.....
Bul
hüseyin asso double strength 0.20 belki kullanışlı değildir köstek için...ben genelde 0.25 ini kullanıyorum,80 metre derinliğe atıyorum döne döne düşüyor takım..ama bana rastgelmedi bu topak olma durumu...bide köstek uzunluğundan dolayı topaklanabilir...emin değilim ama belki kısa yada uzun köstek,derin su yada kıyıdan avlanmada değişiklik gösterebilir.....
paylaşımın için teşekkürler...asso red i denememiştim...ilk fırsatta deneyeceğim...
Bul
MABER yazdı:hüseyin asso double strength 0.20 belki kullanışlı değildir köstek için...ben genelde 0.25 ini kullanıyorum,80 metre derinliğe atıyorum döne döne düşüyor takım..ama bana rastgelmedi bu topak olma durumu...bide köstek uzunluğundan dolayı topaklanabilir...emin değilim ama belki kısa yada uzun köstek,derin su yada kıyıdan avlanmada değişiklik gösterebilir.....
paylaşımın için teşekkürler...asso red i denememiştim...ilk fırsatta deneyeceğim...

Dikkat edersen topak gibi olan asso red. Konuda yazmayı unuttum onuda ekliyim. Akıntılı sudan bahsediyorum.
Bul
doğrudur hüseyin akıntı yapıyor belkide,bizim buralarda akıntı nadir olur,pek rastlamadım.....
topaklanan asso red se denemeye gerek yok sanırım...bilgiler için teşekkürler...
Bul
abiler elime eldiven geçirerek asso double streng in 0,30 luğunu kopardım üstünde 10 küsür kilo yazıyor bu kiloyu çekermi bilmem ama benim bildiğim sağlam bi misinanın 0,30 luğu elle hiç bir şekilde kopmamasıdır benim iyi misina arayışım halen sürüyor bide misinayı iki parmağımın arasına alıp üzerinde gezdirdiğimde sıfır misinaın üstü pürüzlü gibi tabi bu aşınmayla gelen bi pürüzlülük değil ama fabrikasyon büyük ihtimal siz biliyorsanız benim dediğim gibi bi misina lütfen söleyin Smile)
Bul
Guzel yazmıssınız.Bende sadece makaramda asso double strengh kullanıyorum.Kostek ve beden de hıc denemedım.
Bul
tomy77 yazdı:abiler elime eldiven geçirerek asso double streng in 0,30 luğunu kopardım üstünde 10 küsür kilo yazıyor bu kiloyu çekermi bilmem ama benim bildiğim sağlam bi misinanın 0,30 luğu elle hiç bir şekilde kopmamasıdır benim iyi misina arayışım halen sürüyor bide misinayı iki parmağımın arasına alıp üzerinde gezdirdiğimde sıfır misinaın üstü pürüzlü gibi tabi bu aşınmayla gelen bi pürüzlülük değil ama fabrikasyon büyük ihtimal siz biliyorsanız benim dediğim gibi bi misina lütfen söleyin Smile)

Onu bilmem ama Asso 30 red aldım. Bu şekilde pek kopacağını sanmıyorum 0.30 ve 45 kilo çekiyor. Ama dediğim gibi önemli olan 40-50 kilo çekmesi değil.

Aşağıda taşıma kapasitesinden çok daha ağır büyük balıklar çekildiğini görüyorsunuz. Önemli olan çekiş tekniği

0.25 Misina İle Yakalanan Balıklar:
Kılıç Balığı, 48 kilo 11/6/1972 Meksika
Japez Perry

Mavi Köpekbalığı, 50 kilo 22/10/1972 Avustralya
Graham Donaldson

035 Misina İle Yakalanan Balıklar:
Mavi Marlin, 203 kilo 06/09/1971 Virgin Island
Frank Miller

Mavi Köpekbalığı, 142 kilo 28/12/1963 New York
John Walton

Kılıç Balığı, 54,5 kilo 1/6/1968 California
Russel Anderson

150 Misina İle Yakalanan Balıklar:
Dünya Rekorları

Siyah Marlin, 709 kilo 4/8/1953 Peru
Beyaz Köpekbalığı, 1211 kilo 21/4/1959 Avustralya
Kılıç Balığı, 537 kilo 7/5/1053 Şili
Orkinos, 484 kilo 19/11/1970 Kanada
Bul
hüseyin paylaşım için teşekkürler.
Bul
Bilgiler ve paylaşımın için teşekkürler.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Angel Kiss Misinalar. mrs303 5 9,476 31-01-2013, 09:33
Son Yorum: bucalı

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi