Yorumları: 63
Konuları: 9
burda gördükleriniz beypazarına has tatlardır kopyalanması ve yemeklerden tatmak yasaktır.

lütfen sergilenen ürünlere dokunmayınız...
evet ilk yemeğimiz beypazarı güveçi ve yaprak sarması hemide güveçte..
şimdi sırada benim favorim olan yemek beypazarı kapaması..süpeeeerrr
bu resimde beypazarı kurusu kahvaltıda ve öğlen aralarında atıştırmak için birebir...
ben lokumu cok severim ama tadı cok ağırmı diyorsunuz.o zaman işte aradığınız lezzet burda havuç lokumu..
yahu bu sofra baklavasız olurmu diyorsanız alın size kat kat tam seksen kat bir baklava...
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Tuncer,şu kapamanın tarifinide bi yazsana,bende vardı ama kaybettim heralde.
RaPaLaCı yazdı:Tuncer,şu kapamanın tarifinide bi yazsana,bende vardı ama kaybettim heralde.
,
ibrahim abi bildiğim kadarıyla yazayım 6 kişilik tarife göre bu yemek için bir kilo et alınır kuşbaşı şeklindede olabilir veya isteğe göre kemiklide bunu bir güzel haşlıyorsunuz haşladığımız et yumuşamaya başlayınca bunu resimde görmüş olduğun destinin içine dolduruyorsun ve uygun bir kaba ters olarak içine koyduğumuz kabın tam ortasına kapatıyorsun kaynattığımız etin suyunuda bu kaba ilave ediyorsun ve destinin etrafına pirinç salıyorsun miktar kişi sayısına göre değişebilir.destinin etrafındaki pirinçler kendini aldıktan sonra yani piştikten sonra hafifce pilavın dibini tutturuyoruz buda kapamamıza ayrı bir lezzet verir.bütün işlemler tamamlandıktan sonra yemeğin şeklini hiç bozmadan soframızın tam ortasına koyuyoruz bütün oyuncular yerlerini aldıktan sonra destimizi kabın ortasından alıyoruz lokum haline gelmiş etler pilavın üstüne doğru yayılır baharat olarakta kararbiber ..ve start veriliyor..
not:yemeğin bir özelliğide kablara servis yapılmaz piştiği kapta yenmesidir...
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Teşekkür ederim. Benim bildiğim de aynı ama etlerin yanına küp doğranmış iki patates,havuç,iki biber yine doğranmış,konuyordu.başka bir şey konuyormuydu bilmiyorum. Ankara'ya has bir yemekti sanırım.
RaPaLaCı yazdı:Teşekkür ederim. Benim bildiğim de aynı ama etlerin yanına küp doğranmış iki patates,havuç,iki biber yine doğranmış,konuyordu.başka bir şey konuyormuydu bilmiyorum. Ankara'ya has bir yemekti sanırım.
ibrahim abi dediklerinizide koyabilirsiniz ama orjinali sade olanıdır bu yemek ankaranın beypazarı ilcesine aittir..
Yorumları: 495
Konuları: 42
şu kapamayı ne severim birbilseniz.
keşke şimdi olsada sabah sabah yumulsam.
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
vayyy vayyyy sabah sabah neler gördüm ya.tuncer ramazanda böyle şeyler gitmiyor .mide şok geçirmeye başladı bile .gerçi akşam yayınlamışsınız ama bende sabah gördüm.ne yapalım artık akşama kadar bakar dururuz.beypazarı kurusu genelde akşam 5 çayında yerdik.baklava ise gerçekten doğrudur 80 kat yufkadan yapılıyor.ama bunu sadece beypazarında yiyeceksin.ankarada merkezde yapan yerler var.80 kat diye satıyorlar ama sanki apartman gibi mübarek.ankarada bomba patlayacaktı ya az kalsın.o otoparkın altında beypazarı ürünleri diye satılmakta .
teşekkürler.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
tuncer sen şu yasak bu yasak demişsinde ben şimdi sana bi yasak banı atmazmıyım ben ramazanda yemek tarifini yasakladım koymayın kötü oluyorum yawwwww

teşekkürler yalnız tarifleride bekliyoruz
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
ya bunalr ne ya of of öldüm yaw. bunları yemıcen yanın da yatcan oy oy oy .
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
şapur şupur öğlen üstü öğlen üstü şimdi yaw
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET