Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İnci Kefal Salamurası
#1
İnci Kefal Salamurası

Kullanılacak Malzeme:
Yeteri Kadar İnci kefal balığı,
Yeteri kadar tuz.,
Yapımı:

İnci kefal balıklarının içleri iyicetemizlenir bol suyla yıkanır ve iyice süzülür.
Balıkları alacak irilikte bir fıçınındibine ince bir kat tuz dökülür. Balık düzenli ve sık olarak bir sıra halindebu tuzun üstüne yerleştirilir. Balığın üstüne bir kat bol tuz döşedikten sonrayine bir kat balık yerleştirilir. Böylece bir kat tuz, bir kat balık koyarakfıçı doldurulur. En üste yarım parmak kalınlığında tuz serpilir. Kırk güngeçtikten sonra balık, tuzla iyice pişip yenmeye hazır bir duruma gelmiş olur.


[Resim: adige1io2.jpg]

[Resim: adigezu9.jpg]

[Resim: adige2rr7.jpg]

[Resim: adige3ce3.jpg]

[Resim: adige4tb1.jpg]

[Resim: adige5uv1.jpg]
Bul
Cevapla
#2
Ellerine,emeğine sağlık.yıllardır yemediğim inci kefalini hatırlattın birde ad soyad yaşını yazsaydın sze nasıl hitap edeceğimizi bilirdik.Saygılarımla.
Bul
Cevapla
#3
Tesekkurler arkadaşımAlkisAlkis
Bul
Cevapla
#4
saol dost forum
Bul
Cevapla
#5
orhanekmekci yazdı:Ellerine,emeğine sağlık.yıllardır yemediğim inci kefalini hatırlattın birde ad soyad yaşını yazsaydın sze nasıl hitap edeceğimizi bilirdik.Saygılarımla.

adigec diye bir nick kullanıyorum illada bir şekilde hitap etmeniz gerekiyorsa adigec diyebilirsiniz...
Bul
Cevapla
#6
elinize sağlık güzel paylaşım olmuş.
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi