Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursa'nın Baraj ve Göletleri Balıklandırılıyor
Resmi büyütmek için tıklayın Bursa'da Bulunan Baraj ve Göletler Balıklandırılıyor. Balıklandırma Çalışmaları Çerçevesinde, Demirtaş ve Büyükorhan Barajlarına Toplam 60 Bin Adet Yavru Sazan Balığının Bırakıldığı Bildirildi.

Bursa'da bulunan baraj ve göletler balıklandırılıyor. Balıklandırma çalışmaları çerçevesinde, Demirtaş ve Büyükorhan barajlarına toplam 60 bin adet yavru sazan balığının bırakıldığı bildirildi.

Bursa DSİ 1. Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, balıklandırma çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine bilgiler verdi.

DSİ 1. Bölge Müdürlüğü'ne ait olan tüm baraj ve göletleri balıklandıracaklarını belirten Yılmaz, çalışmaların tüm hızıyla

sürdüğünü ifade ederek, "Balıklandırma çalışmaları çerçevesinde, Demirtaş ve Büyükorhan barajlarına toplam 60 bin adet yavru sazan balığı bıraktık. Sazan balıkları, Edirne'deki DSİ 11. bölge Müdürlüğü'ne ait İpsala Balık Üretme İstasyonu'ndan getirildi. İlk parti olan 40 bin balığı 2 Nisan 2007 tarihinde Büyükorhan Barajı'na bıraktık. İkinci parti olan 20 bin balığı ise 11 Nisan 2007 tarihinde Demirtaş Barajı'na bıraktık" dedi.

Baraj ve gölet alanlarındaki balık rezervlerini artırmak istediklerini kaydeden Yılmaz, "Balıklandırılan alanlar Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ihaleyle kiraya verilerek, ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır. İdaremizin yaptığı çalışmalar, baraj ve gölet alanlarındaki balık rezervinin artırılması yönündedir. Kiraya verilen baraj sahalarında yöre halkları kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak sportif olta balıkçılığına yöneliyor ve ailelerinin protein ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor diye konuştu
alıntı:www.haberler.com
Bul
iyi haber.inşlaah güzel güzel büyürler.
Bul
Hiç gölde av yapmak nasip olmadı ama şu sazanın gelişini öyle anlatıyorlar ki bu yaz denerim artık bu gidişle. Hele yavrular büyüsün Smile
Bul
gürhan bizden sana fayda yok.bursa nire ankara nire .siz artık seneye fotoları gönderirsiniz.
Bul
serenay66 yazdı:gürhan bizden sana fayda yok.bursa nire ankara nire .siz artık seneye fotoları gönderirsiniz.

İlker sen Bursa ya gelmessin ama ben balığa Ankara'ya gelirim. Fizana bile giderim Smile)))
Dostum senin yıllık iznin yok mu alıp gelecen Bursaya ben sana Narlıdan Havuzlu bir ev ayarlıyacam hem tatil hem balık muhabbeti aradan cıkacak...
Bul
Çok çok iyi bir haber dolayısı ile Bursa DSİ 1. Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz da kiralık barajlarda amatör avcılık yapılabileceğini destikliyor.

İnşallah yurdumun her köşesinde bu tip faaliyetler arttırılır.
Bul
GURHAN yazdı:Hiç gölde av yapmak nasip olmadı ama şu sazanın gelişini öyle anlatıyorlar ki bu yaz denerim artık bu gidişle. Hele yavrular büyüsün Smile

bende bursada gölettlerde hiç avlanmadım, belki salınan balıklar büyüyünce bizde tutarız, denize alternatif olur
Bul
salsınlar tabi,balıksız göl birşeye benzemez.bir de yasaklara uyarlar inşallah
Bul
inşallh balıklar hem büyür hemde çoğalır orada herkez nasiplenir....
Bul
iyide saldıkları balık israil sazanı bunu biliyormuydunuz ben kızdım gerçek bu
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  2011 av-doğa-kamp fuari bursa ÇAĞLAYAN 16 3,742 08-06-2011, 09:14
Son Yorum: cranium
  Cizreye baraj vetilmed 12 2,644 19-02-2008, 12:12
Son Yorum: andrail gail
  Baraj Gölüne 40 Bin Adet Balık Yavrusu Atıldı LeVrEkCi 18 3,853 06-08-2007, 09:42
Son Yorum: SerenaY66
  bursa dikkat LeVrEkCi 6 2,317 07-06-2007, 10:30
Son Yorum: harslan1978
  Bursa'da drenaj kanalında pirana yakalandı SerenaY66 4 1,892 05-10-2006, 15:00
Son Yorum: Avcı Altan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi