21-08-2007, 15:41
Alüminyum gövde li makinalar deniz suyuna dayanıklımıdır tavsiye edermisiniz
düşündüğüm makina LINEAEFFE SARIKA FD 30
AlüMinyum gövde deniz suyuna dayanıklımıdır..
|
21-08-2007, 15:41
Alüminyum gövde li makinalar deniz suyuna dayanıklımıdır tavsiye edermisiniz
21-08-2007, 15:56
ali deniz suyu her şeyi bozar eğer balıktan gedikten sonra tatlı suyla durulayıp silmezsen oksitleniyor.
21-08-2007, 15:58
Denizsuyu nun aluminyum üzerinde olumsuz etkisi vardır. mesleğim olduğu üzre malzeme konusunda yazıyorum. Makina için yorum yapmıyorum.
21-08-2007, 15:59
yalova tatar yazdı:ali deniz suyu her şeyi bozar eğer balıktan gedikten sonra tatlı suyla durulayıp silmezsen oksitleniyor. abi okunuda haklısın ama benim tereddütüm şu genelde grafit gövde felan tavsiye edilirya ondan soruyorum, eğer bu alüminyum gövdeler tatlı su içinse boşuboşuna almayayım diye
21-08-2007, 16:06
benim kullandığım makinenin kafasıda alüminyum. 3 senedir pırıl pırıl duruyor.her balıktan geldiğimde yağlamam fakat korozona uğramadı henüz.
21-08-2007, 16:50
dediğin makinayı bizim üsküdardaki malzeme satan lara sorarım nasıl makinedir. öğreniriz.
21-08-2007, 16:59
fotokopici yazdı:dediğin makinayı bizim üsküdardaki malzeme satan lara sorarım nasıl makinedir. öğreniriz. abi sağol zahmet olcak hiç zahmet etme, ben bu akşam almayı düşünüyorumda son kez bi sitede soriim dedim
22-08-2007, 04:08
benim tekne aliminyom ,8 yasinda daha hic bir oksitlenme veya diger bir sey yok ,baliktan geldikten sonra taze suyla yikandiktan sonra hic bir sey olmaz , ben butun makinelerimi baliktan sonra taze suyla yikarim zaten dogrusuda budur aliminyom olsun olmasin hem misinenin hemde makinanin omru uzar
22-08-2007, 09:07
Alüminyum sektöründe çalışıyorum.
Alüminyum eloksal işlemi sayesinde dış şartlara daha dayanılı hale gelir. Deniz ile alakası olmayan yerlerde 12 mikron, denize yakın yerlerde 20 yada 25 arası önerilir. Hatta askeriyede özel amaçlı kullanılan alüminyum ürünlere özel eloksaller de uygulanır. Bunlar mikron kalınlığı çok yüksektir. Özel alaşım da gerektirir. Eloksal kısaca, içinde kimyasal olan havuzlarda alüminyum malzemenin üzerinden elektrik akımı geçirmek vasıtası ile yüzeyin daha sert ve dış şartlara daha dayanıklı hale getirilmesidir. Alüminyum makinaların alaşımını bilmiyorum ama denizin içinde alüminyumun korozyona karşı direnci çok daha düşüktür. Dolayısı ile tatlı su ile yıkamak gerekir.
23-08-2007, 14:50
hehehhe bir olta icin kimya formullerine kadar girilcek artik ,yav yapmayin ya o olta karozazyona ugrayana kadar kac sene gecer ,omur boyuda kullanilcak degilya bu olta
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|