Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akdeniz'de ton bitiyor
Uluslararası Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF, Akdeniz'de ton balığının aşırı azaldığını bildirdi.

Akdeniz'de ton balığının azaldığına dikkat çeken Uluslararası Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF, bu yüzden ez azından yüzde 50 avlanma yasağı getirilmesini istedi.

Atlas Okyanusu Ton Balığı Koruma Örgütü'nün (ICCAT) avlanma kotalarına karşı çıkan WWF, "bilim adamlarının istediği gibi yüzde 50 av yasağına uyulmasının şart olduğunu" bildirdi.

ICCAT, yıllık 2500 ton ile sınırlamayı öneriyor ve bunun 7 misli avlanma yasağı isteyen WWF'ye karşı çıkıyor.
Bul
ne kaldıki zaten hepsi bitiyor ne yazıkki
Bul
bilgiler için teşekkürler afala sağol...gerçekten gerekli bence....
Bul
neler bitmiyorki bunlar hep japonların işi onlara göre sigara parası bize göre çok para marmarada karidesi kazıttılar bir zamanlar marmara adasında onlarca karides teknesi vardı şimdi bir tane kaldı ton balığınıda suşi yapıcaklar diye kendilerinkini korumaya alıyorlar bizimkilerini avlattırıyorlar azalır tabi küçükken hatırlıyorum bakırköy açıklarında yunus gibi atlayıp sürü halinde gezerlerdi en kıymetliside olta ile yakalananıydı daha neler görücez bakalım yakında istavritte yok olan balıklar arasına girerse hiç şaşırmayalım
Bul
eşref in dediği gibi neler bitmiyorki cengiz bu düzensizlik olduğu bu vurdum duymazlık olduğu sürece
Bul
Arkadaşlar akdenizde bence azalma yok. Ben şahsen hiç azalma hissetmedim. Hatta hafta sonu arkadaşlar 20 adet yakaladılar. Her yıl bu zamanlar 2-3 tane ancak çıkardı. Bu sene artış bile var.
Bul
bitmez arkadaşlar bitmez çok kötümser olduk şu sıralar belkide senelerdir olan şeyleri yaşıyoruz balık bazen azalır bazen çogalır yeni nesil geldikçe dahada bilinçli avcılık yaparak kurtaracagız inşallah denizlerimizi gelecegimizi
Bul
Gerekli tedbirler alındıktan sonra bitmez. Ben herzaman umut dolu bakarım geleceğe, kötümser olmayalım gerekli mücadelemizi yapalım bu kolarda.
Bul
Bizler gerekli yasalara uyar ve saygılı olursak bitmez. Geleceğe daima umutla bakalım ve bu konulardaki mücadelemizi sürdürelim.
Bul
Bencede çok haklılar. Arkadaşlar dediğim gibi 3 kişi gitmişlerdi ve 20 adet çıkardılar. 3 tanesini kendilerine aldılar 1 tane de bana ayırdılar 3 tane de başka arkadaşlara verdiler 13 tanesini de denize geri bıraktılar. Ben olsam arkadaşlarım kadar iyi davranıp fazlasını zarar vermeden tekrar bırakırmıydım bilemiyorum ama onları bu davranışlarından dolayı çok taktir ettim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kızıldeniz'den, 59 balık türü Akdeniz'e göç etti LeVrEkCi 10 3,081 13-06-2010, 14:48
Son Yorum: efese
  av yasağı bitiyor orhanekmekci 10 2,234 01-09-2008, 10:43
Son Yorum: LeVrEkCi
  Akdeniz’in en tehlikeli türleri !!! alien13 7 2,354 20-12-2007, 14:38
Son Yorum: alien13
  Akdeniz'de Orkinos Sürüleri İzlenecek LeVrEkCi 6 1,741 23-07-2007, 00:24
Son Yorum: ALTAYLI
  Akdeniz Foku Falezlerde Görüntülendi LeVrEkCi 6 2,049 12-07-2007, 00:28
  Akdeniz'de zehirli balık var! LeVrEkCi 6 2,760 06-07-2007, 21:08
Son Yorum: çatalca 84
  Akdeniz'de balık soykırımı mert_g 10 2,434 28-06-2007, 23:18
  Ege ve Batı Akdeniz Balıkçıları İskenderun Körfezine Yöneldi LeVrEkCi 3 1,882 13-05-2007, 19:42
Son Yorum: yalova tatar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi