Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
antalya-kiriş'te balon balığı avı....
arkadaşlar öncelikle herkese selamlar....
geçen hafta yoğun gündemden bir boşluk bulup 4 günlüğüne tatile çıkabildik. kirişte yaptığımız tatil sırasında eşimin hamile olmasına rağmen balık yine ön plana çıktı. otelimizin genel müdür yardımcısı alpay bey'in de yardımıyla bu yılki tatilimizden de eli boş dönmedik. otelin botu ile çıktığımız ve yaklaşık 1 saat süren ilk günkü balık avımızda 30'a yakın iğnemizi balon balıklarına yedirdikten sonra geliştirdiğimiz yöntem sayesinde ortalama 500 gr'lık 5 adet balon balığı tutabildik. kendisi de balık meraklısı olan alpay bey yıllardır otelin yakınlardan balık tutulmadığını söyleyerek ikinci günkü balık avımıza katıldı. bir önceki avda geliştirdiğimiz yöntem sayesinde bu kez de değişik boylarda 13 balon daha yakaladık. balon balıklarının zehirli olduklarını sonradan öğrendiğimiz için bir kısmını yedik ama sitemiz sağolsun kimseye bir zarar gelmeden diğer balıklar imha edildi. bu arada balon balıklarının sürüler halinde yaşadıklarını ve diğer balıklara yaşama alanı bırakmadıklarını da üzülerek öğrendik. kiriş taraflarında bu kadar çok balon balığı olması acaba diğer türler açısından tehlike arzeder mi? çünkü oltamızı denize attıktan bir kaç saniye sonra ger çekmezsek iğnelerimiz yenmiş oluyordu. iğneyi kaptırmadığımızda da balığı tutmamız 5-10 saniye süyordu. bir de balonlardan birisi bağladığım çelik teli kesmeyi başardı. bu arada en büyük balığı alpay bey tuttu. antalya taraflarında avlanan arkadaşar isterlerse balıkları tuttuğumuz yerin tam noktasını verebilirim...
herkese koy gelsin
bilgin şaşmaz
Bul
rast gelsin arkadaşım ne garip balıkmış
Bul
eti nasıl yenir mi?
balon zehirli olur diye biliyoum ama emin değilim
Bul
Bu balığı belgesellerde seyretmiştim. Türkiyede bu kadar çok olduğunu da forumdan öğrenmiştim.

Tadı nasıl onu merak ettim Smile
Bul
cok ılgınc bir balıkmıs dogrusu.buna balon balıgı denmesının bır sebebı varmı yanı bu balık bolon gıbı sısıyormu? ben ınternetten bı arastırayım.
rastgele.
Bul
Avlarına yakalanmamak için şişiyor
Bul
arkadaşlar öncelikle şunu belirtmeliyim balon balığı zehirliymiş. biz de cahilliğimizden yedik. tadı mezgit balığını andırıyor. fena değil ben beğendim. hatta japonyanın en pahalı balıklarındanmış. her sene yüzlerce insanın ölmesine rağmen japonlar bu taddan vazgeçemiyormuş. neden balon balığı dendiğine gelince; çok asabi bir balıkSmile yakalanınca hırıltı çıkarıp şişiyor. sonra da bir anda içine topladığı havayı dışarı çıkarıyor. farkındaysanız fotoğraflarda balığı pense ile tuttuk ve dikkat ederseniz iki balığın ağzında hala iğneler duruyor. bir de çok kaygan....
bilgin şaşmaz
Bul
vay canına ehli ustasına yaptırmak lazım yoksa ALLAH muhafaza ama ilginç bi balık
Bul
Tebrikler iyi av olmuş bu balığın zehiri için dikkat edilmesini buradan epey işledik bilmeyen hiç bir arkadaşım denemesin. Zehir kesesini farketmeden parçaladığınızda çok büyük risk var allah korusun ölümle sonuçlanan çok vaka var
Bul
gerçekten çok ilginç bir balıkmış...arkadaşım sizide allah korumuş vallah...neyse bu balığın özelliklerini öğrendiğimiz iyi oldu sağolun...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Antalya dan SAZAN lar ozoca51 43 9,396 03-12-2015, 18:24
Son Yorum: cemal reis
  Kamil Ilıpınar'dan Yayın Balığı Resimler Lapsetur 167 74,519 18-09-2009, 14:16
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  Kamil Ilıpınar'dan Yayın Balığı Resimler_3 Lapsetur 89 25,713 11-06-2009, 22:56
Son Yorum: balıkcı uğur
  Kamil Ilıpınar'dan Yayın Balığı Resimler_2 Lapsetur 127 33,097 03-04-2008, 13:35
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  kürek balığı SerenaY66 17 6,560 11-02-2008, 13:55
Son Yorum: avcıhakan
  kılıç balığı (.rar formatında ) SerenaY66 10 2,483 09-02-2008, 01:59
Son Yorum: boranmursel
  antalya balıkları yalova tatar 11 3,218 06-02-2008, 18:23
Son Yorum: rusan
  Buda Ultrason BaliĞi :) fish or die 13 2,661 03-02-2008, 10:17
Son Yorum: SerenaY66
  hatay da sargoz-mercan-domuz-balon vs. ozoca51 22 4,334 17-12-2007, 00:30
Son Yorum: efese
  yayın balığı (ramazan bereketi) Kamil ILIPINAR 45 5,928 16-10-2007, 16:20