Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Menderes'in balığını yemem"
Aydın'ın diğer önemli sorunu, Büyük Menderes Nehri'nin kirlenmesi. Afyon'da doğan Büyük Menderes, Uşak, Denizli ve Aydın'dan geçip denize dökülüyor. Bölgeye hayat veren, ovaların sulandığı, bir zamanlar 100 kiloluk yayın balıklarının avlandığı, insanların yüzdüğü hatta suyunun içildiği nehir, kirlilik tehdidi altında. Aydın Valisi Mustafa Malay, nehiri Uşak'ta dericilerin, Denizli'de tekstilcilerin, Aydın'da zeytinyağı fabrikalarının kirlettiğini söyledi. Vali Malay, 'Uşak, Denizli ve Aydın biraraya gelerek Menderes Nehri'ni Kurtarma Birliği oluşturduk. Müşterek hareket etmeliyiz. Ama bu da yetmez, mutlaka Ankara'nın destek olması lazım" dedi. Malay, Büyük Menderes'te artık balık yaşamadığı iddiası için ise, "Balık var tabii, ama ben şahsen o balığı yemek istemem" diye konuştu.
alıntıConfusedabah
Bul
sayın aydın valisine bende destek veriyorum buradan her ne kadar uzak olsakta bilinçli av temiz çevre ,(vali bey acaba ankaradan değilde kendi çevresindeki valilerle beraber, fabrikalara arıtma tesiisi kurdurtsa mecburlar çünkü bu işlere yoğunluğunu verse herhalde bişeyler olur kanısındayım,gazete beyanıyla olmaz.)yani anti parantez acizene fikrimdi.
Bul
tüm valilere erzincanda çevrilmiş köprü dizisini seyretmeyi tavsiye ederim
Bul
yürekten destekliyorum
Bul
valiyi tebrik ediyorum da çareyi uzaklarda aramasına gerek yok... birimlerine emir ile tam yetki vermesi yetecek... ama o bahsettiği fabrikalar büyük ihtimal bölgedeki en fazla iş gücüne sahip yerlerdir... deri fabrikaları varsa o balıklar kesin mutasyona uğramışlardır ya da çoğu özürlüdür. bu yüzden kendi tutmadığım balığı yememe gibi bir alışkanlığım var. suyu illa görmem ve temiz olduğuna kanaat getirmem lâzım...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Suğla Gölü'nde Yağ Balığını Koruma Amaçlı Olarak Balık Avlanması Yasaklandı LeVrEkCi 2 1,488 05-08-2007, 10:00
Son Yorum: Avcı Altan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi