Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
avlak yerim kuruyor
Aşırı sıcaklık ve kuraklıktan Kirmir Çayı da etkilendi. Eminağa ve Aşağı Ova olarak bilinen bölgeden geçen ve binlerce dönüm araziye hayat veren Kirmir Çayı kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kirmir Çayı'nın suyunun azalması çiftçilikle uğraşan bölge halkını da olumsuz etkiledi. Su sıkıntısı nedeniyle zor durumda kalan çiftçiler, tarlalarda kuyu açarak su bulmaya çalışıyor.

Türkiye'nin havuç ihtiyacının büyük bölümünün ilçelerinden karşılandığını belirten çiftçiler, havuç üretiminde de suya daha çok ihtiyaç duyulduğunu kaydettiler.

KİRMİR ÇAYI DELTASI

Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı ve Çayırhan hattında akan çayın oluşturduğu deltanın mikroklima ikliminde, Akdeniz iklimine özgü incir ve zeytin ağaçları yetişebiliyor. Delta, göçmen kuşların da gözde konaklama alanlarından birisi.
resimler kendimindir.
alıntı:haber10.com
Bul
abi allah sonumuzu hayır eder inşallah biraz daha böyle devam ederse sonumuz vahim görünüyor
İlker en çok bu günleri aramamak için dua ediyor ve çok üzülüyorum inan kuru sıkı çabalarımızın da iş görmediğini bile bile debelenmek beni çok yoruyor şaşırdım artık. Eğer yaşananları ardı ardına koyup kafayı taksak yaşayamaz duruma gelicez. Ülkemize çok ama çok yazık oluyor. Hep söyledim ve söylemeye devam edeceğim ''Bu günün sorunları dünün çözümleridir'' ve sonraları torunlar ve çocuklar da aynı şeyleri söyleyecek. İşte bu daha da acı geliyor ve ızdıraplı
Bul
ağaçları keselim, ormanları yakalım. sonra yanan yerlere tarla-bina yapılsın. sonrada yağmur diye bekleyelim. yağar tabii.yağmaz olurmu..daha kötü günler yakındır bu sorumsuzluk devam ederse.ispanyadaki gibi yapsalar ya. yanan yerleri 30 sene imara kapasınlar. bakalım yangın çıkıyormu bidaha!
Bul
BU SENE KURAKLIKTAN BİRÇOK GÖL VE AKARSUYUMUZ KURUDU YADA KURUMAYA YÜZ TUTTU SONUMUZ NE OLACAK BİLMİYORUM
Bul
valla bugünün sorunları dedelerimizden kaldı bizlerde torunlarımıza bi şey bırakmıcaz bu gidişle içler acısı bi durum ALLAH sonumuzu hayır etsin
Bul
amin amin amin... söyleyecek başka söz yok
Bul
malesef durum heryerde aynı su hayattır
hayatımız bizim için değerliyse korumalıyız.
Bul
su kaynakları zamanında değerlendirilmiyor,zamanı gelip geçince de bu kaynakları baş tacı ediyoruz,ama boşuna.herşey zamanında olacak
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi