Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba arkadaslar
ÖnceLikLe Hepinize rastgeLe.

Samsunun Çarşamba ilçesinde yasıyorum. BiLdiğiniz gibi Burda Yeşilırmağımız var. Yeşilırmak üzerine kurulu olan barajlar bugunlerde salık değiller. Kopru üzerinden bakıldığında Sudaki kefaller ve yuvaları gözüküyor. Su akıskan bir yapıda değil adeta göl gibi sabit duruyor. Kimi yerLerde derinLik var ve balıklar genelde buralarda konuçlanıyorlar.

avlanmayı dusundugum yer Konum itibari ile resimde goreceğiniz ırmagın karsısındaki reklam tabelalarının altı ( resimler buyuk oldugu için özellikle Link koydum ) su seviyesi ise 2nci resimde...

http://www.carsamba.bel.tr/carsamba/resim/207b.jpg

http://www.carsamba.bel.tr/resimgoster.asp?r=226 Su seviyesi

ArkadasLar sizce Malzemelerim Nasıl olmalı. eLimde MakaraLı 3,5 metrelik bir oltam var Fakat Misina ve iğne almadım henuz ve Yem olarak ne tavsiye edersiniz. Bu arada burda hava sartları cok iyi ve su da soguk değil...

saygılar..
Bul
hakan aramıza hoşgeldin katılımının ve paylaşımlarının devamlı olmasını dileriz.
sorunun cevapları en kısa zamanda tüm üyelerden gelecektir.
kolay gelsin rastgele
Bul
aramıza hosgeldiniz,fotolar çok güzelmiş,yem olayına gelirsek solucan tatlı suda çoğu zaman çok yerde iş yapar,yalnız acık yazmamıssınız balık olarak ne avlayacaksınız? sadece kefal mi? malzeme için de avlayacağınız balığa göre misina ve iğne seçilmeli ama dediğim gibi acık yazmamıssınız
Bul
aramıza hoşgeldin arkadaşım..
Bul
hosgeldiniz...
Bul
aramıza hoşgeldiniz rastgele
Bul
Aramıza hos geldınız.Oncelıkle avlamak ıstedıgınız balıgı yazsaydınız daha kolay yardım edebılırdık.Ama Ege arkadasımında da dedıgı gıbı solucan tatlı suda hemen hemen heryerde iş yapar.
Avlamak ıstedıgınız balıgı da yazarsanız detaylı olarak yardım edebılırım.
Bul
kefal taran ve Sazan .

baska balık cıkmıyor burda kolay kolay...

Bu arada pazar gunu için dusunuyorum ..

her turlu yardımınıza acıgım arkadaslar... Dediğim gibi balıgı yuzerken goruyosunuz suda..
Bul
Hakan aramıza hoş geldin. Öncelikle avlanmak için harika bir yer seçmişsin resmen bittim. Hemen mangalı koyacaksın oraya cozur cozur kızartacaksın taze taze oh!..

Muhtemel olasılık sazan balığı vardır diye düşünüyorum orda. Sazan için küspe alabilirsin ya da konserve mısırla birgün önceden yemleme yapabilir akabinde avlanmaya başlıyabilirsin. Kefal için iğne numaralarını bilmiyorum ama, istavrit çaparisinindeki sinek iğnesinden 2 kat büyüklükte metalik renkli iğnelerden alırsan ve diğer arkadaşlarımın dediği gibi solucanı kancaya güzelce takıp atarsan iyi av sonuçları alabilirsin. Ben sinek iğnesiyle bugün bir arkadaşımın el kadar iskorpit tuttuğunu gördüm. Her bi şey olabilir. Umarım aydınlatıcı olmuştur açıklamam. Ha bu arada sitenin en kötü ve en acemi balıkcısı benim.
Bul
kefal için 3-4-5 numara siyah sinek iğnesi kullan.yem olarak çekirge,kurbağa yavrusu.bu ikisi çok iş yapar.aksi takdirde tavuk yüreği al solucan gibi iğneyi örtecek şekilde kes.biraz kalıncana olabilir.solucana bütün balıklar gelir.ayrıca 0,20 misinayla kaşık da at-çek yapabilirsin.kefal için balık da takabilirsin,küçük balık kuyruğa yakın bir yerinden yani ortanın az aşağısından keseceğin yakalamış olduğun balığı takabilirsin.ondan sonracıma kan sülüğüne de kefal geliyor bizzat yakaladım.iğnelerle 3-4 köstekli çapari yapıp da atabileceğin gibi şamandralı tek iğne de yapabilirsin ama ben olsam dip takımı yapar atar zili takar beklerdim.sazan için orda hangi yem makbulse.en çok da solucan.göl iğnesi al 3-4-5 numara balıkların büyüklüğü ve solucanların da büyüklüğüne göre değişir.çapari şeklinde yap at dibe bekle.ama solucan iğnede canlı kalsın.kıpraşsın.bir de bulabiliyosan danaburnu çok ideal bir yemdir.hiçbir tatlısu balığı hayır demez kolay kolay.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  almanyadan katilan arkadaslar albatrossdeniz 2 2,225 09-11-2015, 21:26
Son Yorum: cemal reis
  merhaba rastgele bigbossares 20 3,120 11-09-2012, 00:21
Son Yorum: bigbossares
  2008 e MERHABA RAMAYANA 3 2,096 02-01-2008, 14:57
Son Yorum: bucalıfikret
  arkadaşlar  kıyıdan cupra avı icin erol26 22 9,157 22-09-2007, 20:29
Son Yorum: sobreviviendo
  sivas civarında avlanan arkadaşlar avcıhakan 39 6,677 08-06-2007, 11:32
Son Yorum: Köksal
  KIYIDAN ÇİPURA AVI İÇİN YARDIM ARKADAŞLAR serhan000 15 15,508 27-11-2006, 16:50
Son Yorum: cahitusta

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi