Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Köpekbalığı Karpaz çorbası
Metin MÜNİR'in bu hafta sonu değindiği konuları sizlerle paylaşmak istiyorum, yazısının  sonunda siyasi eleştirilere girdiği için o kısmı eklemiyorum isteyenler kaynağından bakabilir

OZANKÖY

Eğer bir Çin lokantasının mönüsünde köpekbalığı yüzgeç çorbasına rastlarsanız ısmarlamadan önce bir an düşünün.
Finners (yüzgeççi) denilen balıkçılar, köpekbalıklarını ağlarla çektikten sonra sırt ve göğüs yüzgeçlerini keserler ve canlı canlı denize geri atarlar. Hareket etme yeteneğini kaybeden balık denizin dibine çöker ve boğularak ölür.
Yüzgeç ticaretini önlemek için uluslararası bir kampanya yürütülüyor ama nafile. Her yıl 100 milyon, evet yanlış okumadınız, 100 milyon köpekbalığı bu yöntemle öldürülüyor.
İnsanlar sadece karadaki yaban hayatı yok etmiyor, hayatın başladığı okyanuslarda tür kırmakta.
Kristof Kolomb, Amerika'ya ikinci gidişinde Büyük Antiller'in açıklarında yeşil kaplumbağa sürüleriyle karşılaştı. O kadar çoktular ki, büyük kâşifin kalyonları neredeyse üzerlerinde karaya oturuyordu.
Bugün yeşil kaplumbağalar, nesli tükenmekte olan yaratıklar listesinde.
Yeryüzündeki en vahşi ve acımasız yaratık olan insan, en büyük barbarlığı doğaya karşı işliyor.

Metin MÜNİR  
Kaynak: milliyet.com.tr
Bul
iyide anlamadıgım neden yüzgeçleri alıp gerisini atıyorlar madem ölüyormuş hayvan bari al yagından etinden bi şekilde faydalan gübre yap bişey yap yaptıkları zaten yanlış yaptıkları bari sonrasını dogru yapın bu insanoglu iflah olmaz
Bul
Ben bunu seneler önce tv de görmüştüm. Hala daha devam ediyor. Balığın para edecek yerini kesip ölüme terkediyorlar. Çin işkencesi diye boşa adı çıkmamış. Zihniyetleri bu: Acımasız olmak.
Bul
Ya bu çinliler her bulduklarını yiyolar kedi köpek kara fatma felan, bu köpek balıklarının sadece yüzgecini alıp kalamnını bırakmaları benide şaşırttı çünkü normalde köpek balığı da yiyolar ama sanırım bu köpek balığı yüzgeç çorbası ii gelir getiren pahalı bi yemek bu yüzden balığın kalanıyla uğraşmaktansa sanırım teknelerini yüzgeçlerle dolduruyorlar ve o yüzden sayı 100 milyonu buluyor
Bul
alien13 yazdı:Ya bu çinliler her bulduklarını yiyolar kedi köpek kara fatma felan, bu köpek balıklarının sadece yüzgecini alıp kalamnını bırakmaları benide şaşırttı çünkü normalde köpek balığı da yiyolar ama sanırım bu köpek balığı yüzgeç çorbası ii gelir getiren pahalı bi yemek bu yüzden balığın kalanıyla uğraşmaktansa sanırım teknelerini yüzgeçlerle dolduruyorlar ve o yüzden sayı 100 milyonu buluyor

Aynen öyle. Zamandan tasarruf yapıyorlar! akıllarınca... Kes at , kes at.
Bul
filleri dişleri için,gergedanları da boynuzları için öldürüyorlar sadece,bunlar da var
Bul
bunların allah korkusu yok buralarda balık bitti oralarda da biterse yaşanmaz valla
Bul
Bu hayvanın midesinden 2 tane insan bacağı çıkmış
Bul
ne hayvanmış ya maaşallah. süper
beyler köpek balığı güzel olur kanatlarına yüzgeçlerine gelince afrodizyak etkili. kullanıyorlar.
ayrıca
ben size köpek balığından bir yemek yapayım. siz. onu yemeyin. hatta ben yemem dıyen varsa o bile anlayamaz ne yediğini bir daha varmı der üstünede. denizden çıkan oda bir hayvandır. ve sadece fazla asit taşır bünyesinde o asiti acılığı atabilirseniz ki olur dinlendırmeye bağlı tüm olay yenmez demeyın yenir....

deneyecek kadro belli ben yapayım siz yemeyin dediğim gibi. deniz mahsullerinden yenmeyen hayvan bu gune kadar tesbit edilememiştir.
o bizi yiyor biz onu neden yemeyelimki dimi ama aliço dedigin gibi iyi terbiye edildiginde süper olurmuş lezzeti
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Beylikdüzü'nde Köpekbalığı! maxtar 12 2,828 21-03-2012, 09:38
Son Yorum: maxtar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi