20-07-2007, 16:22
arkadaşlar lüfer ve levreğe hangi model hangi marka ve iğne yardım
DUANLAMI YAŞIYORUM,BEDDUANLA ÖLECEĞİM
HANGİ İĞNE
|
20-07-2007, 16:22
arkadaşlar lüfer ve levreğe hangi model hangi marka ve iğne yardım
DUANLAMI YAŞIYORUM,BEDDUANLA ÖLECEĞİM
20-07-2007, 16:29
mustadın 1/0 ve 2/0 ınn çarpraz arkası halkalı olanını lüfer kullanıyorum balıgın boyuna göre degiştiriyorum kancayı digerinin halkasından geçirip çelik tel baglayıp gaga ignesi baglıyorum ama sanırım bu rapaladan sonra artık bu takım iş yapmayacak direk rapalayla çalışacagız levregede 1/0 kullanılabilinir
20-07-2007, 16:31
uzun sap olanları kullan derim paraketede kulanılanları ama bu lüfere levereğe hem bu iğne hemde mustad ın 2,3 numara kısa sap beyaz iğnesini öneririm ama tabi üstadaların yorumları farklı olabilir benim nacizane görüşüm bu....
20-07-2007, 16:37
Levreği Nihat bilir. Ama Lüfer ve ailesi için hazır mantarlı takımlar var,çift iğne ve çelik köstek olmasına dikkat et. Misinalı yapıyorlar,lüferde çelik beden olması şart. Dişli ve yırtıcı hayvan.
20-07-2007, 16:43
RaPaLaCı yazdı:Levreği Nihat bilir. Ama Lüfer ve ailesi için hazır mantarlı takımlar var,çift iğne ve çelik köstek olmasına dikkat et. Misinalı yapıyorlar,lüferde çelik beden olması şart. Dişli ve yırtıcı hayvan. abi kılıç tekneden avlanıyor o yüzden tekneye göre bilgi verdim senin dedigin kenardan iş yaparda tekneden ancak durarak tutarken olur
20-07-2007, 17:05
Pardon nihat,ben tekneden olduğunu anlayamadım.
20-07-2007, 17:07
abi herkezin kendine göre takım yaptığı ne şekilde avlanacağı hangi malzemeyle daha iyi av yapılacağı denemelerle olur ben çelik takım kullanmam mesela ve daha hiç yaptığım takımlada lüfer takımımı koparıp gitmemiştir ben kıyıdan avlandığım için 4 numara mustad kullanıyorum 3iğne yapıyorum iğne diplerine misinayı sararken 2kat yapıyorum bölelikle lüfer cinekop veya sarı kanatı rahat alıyorum tabiki mantarlı takım için geçerli bu denemenizi tavsiye ederim rastgele
21-07-2007, 00:27
Eğer sırtı çekiceksen levrek için iki yöntem var. Forumu dolaştığında görüceksin. Eğer kıyı kıyı dolaşacak isen 12'lık simli silikon 8 kulaçta 3lük fırdöndü taoplamda 20-25 kulaç bırakarak rolanti ve az üstü süratle sabah erken yada akşam üzeri voltalaıyacaksın hava 3-5 ise ideal olur çünkü levrek kesinlikle avlanmak için kıyılamıştır. Diğer yöntemler için nihat'ı takip edin
23-07-2007, 14:45
big fish onur yazdı:abi herkezin kendine göre takım yaptığı ne şekilde avlanacağı hangi malzemeyle daha iyi av yapılacağı denemelerle olur ben çelik takım kullanmam mesela ve daha hiç yaptığım takımlada lüfer takımımı koparıp gitmemiştir ben kıyıdan avlandığım için 4 numara mustad kullanıyorum 3iğne yapıyorum iğne diplerine misinayı sararken 2kat yapıyorum bölelikle lüfer cinekop veya sarı kanatı rahat alıyorum tabiki mantarlı takım için geçerli bu denemenizi tavsiye ederim rastgeleayni bende yillardir mustad kullanirim ,uzerinde beak yazan igne turunu ,mercan ve dip baliklari icin kullanirim 5 numara ,mercan da bir numara ignedir igneyi sardalyanin karnina iki yerden sokarin ve kuyruguna dugum atarim ,gelen balik kendisi yakalanir
23-07-2007, 22:27
kısa pala iğnenin daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorum..yemde daha iyi gizleniyor...bu iğneyi kullanaların daha iyi balık aldığını gördüm...biz onurla hep 4 veya 3 numara vmc yada mustad uzun pala kullanıyoruz..kısa pala iğne bulamamıştım o zaman...kıyıdan büyük iğne olmaz..yeme çok kötü ağırlık yapar...yem suda dengesiz durur..en fazla 2 numara..ileriye atmak içinde mantarın ince silindir şeklinde ve yeminde mantar,iğne ye orantılı takılması lazım...yem çok büyük yada küçük olmamalı...yem canlı taze olmalı..bunlar gerçekten önemli...yemi takış şekli bile balığı cezbetmeli...ben şakşak yem şeklinden başka tanımam...izmarit takıcaksam anca fleto takarım...ah be gelsede şu balık zamanı oltayı yemleyip yatırsak açığa..üstümüz başımız balık koksa.neyse gelir elbet az kaldı...saygılar..rastgele..
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
iğne bağlama tekniği | ogxman | 24 | 8,806 |
27-04-2011, 21:33 Son Yorum: ufuktan26 |