Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thai Körili Kalamar
#1
Malzeme:
12 adet kalamar
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı köri
4 diş sarımsak
Terbiye için:
1 çorba kaşığı soda
1 çorba kaşığı şeker
1/2 limonun suyu



Hazırlama:

Kalamarları temizleyip kılıçlarını çıkartın. Kalamarların üzerine soda, şeker ve limon karışımını dökerek yoğurun. Suyu ilave edip en az 6 saat bekletin. Sonra tekrar yıkayın. Kalamarların önce bacaklarını ayırın ve sonra gövdeyi tek tarafından keserek açın. Keskin bir bıçakla üzerini çizin ve kenarlarını çentikleyin. Bir kaba alın.
Başka bir kapta zeytinyağı ve köriyi karıştırın. Sarmısakları ayıklayıp dövdükten sonra bu karışıma ilave edin. Kalamarların gövde ve bacaklarını bu sosa yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateşte pişirin.

Sıcak servis yapın.
Bul
Cevapla
#2
Paylasım ıcın tesekkurler
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kalamar dolma Albatros-gr 26 6,494 13-02-2012, 16:25
Son Yorum: ALTAYLI
  kalamar dolma brösi 27 6,473 09-01-2010, 21:39
Son Yorum: ufuktan26
  Rokalı Kalamar Salatası ışıksal 2 1,658 19-04-2007, 22:04
Son Yorum: ozoca51

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi