Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
rus kefali sezonu acıldı nihayet
her yıl mayıs ayında gürcistan ve rusya kıyılarından başlayan rus kefali dediğimiz balıklar bu hafta görülmeye başlandı nihayet. turlarına rusyadan başlayıp karadeniz sahillerine gelip tekrar rusyaya göc eden balıklar gelmeye başladı.6 kg a kadar tanesi oluyor. kıyılarda sürekli sürüler halinde göc ediyorlar ama tutmak icin ya kıyıdan helozonlu ağ lazım yada bizler gibi kıyı balıkcıları icin cırpma yapmak lazım. ilginc olan 1996 dan beri göc eden ( aslında havuzlardan kacan balıkların üremesi). oltaya kesinlikle vurmuyor sargan g.bi cırpmaya mecbursunuz.iyi bir göz lazım başta)). sonrası 70 lik misina ve zoka gerekiyor. başka denizlerde zannedersem olmuyor. ama hopadan karadenizin son noktasına kadar batıya olan yerlerde oluyor. 1 ay sonra göcü tamamlayıp 1 sene ordadan kayboluyor tutması zevklide yemesi pek tadı yok ancak eşkilisi oluyor. selamlar
Bul
Vallaha açıkçası kefalle hiç işim olmadı
Bul
rus kefal lerinden geçen sene bir günde 24 tane tutmuştum en ufağıda 1 kg geliyodu ( aşağısı yoktu ) süper yağlı ve lezzetliydi ??? ama yakalaması süper bi duyguu,,anlatması çok zor
Bul
inşallah tutarsınızda resimlerini gönderirsiniz rastgele
Bul
bu rus kefallerini çaprma haricinde kıyıdan ne şekilde tutabiliriz bilen varsa yazarsa sevinirim ayrıca sürü dediğimiz kaçar tane dir
Bul
aynen harun kefali nedense sevemedim birtürlü
Bul
Aslında kefali derisinin kokmasından dolayı pek seven olmaz. Ben severim Smile nedenmi ;

Önce kefali pullarını temizleyip deepfreeze atın balık donsun fakat çok setleşmeden donsun. Balığı çıkarttıktan sonra derisini yüzün veya soyun eğer dondurmazsanız asla deriyi yüzemezsiniz. Deriyi yüzdükten sonra içini temizleyin ve dilim dilim kesin. Salça sosu hazılayıp balıkları tepsiye dizin baharatlarını ekleyin isterseniz domates soğan vs. ekleyin ve fırına atın. Bakın o zaman tadına
Bul
fakat bu kefaller lezzetli sayılr..koku yo en azından..geçensene vurmuştum zıpkınla..amasra da..çok kalabalık sürüler halinde geziyorlar..karşına çıktıkları zaman acayip bir heyacan oluyor..bide suyun altında biraz daha büyük gözüküyorlar..köpek balığı gibi..aralarında baya irileride olyor..hedef direk iri balık oluyor..gerçekten çok zevklibi av olmuştu geçen yaz..bu yaz gidebilirsem iyi olucak..4 ila 5 kiloluk eşkinalarda var..ama derinliğin 10 mt olduğu yerlerde...ben resmini gördüm sadece iyi dalan arkadaşlar var..zıkıncılık oralarda 1.2 senedir var..kimse eşkinayı bilmiyormuş..bu gidişle oralarda da balık azalır gibi...ama oltayla zıpkınla balık tükenmez diye düşünüyorum..sadece üreme zamanlarında avlanılmasın yeter..saygılar..rastgele..
Bul
2 sene önce bandırmada limanda yine rus kefali akını vardı.Tırıvırı ile tutuyorlardı.o zaman serbestti.ama koca koca 5-6 kg luk çıkarıyorlardı.
Bul
oktay ben almıyım dedigin dogrudur ama kefal genelde pis suda yaşar o yüzden almıyım eregli botaşta 1 metrelik levrekler çıkıyor komutanda arkadaşım gel diyor gir tut diyor sırf orada su pis ve denize şarj deşarj boruları var oralara balık geliyor demir pislik herşeyle besleniyor gitmiyorum oraya gitsem 1 gece takılsam 10 tane lebrek garanti gidenler var 4-5 tane birden tutanları gördüm eregli balıkçılarda hep levrek doludur ama işim olmaz pis yerde yaşayan balıkla ugraşmam ne tutarım ne yerim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  nihayet amatör balıkcıya yeniden girebildim dent61 5 1,616 27-12-2007, 16:55
Son Yorum: murki
  sezon açıldı sayılır. SerenaY66 5 1,393 01-09-2007, 01:44
Son Yorum: GURHAN
  Afrika'da Sivrisinek Yiyen Balıklarla Sıtmaya Karşı Savaş Açıldı LeVrEkCi 0 1,428 15-08-2007, 13:22
Son Yorum: LeVrEkCi
  mavrişgil sezonunu actık nihayet dent61 24 3,268 25-06-2007, 11:15
Son Yorum: Marjan
  Sapanca’daki Piranhalar için soruşturma açıldı eaktuna 3 2,149 07-09-2006, 10:43
Son Yorum: SerenaY66

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi