Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tokat Kebabı
#1
Şimdi böyle bir bölüm olur da, damak tadına önem verenleri Tokat Kebabından yoksun bırakmak olur mu?

[Resim: tokatkebabivq3.jpg]

Yapılışı:
Taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan ilimize has enfes bir yemektir. Özel kebap ocaklarında (Bu ocak iki yanında ateş yakılabilen, arada şişlerin dizilebilmesi için bir boşluk olan, sacdan yapılan ve kolay temin edilebilecek bir ocaktır) yapılır. Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılarak bekletilir. Şişlerin en başına et ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı takılır. Şiş üzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parça kuyruk yağı ve bir iki diş sarımsak dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz. Yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır. Birkaç şişe de etler müstakil olarak takılır. Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır fırının alt kısmında bulunan saç tepsiye damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlar gezdirilerek servise alınır.
Bul
Cevapla
#2
Tamda yemek vakti olunca adama bir başka güzel geliyor tarif.Paylaşım için teşekkürler.
Bul
Cevapla
#3
öglen vakti yemek tarifi e teşekkürler kuyruk yağı yemeğe lezzet veriyorda saglıksız oluyor biraz tarif için teşekkürler
Bul
Cevapla
#4
tamda yemek saatinde teşekkürler, aç olan karnım dahada acıktı
Bul
Cevapla
#5
Marjan yazdı:Şimdi böyle bir bölüm olur da, damak tadına önem verenleri Tokat Kebabından yoksun bırakmak olur mu?

[Resim: tokatkebabivq3.jpg]

Yapılışı:
Taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan ilimize has enfes bir yemektir. Özel kebap ocaklarında (Bu ocak iki yanında ateş yakılabilen, arada şişlerin dizilebilmesi için bir boşluk olan, sacdan yapılan ve kolay temin edilebilecek bir ocaktır) yapılır. Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılarak bekletilir. Şişlerin en başına et ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı takılır. Şiş üzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parça kuyruk yağı ve bir iki diş sarımsak dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz. Yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır. Birkaç şişe de etler müstakil olarak takılır. Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır fırının alt kısmında bulunan saç tepsiye damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlar gezdirilerek servise alınır.Bobo
Bul
Cevapla
#6
bi porsiyonda bana yolla.......
Bul
Cevapla
#7
hay allah o kadar yazdıklarım çıkmamış, bir daha yazamam vallaSmile))
Bul
Cevapla
#8
kebab yazisini gorunce baliklama daldim ,cok guzel tarif ,ilk firsatta denemeye calisacagim ,tarif icin tesekkurler
Bul
Cevapla
#9
    Marjan tarif için teşekkürler. Ama ayıptır söylemesi Winkbirazdan eşkina kebabı yiyeceğimden olsa gerek beni pek cezbetmedi....BoboBoboBobo
Bul
Cevapla
#10
Öğlende de yemek yemedim. öğleden sonra dersim olmasa giderdim valla işeriye(tokatta kebap yapan mekanlardan biri) . Kebapların kralı. O tepsinin altına serilen pideler tüm sebzelerden ve etten süzülen kuyrukla ve domatesle ıslanıyoya, onun tadına bi bakan kolesterol falan sallamaz valla
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Teneke Kebabı ilerya 20 6,837 28-12-2007, 22:06
Son Yorum: mudanya

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi