Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zıpkın balıkları
Zıpkın balıkları
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL
Bul
Zıpkın balıkları
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL
Bul
tebrikler...maşallah güzel balıklar...zıpkının zevkide bir başka..şu sular ısınsada başlasak balık vurmaya..gerçi vurduğum bi kefal,rastlarsam eşkina..bu konuda fazla iyi değilim ama kendimi dalış konusunda baya bir geliştirmem lazım..paylaşım içinteşekkürler..saygılar,,rastgele..
Bul
paylaşım güzel teşekkür ederim zıpkın konusu açılması iyi oldu.
bende de merak var ama su altında fazla nefes tutamıyorum nefes işini çözmem lazım yada nefes beni çözecek.
nefes tutmanın püf noktası varmı teşekkürler.
Bul
tebrikler güzel av olmuş, buda demekki zıpkın farkı, akvaryumun içinden seçer gibi
Bul
çok güzel resimler.....zıpkın avının zevkide bir başka tabiki.....şansın bol olsun rastgele..
paylaşım için teşekkürler.....
Bul
zıpkınla avın ne kadar zevki olur bilmiyorum.tetiğe basıyorsun ok fırlıyor.bunun karada silahla av yapmadan farkı varmıdır ki.Keklik bıldırcın zamanında vurdum.ama insan o hayvanlara acıyor.oltayla balık avlamak daha zevk veriyor.Bence her iki avcılık şeklide tehilkeli.Ama zevk meselesi olunca herkes için farklı duygular ortaya çıkyor.
Bul
güzel av olmuş tebrikler
Bul
Ozan, bende teşekkür ederim.
Zıpkında diğer avlarda olduğu gibi zaman ve pratikle tecrübe artıyor, teknik konularda bilgi almak gerekir, ayrıca dikkat edilmesi gereken hassa konular var. Örn. zıpkının suda kurulması ve sudan çıkmadan boşaltılması gibi. Marmara ve Karadenizde önümüzdeki aydan itibaren av başlar, şu an için çok seyrek ve olan balık çok derinde. Rastgelsin.

Eren nefes zamanla açılabilir, çalışarak. Bunun haricinde tehlikeli metodlarda var, hiç tavsiye etmem, bu teknik sayesinde hayatını kaybeden pek çok arkadaşımız oldu.
En kolaylarından biri: apartmanda oturuyorsan; bulunduğun katta nefesini tut, bir alt kata in, bekle, sürenin dolduğunu hissettiğinde tekrar üst kata çık. bu alıştırmaları normal yürüyüş(yavaş) şeklinde, sakin yap, zaman içinde mutlaka fark etmeye başlar, artıkça indiğin katı arttırabilirsin, selamlar.

Hakan, su altının akvaryumdan çok daha muhteşem olduğu kesin, yanlız balıklar seçilme konusunda pek istekli olmaz genelde.. Smile ben teşekkür ederim

Metin, kara avı ve zıpkın avının tehlikeli olduğu fikrine kesinlikle katılıyorum.
Kara avı bende yapıyordum-yapıyorum, son yıllarda daha az heyecanlı olmaya başladı, yaşla alakalı herhalde.Eskisi kadar cazip gelmiyor artık.. 6 tane farklı özellikte av tüfeğim var...
yani bir zamanlar kara avı kışın, yazın ise sualtı avı hobimdi.. can almak eskisi kadar ilgimi çekmiyor, vicdani bir durum. Zıpkın ise başka bir dünya... olta ile avlanan balıkla, zıpkınla avlanan arasında av açısından fark yok bence sonuç malum, ayrıca balığı zıpkında hemen söndürürüz, acı çekmeye pek şansı olmaz, eğer acı çekiyorsa( bazıları balıklarda sinir vs yoktur, acı duyguları yok vb şeylerde söyler)olta zıpkın arasındaki fark teknikleri, avcının konumu ve avlanma aletleri bence. Selamlar

Erden abi ve aytekin, teşekkür ederim, sizlerede rastgelsin.

Tüm arkadaşlara selam ve saygılar.
Bul
bilgi verdiğin için teşekkür ederim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kısa Günün Balıkları nihatkr 21 2,844 17-09-2013, 13:57
Son Yorum: nihatkr
  27/01/2013 Boğaziçinin Balıkları BALIK and OZAN 38 4,014 04-02-2013, 20:29
Son Yorum: mariner8
  lapinavcısı'ından sezonun ilk balıkları.... (23nisan) lapinavcısı_brs 24 5,102 04-05-2010, 12:40
Son Yorum: lapinavcısı_brs
  9 Ocak 2010 Boğazın Balıkları 2 FuRkAn * 64 7,818 15-01-2010, 23:45
Son Yorum: FuRkAn *
  26 Aralık 2009 Boğaz'ın Balıkları FuRkAn * 51 7,384 30-12-2009, 20:53
Son Yorum: Alparslan
  vasat günler-zıpkın avı Can ARSLAN 31 3,791 14-10-2009, 14:32
Son Yorum: orhanekmekci
  25 eylül-ZIPKIN AVIDIR Can ARSLAN 21 2,984 28-09-2009, 07:45
Son Yorum: bestvz
  zıpkın avıdır Can ARSLAN 36 4,745 10-09-2009, 09:41
Son Yorum: fish or die
  AKDENİZ Balıkları (Video) rauf 16 4,610 25-04-2009, 19:13