Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÇIROZ (USKUMRU)
#1
ÇIROZ (USKUMRU)

MALZEMELER

100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu


HAZIRLANIŞI

Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın. 12 saat böylece bekletin. Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın. Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun. Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir. Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir.
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz.
powered by esaka
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kaşarlı uskumru (norveç uskumrusu) MaVrUşGiL 33 14,150 29-03-2010, 09:32
Son Yorum: MaVrUşGiL

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi