Yorumları: 2,401
Konuları: 20
arkadaşım hasan ile gece saat 2 de süzme yaparak sabah saat 5 te fenere hareket ettik,uzun oltalarımızı hazırlayıp deze vira edip başladık lüfer kovalamaya, umduğumuz gibi balık tutamadık,dört vuruşta ancak bir adet lüfer alabildim,saat 9 gibi geri dönerken bir saat kadar istavrite takılıp 3kilo kadar istavrit yakalayıp geri dönüşe geçtik,fakat züzme işi bana düştügünden saat 2 den 5 kadar çok yordu,hemde nedense deniz fena tuttu ve baş agrısı yaptı iki aspirin alıp uyumaya calıştım,hemde ne uyuma tam 21 saat uyumuşum,kaltıgımda her tarafım hamlıktan agrıyordu,ançak şimdi resimleri gönderebiliyorum,bir maceramda böyle yorucu geçti herkese iyi geceler.
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
seni yoran şey balık tutamamak olmuş hele 15,20 tane yakalasaydın bak ozaman hiç yorulmazdın keyiftende ne güzel uyurdun kısmetin bukadarmış bir dahakine iyi avlar dilerim rastgele
Yorumları: 879
Konuları: 28
yaş kemale eriyor artık
dahaiyi avlara inşallah, rastgele.
Yorumları: 675
Konuları: 91
abi süzme denen şey nasıl yapılıyor gece hep sormak istedim.ben zarganayı kıyıdan zargana topuyla at-çek yöntemiyle yakalıyorum peki siz nasıl yakalıyorsunuz?
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
ahmet zarganalar yem için çok güzel birinin yarısını emanete bıraktın herhalde yarısı gitmiş lüferde çok güzel afiyet olsun
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
ahmet abi her balığa giden 1 yada 2 lüferle dönüyor yani 3 yok.yağmur yok ona mı bağlıyorsunuz verimsizliği.yoksa daha mevsimi değilmi.
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
SerenaY66 yazdı:ahmet abi her balığa giden 1 yada 2 lüferle dönüyor yani 3 yok.yağmur yok ona mı bağlıyorsunuz verimsizliği.yoksa daha mevsimi değilmi.
işi fazla ciddiye almadığımızdan kaynaklanıyor bence.ali ya bak kaç taneyle dönüyor.kaçırdıkları olmasaymış oda 4 taneyle dönermiş .benimde başıma bazen geliyor böyle şeyler.iğneyi düzgün seçmiyorum bazen, yada ilk atışta lüferi çekiyorum,sanki ondan sonrakinler kendiliğinden gelecekmiş gibi davranınca kaçıyor doğal haliyle.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ozoca51 yazdı:SerenaY66 yazdı:ahmet abi her balığa giden 1 yada 2 lüferle dönüyor yani 3 yok.yağmur yok ona mı bağlıyorsunuz verimsizliği.yoksa daha mevsimi değilmi.
işi fazla ciddiye almadığımızdan kaynaklanıyor bence.ali ya bak kaç taneyle dönüyor.kaçırdıkları olmasaymış oda 4 taneyle dönermiş .benimde başıma bazen geliyor böyle şeyler.iğneyi düzgün seçmiyorum bazen, yada ilk atışta lüferi çekiyorum,sanki ondan sonrakinler kendiliğinden gelecekmiş gibi davranınca kaçıyor doğal haliyle.
özgür tabiki işi ciddiye almak çok önemli ama bunun yanında kullanılan igne boyu kurşun agırlıgı yem takılma şekli teknenin hızı gibi etkenler çok öemli birde el seri olup tasmalamayı zamanında yapmak çok önemli lüferde .
rıfat lüx ışıgı teknenin önüne takılır yavaş yavaş tekne rolantide giderken kafada 1 kişi elinde uzun saplı bir kepçe ile bekler zargana gelir ışıgın altına yatar sanada kepçe ile o balıgıyakalamak düşer zargananın gaga tarafından kepçe geçirilip içeri alınır bu şekilde bazen 100 zrganayı 1 satte yakalayabilirsi azen gelir 5 tane birden yatar yanyana hepsini birden alabilirsin.
ahmet abi bereketli olsun başka birün daha bolları denk gelir inşallah tekne yorucudur ün boyu otursanda deniz yorar kolay gelsin rastgele
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
ahmet abi bereketli olsun afiyette..
Yorumları: 675
Konuları: 91
nihat abi sağol neler öğrenicem daha şuraya bak.zargananın ışığa zaafımı var?lüks ışığında kolay seçilebiliyormu peki?yakalanan zarganalarla yarım kesilip lüfer takımına takılıyor dipten de 500 gr lık kurşunla teknenin ardından mı sürükleniyor böylemi oluyor?