Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beypazarından değişik tatlar
#1
burda gördükleriniz beypazarına has tatlardır kopyalanması ve yemeklerden tatmak yasaktır.Smilelütfen sergilenen ürünlere dokunmayınız...

evet ilk yemeğimiz beypazarı güveçi ve yaprak sarması hemide güveçte..
[Resim: image00003zo2.jpg]

şimdi sırada benim favorim olan yemek beypazarı kapaması..süpeeeerrr
[Resim: kapamia9.gif]

bu resimde beypazarı kurusu kahvaltıda ve öğlen aralarında atıştırmak için birebir...
[Resim: kuru02nd5.jpg]

ben lokumu cok severim ama tadı cok ağırmı diyorsunuz.o zaman işte aradığınız lezzet burda havuç lokumu..
[Resim: havucec1.jpg]


yahu bu sofra baklavasız olurmu diyorsanız alın size kat kat tam seksen kat bir baklava...
[Resim: image00004ue7.jpg]
Bul
Cevapla
#2
Tuncer,şu kapamanın tarifinide bi yazsana,bende vardı ama kaybettim heralde.
Bul
Cevapla
#3
RaPaLaCı yazdı:Tuncer,şu kapamanın tarifinide bi yazsana,bende vardı ama kaybettim heralde.
,

ibrahim abi bildiğim kadarıyla yazayım 6 kişilik tarife göre bu yemek  için bir kilo et alınır kuşbaşı şeklindede olabilir veya isteğe göre kemiklide bunu bir güzel haşlıyorsunuz haşladığımız et yumuşamaya başlayınca bunu resimde görmüş olduğun destinin içine dolduruyorsun ve uygun bir kaba ters olarak içine koyduğumuz kabın tam ortasına kapatıyorsun kaynattığımız etin suyunuda bu kaba ilave ediyorsun ve destinin etrafına pirinç salıyorsun miktar kişi sayısına göre değişebilir.destinin etrafındaki pirinçler kendini aldıktan sonra yani piştikten sonra hafifce pilavın dibini tutturuyoruz buda kapamamıza ayrı bir lezzet verir.bütün işlemler tamamlandıktan sonra yemeğin şeklini hiç bozmadan soframızın tam ortasına koyuyoruz bütün oyuncular yerlerini aldıktan sonra destimizi kabın ortasından alıyoruz lokum haline gelmiş etler pilavın üstüne doğru yayılır baharat olarakta kararbiber ..ve start veriliyor..
not:yemeğin bir özelliğide kablara servis yapılmaz piştiği kapta yenmesidir...


[Resim: kapamia9.gif]
Bul
Cevapla
#4
Teşekkür ederim. Benim bildiğim de aynı ama etlerin yanına küp doğranmış iki patates,havuç,iki biber yine doğranmış,konuyordu.başka bir şey konuyormuydu bilmiyorum. Ankara'ya has bir yemekti sanırım.
Bul
Cevapla
#5
RaPaLaCı yazdı:Teşekkür ederim. Benim bildiğim de aynı ama etlerin yanına küp doğranmış iki patates,havuç,iki biber yine doğranmış,konuyordu.başka bir şey konuyormuydu bilmiyorum. Ankara'ya has bir yemekti sanırım.

ibrahim abi dediklerinizide koyabilirsiniz ama orjinali sade olanıdır bu yemek ankaranın beypazarı ilcesine aittir..
Bul
Cevapla
#6
şu kapamayı ne severim birbilseniz.
keşke şimdi olsada sabah sabah yumulsam.
Bul
Cevapla
#7
vayyy vayyyy sabah sabah neler gördüm ya.tuncer ramazanda böyle şeyler gitmiyor .mide şok geçirmeye başladı bile .gerçi akşam yayınlamışsınız ama bende sabah gördüm.ne yapalım artık akşama kadar bakar dururuz.beypazarı kurusu genelde akşam 5 çayında yerdik.baklava ise gerçekten doğrudur 80 kat yufkadan yapılıyor.ama bunu sadece beypazarında yiyeceksin.ankarada merkezde yapan yerler var.80 kat diye satıyorlar ama sanki apartman gibi mübarek.ankarada bomba patlayacaktı ya az kalsın.o otoparkın altında beypazarı ürünleri diye satılmakta .

teşekkürler.
Bul
Cevapla
#8
tuncer sen şu yasak bu yasak demişsinde ben şimdi sana bi yasak banı atmazmıyım ben ramazanda yemek tarifini yasakladım koymayın kötü oluyorum yawwwwwBobo
teşekkürler yalnız tarifleride bekliyoruz
Bul
Cevapla
#9
ya bunalr ne ya of of öldüm yaw. bunları yemıcen yanın da yatcan oy oy oy .
Bul
Cevapla
#10
şapur şupur öğlen üstü öğlen üstü şimdi yaw
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET
**********


[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi