Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BU NASIL BALIK.
Anlatacağım olayı Cuma gecesi 21.30-22.00 arası Yeşilköy sahilde,her zamanki kayamda yaşadım.Ama Cumartesi akşamı Yalova-Bursa ziyaretlerine çıktığımız için ancak yazabildim.
Cuma günü 16.00 gibi kayaya gittim ve hazırlıklarımı tamamlayarak istavrit çaparisi yapmaya başladım.Fakat ciddi anlamda bir balık yoktu genelde birkaç çaparı yapıp bekliyorduk.o şekilde bir miktar kıraca aldım.O arada yan tarafımda çapari yapan arkadaşın çaparisine bir sarıkanat takıldı.bir iki kişiye daha geldiğini duyunca gecede çinekopa atmaya karar verdik.Hava kararırken çapariyi sökerek,mantanlı takımı taktım,İri bir kıraçayı fleto yapıp,75 gr kurşunla suya attım.Zaman zaman çekip kontrol ederek 21.30 gibi yemi değiştirmeye karar verdim.Bu arada çaparisine sarıkanat takılan arkadaş biraz daha ilerden attığı mantarlı takımına bir çinekop daha aldı...
İri kıraçam başka olmadığı için,fleto yaptığım kraçanın bir parçasını ön iğneye diğer parçasını da hırsız iğneye sardım.takımı suya attım.Kamışı kayalara sıkıştırdım beklemeye başladım.Yanıma zil almayı unuttuğum için kamışın dibinde oturup kamışın ucunu izlemeye başladım.Arkamda yanan,direkteki ışığın altında,hafif hafif esen ruzgarla kamışın uçu titreyerek ufak salınımlar yapıyordu.
Saat 21.30-22.00 arasıydı ki,bir kuvvet misinayı denize doğru şiddetle çekti,kamış en az bir metre esnedi ve dibinin kayaya vurmasıyla "trak" diye bir ses çıktı.Hışımla yerimden fırladım,kamışı kavradığım gibi tasmaladım ve kolu çevirdim.Ne yazık ki kol boştu.Takımı kesti diye düşünüp şaşkınlıkla bakarken misinamin,arkamdaki ışığın etkisiyle parlamasından boşlukta uçuştuğunu gördüm.Ve birazda hayıflanarak misinayı sarmaya başladım. Balık 0.29 mm,7.280 kg testli Mustad ayaka misinayı koportmıştı.
Bursa da,Turna avına giderken,bu misinanın sarılı olduğu kafayı söküp,yerine 0.35mm 16.5 kg testli asso marka misina sarılı kafayı takmak için makınayı aldığımda mille birlikte kafa elimde kaldı.Yanıma yedek makina da almamışım,sağ olsun Harun bir makına verdi onu taktım ava katıldım.Bu gün ilk işim İstoc a "Erma-match 70" makinayı tamire götürmek oldu.Makıhayı aldığım firmanın bakım ustası makinaya baktı ve <çok kuvvetli bir darbe yemiş,milin bağlandığı kasadaki parçayı kırmış> dedi.Şu an ellerinde kasa kalmadığı için makınayı daha sonra tamir ettirmek üzere geri aldım.Bu arada bir tane de "Banax-poseıdon 5400 NF" surf bir makina aldım.
Hala anlayabilmiş değilim,bu nasıl balıktı...
Bul
Abi ikinci bir Van Gölü canavarı vakası yaşamayalım. Buna da Yeşilköy canavarı diyebilirmiyiz. Smile)
Bul
Evet gürhan..BoboBoboBobo
Bul
sana orda sağlam dişli bi balık denk gelmiş iri bi lüfer turna denk gelmiş olabilir ibrahim abi
Bul
usta gerçekten makina büyük darbe almış olsa gerek ...inşallah kısa zamanda parçası gelirde makinayı tamir yaptırırsın....yeni aldığın makinada çok güzel güle güle kullan bol avlar yakalamanı dilerim..
Bul
Teşekkür ederim Kaya.Erden,ben iri bir lüfer olduğunu düşünüyorum.Bazı arkadaşlar iri levrek vurmuş diyorlar ama,ben pek ihtimal vermiyorum.
Bul
kofana mofana olmasın sakın,efsane geri mi döndü boğaza??
Bul
Egemen,benim yerim boğazın dışında,biz marmaraya olta atıyoruz.Kofana bu mevsimde olurmu bilmiyorum,ama attığı darme de çok kuvvetli bir darbeydi.Çinekop,sarıkanat okadar şiddetli vuramaz.
Bul
İbrahim abi bencede Lüferdir. Acaba bedeni kesmiş mi yoksa koparmış mı? İlginç olan tarafı o. Kesmişse Lüferdir. Ama o misinayı kopardıysa daha büyük olabilir.
Bul
balık işi kısmet işi ama ilginç hafızayı
zorlamak lazım camgözde olabilir.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Misina Nasıl Üretilir? nurideniz34 4 1,099 24-08-2016, 07:57
Son Yorum: bucalıfikret
  üçlü mercan takımı boncukluyu nasıl oltaya takarım? merso7525 0 1,206 20-10-2013, 11:02
Son Yorum: merso7525
  Barometre nedir , nasıl kullanılır? Woiwodia 16 4,983 23-12-2012, 23:21
Son Yorum: Woiwodia
  Tekne ile Balık avlamayı nasıl öğrendim. Öğreniyprum. Torik Orhanbaba 31 5,589 10-12-2012, 10:35
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  mucizevi balık Can ARSLAN 6 2,491 26-10-2012, 14:48
Son Yorum: ring
  İsTanbul için balık durumu FuRkAn * 40 7,838 22-10-2012, 10:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  Yalpa Müşiri (Clinometer) Nasıl Yapılır? Woiwodia 7 1,965 13-10-2012, 00:40
Son Yorum: Woiwodia
  BALIK AĞLARI... LeVrEkCi 14 5,184 10-09-2012, 10:54
Son Yorum: samuray
  Balık Takvimi ( Kemal Mutlu) Lapsetur 11 4,192 01-10-2011, 20:59
Son Yorum: ufuktan26
  garip bir balık 4 muhammed tr 9 1,860 16-09-2011, 19:57