Yorumları: 41
Konuları: 13
Bu parazit balıklarda yaygın olarak bulunan bir parazit türüdür..
yaygın olarak 2 türü bulunur.. Birinci türü ağız solungaç bölgesine yerleşirken ikinci türü balığın vücüduna dışarıdan yapışır..
Bu şekilde balığın kanını emerek beslenir,balığın büyümesini yavaşlatarak hastalıklara sebep olabilir..Üretimde ekonomik olarak zararları vardır..Denizde doğal olarak bir çok balık türünde bulunur...
Yorumları: 859
Konuları: 32
eyvallah. insana bir zararı var mıdır?
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
güzel çekim olmuş.resimlerden öğrendik artık.teşekkürler.bu kene olan balık yenirmi.bilgi alabilirmiyiz.
Yorumları: 1,719
Konuları: 82
evet bazı bölegenin balıklarında oluyor hel bide izmarit kenesi bazı meralarda bütün izmaritlerde oluyor herhangi bi zararı olduğunu düşünmüyorum ama yanlış düşünüyorda ola bilirim......
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
bizim burda ismine doctor derler ,baliga hic bir zararida yoktur,baligin kaniylada beslenmezler ,baligin yidigi yemlerden beslenir ,hatta dediklerine gore baligada faydasi oluyormus ,onun icin ismini doktor koymuslar ,benim yakaladigim bir baligin agzindanda cikmisti ,tanidiklarima sormustum ,burda cikan hemen hemen butun istavritlerin agzinda olur
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Evet bazen izmariti tutarken keneyi görmüyorum. Eve geliyorum kovada kocaman ölü kene oluyor.
Yorumları: 3,046
Konuları: 26
bende geçen sene gördüm izmarit üstünde yapışık vaziyette vede zor bırakıyor sormayın acaba o tutulan balıklar yenmezmi bilemiyorum.
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Yenir abi onu çekince geliyor. Deride iz kalıyor ama. Ben izmariti tulum çıkardığım için parazit olması pek bişey farketmiyor.
Yorumları: 891
Konuları: 60
keneyi tanıdığımız ii oldu ama insan sağlığına bi zararı varmıdır acaba net bi bilgi yok mu
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
[quote=alien13]
keneyi tanıdığımız ii oldu ama insan sağlığına bi zararı varmıdır acaba net bi bilgi yok mu
[/quote
Selamlar,
Fotoğraftaki ucube yaratığı bilmem ama bu yaşıma kadar çok keneli izmarit yedim.Şükür bir şey olmadı. Zaten izmariti tulum çıkartıktan sonra tavaya atarım. Bilimsel olarak zararlı değilmi bilmiyorum. Çocuklukta izmarit ilk avladığımız balıklardandı. Keneli balıkları büyüklerimizde atmazlardı. Zararlı diyen bir tanıdığım da olmadı.