Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamamen Işıklı Şamandra Varmı ?
Arkadaşlar, memleketimin dahi mucitleri haydi iş başına...
Ben tamamen ışık veren bir şamandra arıyorum.İçine veya üzerine fosfor konulan şeklinde değil, tamamen ışık saçan şeffaf bir şamandra.
Çok aradım fakat bu şekilde bir şamandra bulamadım, ancak biz yaparsak olacak sanırım.
         Aklıma bir fikir geldi fakat nasıl olur bilemiyorum. Şöyleki ;
Şeffaf bir şamandra içine 1 led ve 1 pil yerleştirip sürekli yanmasını sağlamak. İşim bitincede kapatmak tabiki. Fakat bu düzedneğin nasıl olabileceği hakkında en ufak bir tecrübem ve bilgim yok. Bu konuda fikirlerinize ve önerilerinize ihtiyacım var.
         Şamandrayı gece avlarında kullanmak istiyorum.
Bul
hayırdır üstadım Büyük balık- Küçük balık sentezi.
ne yapacaz bu şamandırayı....varmı bi düşündüğünüz?
çok zor suyun içinde olacak şiddete maruz kalacak yok be abi olmaz herhalde dayan maz yani.
Bul
bana görede olamz besleme problemi çıkar gibi geliyor
Bul
Gece yemli avlarda kullanmayı düşünüyordum. Avlandığım bölge çok karanlık oluyor bazen. Uzakta oluncada fosfor yetersiz kalıyor. Eğer tamamen ışık saçan bir şamandra yapılabilirse hem balığı ışığa toplar, hemde görülmesi daha kolay olur diye düşünmüştüm. Silikon ile yapmayı düşündüm ama olurmu bilmem.
Bul
200-250 ml lik su şişeleri oluyor,onun içine dışarıda yapılacak bir düzenek rahatça sığar,sonra misinayla şişeyi bedene bağlarsınız
Bul
pil ve ampülle düzeneği sağlamca oluşturun,şişenin içine yerleştirin,daha sonra kağıt,sünger..vb. şişeye doldurun.bu, düzeneğin şişe içinde hareket edip zarar görmesini engeller,işlem bittikten sonra şişenin ağzını kapatın ve bir misinayla ya da iple bedene bağlayın

not:bu düzeneği teorik olarak veriyorum,daha önce yapmadım

resimde bir sorun oldu Sad(
Bul
Balıkçılarda satılan yarım kibrit çöpü büyüklüğünde resimde görülen ışıklardan alıp şeffaf şamandıranın içine bir şekilde yerleştirirseniz olur sanıyorum. bu ışık gayet kuvvetli. ben köprüde oltanın ucuna takıyordum. gece gözümü alıyordu. kafasını itince ışık vermeye başlıyor ve bayağı uzun süre yanabiliyor.
[attachment=10145]
Bul
ışklı çakmaklar var onu straporun üzerine silikonla sabitleyim izmarit yakalarken olurmu ?deneyen var mı arkadaşlar herkeze rast gelsin araştırmalara devam
Bul
çakmağın içine su kaçar olmaz ışıldaklar bence yeterli ama araştırmanın zararı olmaz kolay gelsinAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi