Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turna avinda kullandigim Kasik ve Shadlar,

Selam Arkadaslar,
Turna avinda kullandigim kasiklar ve plastik baliklar.
burda en cok yakalayan Renkler ve cesitler bunlar.
tiwister kafalari 10gr dan basliyor 30gr kadar,suyun akintisina göre deyisiyor.Tiwister Kancasi 3/0 4/0 6/0 tiwisterin uzunluguna göre,
12cm boy plastik baliga 6/0 igne kullaniyorum.
Kasiklar derin suya 25gr , alcak suya 10gr kullaniyorum.
Gündüz Kasik,gece plastik balik kullaniliyor.Wobbler Turna baliginin av yaptigini görürsem Turnanin av yaptigi yere atiyorum.
Tiwisterleri hizli bi sekilde atip cekersek hic bir ise yaramaz,yapmamiz gereken sey Tiwistere hasta yada yarali bir balik görüntüsü  vermek.
Turna saglikli bir baligin arkasindan gitmez,cünkü yakaladigi enerji (balik)harcadigi enerjiden büyükse saldiriyor,onun icin az yorulup cok enerji yemek dogal,bu kis aylarinda cok önem tasiyor.
Baligin kalp atisi yazin dakikada 30 kere atarken,kisin enerji harcamamak icin dakikada 3 kere atiyor.

Selamlar

Mehmet Usta.

[attachment=219]
Bul
[attachment=220]
Bul
[attachment=221]
Bul
[attachment=222]
Bul
bazılarının benzerlerini burada levrek için kullanıyorum nadirde olsa ispendek alıyorum suni yem veya kaşıkla :boss:
Bul
usta malzemelerin cok güzel helal valla
Bul
Güzel olduklari kadarda iyi yakaliyor,bazen turna tam alamiyor kuyruk tarafini disleriyle yirtiyor.
Aramiza hosgeldin Turna avcisi,sezonda bol avlar.
Bul
malzemeler kalite ama tecrübe malzemeden daha da önemli tecrübe yoksa malzemenin kaliteli olması hiçbir anlam teşkil etmez.
Bul
sipsi yazdı:malzemeler kalite ama tecrübe malzemeden daha da önemli tecrübe yoksa malzemenin kaliteli olması hiçbir anlam teşkil etmez.
Büyük balik yakalamanin en basda gelen sartlarindan biri malzemelerine güvenmekdir.

Selamlar
Mehmet Usta
[attachment=461]
[attachment=462]
Bul
ben deniz avcısıyım ama tatlısu balıklarından özellikle sudağa (umarım alttaki resmi yanlış yorumlamamışımdır.)o balığı sudak olarak biliyorumda.tatlısu levreğinin bir cinsi yanılmıyorsam)bitiyorum.o turnanın dişleri ne öyle kol koparırRedface

resimdeki turna gerçek bir canavar.çok büyüklerinin aç kaldıklarında su kuşalarına saldırdığı duymuştum.:0509:
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  sinarit,akya,turna. orta su için sırtı... ANTALYALI07 20 5,949 07-12-2007, 16:38
Son Yorum: ANTALYALI07
  kaşık LeVrEkCi 0 2,992 06-01-2006, 19:19
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi