Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levreği kaptım
28 temmuz 2007 yani dün
Nerede ne balık alacağım sıkıntısına girdim istanbulun hali belli İstavrit izmarit ve kaya balıkları Silivri tekirdağ arası iyi lüfer çıktığını duydum ama onlar tekne ile alıyorlar balığı bense  sadece kıyı avcısı boğazda olsa şans daha çok ama marmara dedinmi tekne ama kıyı tecrübelerim balığın kıyılaması gerektiği yonünde bana baskı yapmaya başladı hatta tatarada bir gün önce fikir vermiştim poyrazın yalova sahillerini dövecek şekilde dalgalı olduğu yönünde ama bizim bu kıyılarda rüzgar arkandan gelir ve kıyılar düz olur cumartesi sebebiyle ev halkındada baktım bir hareket yok dedim ben çıkıyorum balığa amaç silivriye kadar gidip denemelerde bulunmak biraz istavrit izmarit alıp yemliye yatmak ama öyle olmadı biraz daha biraz daha derken neredeyse tekirdağa geliyordum sonra dönüş yaptım marmara ereğliye girdim baktım herkez denizde bir dez avantajımda ne yer biliyorum ne iz  5-10 yerde durup gözle teftiş yaptım ama hiç biri olta atmaya müsait görmedim herkez denizde ereğliden çıktım yönüm istanbula doğru ağır ağırda gidiyorum gözüm deniz kıyılarını kesiyor bir yandan  gerçi nihatı çok aramak istedim ama şimdi hafta sonu davetsiz misafir olup rahatsızlık vermek istemedim neyse Marmara ereğliden 5 km. gittimki deniz kenarında iskele gibi bir yer gördüm üzerindede 3-4 kişi kamış açmış  hemen durdum gittim yanlarına selam hoşbeş derken ne tutuklarını öğrendim daha birşeye attıkları yoktu kurt getirmişler ispendeğe razılar daha öncede oradan almışlar kiloluk da mırmırlar çıkıyormuş oradan sabahlayacaklarmışda  dedim tamam burada bi takılayım gerçi yem falan yok ama midyeyle veya sıyırtmayla bir yemlik çıkarırız dedim rapala attım birşey yok silikon sıyırtma attım birşey yok yanımdaki çocuklar küçük bir ispari aldı küçük diye geri atıyorlardıki amman dedim ver bana aldım ispariyi koydum kovaya denize girenler iskeleden atlayanlar hava kararınca bitti  haa söylemeyi unuttum mekan öyle bir konumdaki poyraz rüzgarı sanki lodos gibi sahilleri dövüyor enteresan , bu konumun çok etkisi var dip karışık yani ama yosun yok buda çok önemli
Neyse akşam oldu  denize girmeler kesileli 1 saat oldu  yenibir asansör takım yaptım 4.0 iğne 50 çm beden ucunada klips bağladım 100 gr kurşunu salladım orta atış ne uzak ne yakın canlı isparimide sırtından takıp klisle misinaya takıp gönderdim denize artık bekleme ve serinliğin keyfini çıkarma zamanı 1.5-2 saat sonra kamış ağlar derecesinde depreme uğradı  başladım çekmeye  su üzerine çıkınca şapur şupur sesleri duyunca dedim tamam aldık levreği  diğer vatandaşlarda halla tık yok herhalde ispariyi verdiğine bin pişman olmuştur başladılar diğer kamışlarla ispari aramaya onların takımlarıda  dip 3lü iğne şimdi onlara desem ne bu ya olmayacak hemen benim takımı sordula tabiiki paylaşım adına tek tek izah ettim hepsinin kafasına yattı biraz anlamakta zorluk çektiler ama neyse dedim yem yok ben gidiyim artık birdahakine ona göre tedbirli gelirim

Ayrıca Üşümeyide özlemişim
Bul
tebrikler valla güzel levrek.darısı başımıza
Bul
Harun tebrikler başlangıcı eziyetli sonucu keyifli olmuş hele levreğin gelişi başka balığa benzemez.afiyet olsun devamı bol olur inşallah. Bende dün 2 saatliğine kaçtım ve 14 parça hemde baya irileri olan melanurları kaptım hava çok sert olduğu için erken kestim birazdan konuyu açıcam
Bul
tebrikler harun abi,
Bul
ALTAYLI yazdı:Harun tebrikler başlangıcı eziyetli sonucu keyifli olmuş hele levreğin gelişi başka balığa benzemez.afiyet olsun devamı bol olur inşallah. Bende dün 2 saatliğine kaçtım ve 14 parça hemde baya irileri olan melanurları kaptım hava çok sert olduğu için erken kestim birazdan konuyu açıcam

Sağol Ercan abi iğnem çok iyiydi yoksa levrek gitmişti karaya aldım birkaç çırpınmada kendi düştü hayvanın ağızının içi tahta gibi iğne batacak bir yer yokki sende 2 saatte 14 bayağı iyi
bu arada özledim senide be abi
Bul
Özgür Bahri teşekkürler
Bul
bereketli ve afıyet olsun harun güzel balık....
Bul
Harun Abi dediğini yapmışsın. Afiyet olsun.
Bul
Harun tebrikler. Güzel bir levrek ve paylaşılan bilgi.Teşekkürler.
(Fotolardan birinde; kaçmasın diye balığı sırt yüzgecinden ısırmışsın galiba....Bobo )
Bul
afala yazdı:bereketli ve afıyet olsun harun güzel balık....
Eyvallah usta sağol deniz levreğide bir başka kokusu vucut kayganlığı tadına daha bakmadım
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  1 Karadeniz levreği drasty41 22 3,405 08-11-2012, 20:33
Son Yorum: drasty41
  Sabırla bekledim Paşayı kaptım Cihan Deniz 35 4,214 13-08-2012, 22:01
Son Yorum: Cihan Deniz
  Sezonu açtım alabalıkları kaptım çılgınbalıkçı 35 4,399 14-06-2012, 12:27
Son Yorum: muratcoskun
  Amerikan Levreği turna 21 4,573 24-11-2010, 21:44
Son Yorum: turna

Hızlı Menü: