Yorumları: 2,222
Konuları: 70
yer:zeytınelı
yem:yengec-mamun
gece saat 12 gıbı ızmırden yola cıktık 1:15 te av yerındeydık once mangalımızı yaktık yemegımızı yedık..daha sonra oltalarımızı attık saat 4 e kadar tık yok..sabah 5 gıbı ılk cupramızı tuttuk..safak soktugunde ıse 2-3 derken saat 8 e kadar 6 oldu....haftaya ıns daha fazlası olacak..bu sene cupra cok bol.belkı 20 tanesını kacırdık nedenı ıse hemen kıyıdkı buyuk halat ıdı.. balıgı kıyıya kadar cekıp kacırıyorduk meger o halata takılıp mısınayı kopartıyormusuz bunu anladıgımızda cok gec olmustu bızde kısmette bukadar varmıs deyıp gerıye donduk..haftaya o halat olmayacak... herkese rastgele..saygılar....
Yorumları: 1,719
Konuları: 82
obaa maşallah bekledin bekledin sonyda yani bereketli olsun
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Bereketli olsun işte her yerin nasibi farklı. Bizde de çipura yok.
ewet ama bence tutması en zevklı balıklardan bırı cupra..
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
fevzi maşallah güzel av olmuş bereketli olsun afiyet olsun ..
ben yengeçi nasıl taktıgını merak ediyorum bi resimde gömüştüm kıskaçlarını kopartıp ince iple kanca yı üstüne baglamışlardı sen nasıl baglıyorsun bu yengeçi balıklar çok seviyor anlaşılan denemem lazım .rastgele
Yorumları: 913
Konuları: 30
bereketli olsun,
mangala iyi yakışırlar, afiyet olsun.
Yorumları: 5,547
Konuları: 63
fevzi kaçanlara çok üzüldüm ama resimdekilerde
çok güzel bereketli olsun nasip bu kadarmış halat
gideceğine göre bundan sonra daha keyifli olur inşallah.
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
LeVReKCi yazdı:fevzi maşallah güzel av olmuş bereketli olsun afiyet olsun ..
ben yengeçi nasıl taktıgını merak ediyorum bi resimde gömüştüm kıskaçlarını kopartıp ince iple kanca yı üstüne baglamışlardı sen nasıl baglıyorsun bu yengeçi balıklar çok seviyor anlaşılan denemem lazım .rastgele
Abi geçende denizde kumu karıştırırken avuçladım elime bir sürü küçük yengeç yavrusu geldi. Bunlar tam yemlik olabilir çünkü ne kıskaç açıyor ne hareket edip kaçıyor tamamen savunmasız. Normalde yengeç bir metre yaklaşsan kaçar.Bunlar kuma gömülmüş yatıyor.
Ben hiç yem yapmayı denemedim. Bizde o tip balıklar yok diye. Soruna cevap değil ama paylaşmak için yazdım.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
hüseyin daha önce bi resimde gördüm ben tahmini 5-6 cm çapında bir yengeçin kıskaçlarını kopartmışlar üstüne kancayı yatırıp iple sarmışlardı fevziye ondan sordum nasıl takıyor kancayı diye degşik bi yöntemi varmı acaba diye
LeVReKCi yazdı:fevzi maşallah güzel av olmuş bereketli olsun afiyet olsun ..
saol abı ..yengeclerın olabıldıgınce kucuk olanlarını secıyoruz tırnak kadar olanları kıskacları yok denecek kadar kucuk zararsız yanı..kıc tarafından ıgneye sokuyoruz ..zaten hemen ölmuyolar.. cupraların favorı yemegı karnı yok olsada hayır demez yanı ..ama dıger balıklarda begenırmı bılmıyorum..saygılar..