Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
37/2 Nolu Sirküler (Zıpkınla Balık Avcılığı)
u) Zıpkın: Bir gönder ucuna yerleştirilmiş, bir veya birden fazla sivri uca ve balığın kurtulmasını engelleyen damaklı düzeneğe sahip, yakalanan büyük balıkların son mukavemetini kırma ve sandala alma işlerinde de kullanılan balık avlama aracını,

İçsularda amatör avcılık

(7) Sualtı tüfeği, her türlü zıpkın, yaba, balyoz vs. araçlar kullanarak avcılık
yapılamaz.

Denizlerde amatör balıkçılık

(2) Denizlerde amatör avcılık her türlü olta takımı, serpme ve yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz.

(6) Denizlerde gece zıpkın ve sualtı tüfeği ile avcılık yapılamaz. Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz.

(7) Sualtı tüfeği ile orfoz ve lagos avcılığı yapılamaz.
Bul
başkan bilgiler için saol
Bul
bilgiler için teşekkürler oktay abi..kurallara uymayanlar muhakkak var...yapanları cezalandırmak konusunda biraz gayret gösterilse çok iyi olucak..saygılar..
Bul
çok güzel bilgiler...paylaşım için teşekkürler......
Bul
...............
Denizde bile ummadığınız anda ağlarla karşılaşabiliyorsunuz su ne kadar berrak olsada tüm dikkatiniz balıkda olduğundan diğer çoğu şeyin farkına varamıyorsunuz. Ben aniden önümde ağ'a çok denk geldim. Kaldıki göl'de deniz suyu kadar görüş mesafeniz yoktur.

Oraya o ağı atıp giden ağ'ı çürümeye bırakan acaba vicdan azabı çekiyormu şuan
Bul
zıpkınla eşkina avlamak yasak mı abilerim
Bul
sertac yazdı:zıpkınla eşkina avlamak yasak mı abilerim

Yasak değil. Yasaklara ve kurallara uyduğunuz sürece avlıyabilirsiniz
Bul
Denizlerde amatör balıkçılık

(2) Denizlerde amatör avcılık her türlü olta takımı, serpme ve yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz.

(6) Denizlerde gece zıpkın ve sualtı tüfeği ile avcılık yapılamaz. Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz.

(7) Sualtı tüfeği ile orfoz ve lagos avcılığı yapılamaz.[/quote]

Herkeze merhaba iyi akşamlar. Rolleyes 2 saattir bu konuyu araştırıyorum.
Merakım acemilikten bir kaç komşum akşamları 150 metre kadar ağ gerip sabahları benim buralarda (Bursa'nın İmralı'ya bakan sahili) oltamın ucunda görmediğim balıkları topluyorlar.
2 kğ. kefal,ler , çupra, mırmır, karagöz,eşkine,bolca pisi ve kalkan yavrusu.
Pisi ve Kalkan yavruları bildiğiniz gibi telef oluyorlar.Ağı gerdikleri yerde yaklaşık 60-70 metre. Bunun suç olduğunu öğrendim ben şimdi ne yapacağım? (Herhalde bu şekilde devam ederse jandarmayı aramak boynumun borcu. Zaten aralarında sevmediğim kişilikler var.)Birde bu balıklar kenara naden gelmiyorlar? (Tabiki büyükleri.)Snifsinf
Buralarda kenar balıkçılığı Haziran 15 ten sonra başlıyor.Affet İnşallah büyükleri nasip olur. Taze balık ve Rakı ne güzel.Hep buzlu Norveç Uskumru
yetti gari. Kalın sağlıkla.76Seerf

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
iskorpit-xx yazdı:Denizlerde amatör balıkçılık

(7) Sualtı tüfeği ile orfoz ve lagos avcılığı yapılamaz.

Herkeze merhaba iyi akşamlar. Rolleyes 2 saattir bu konuyu araştırıyorum.
Merakım acemilikten bir kaç komşum akşamları 150 metre kadar ağ gerip sabahları benim buralarda (Bursa'nın İmralı'ya bakan sahili) oltamın ucunda görmediğim balıkları topluyorlar.
2 kğ. kefal,ler , çupra, mırmır, karagöz,eşkine,bolca pisi ve kalkan yavrusu.

Pisi ve Kalkan yavruları bildiğiniz gibi telef oluyorlar.Ağı gerdikleri yerde yaklaşık 60-70 metre. Bunun suç olduğunu öğrendim ben şimdi ne yapacağım? (Herhalde bu şekilde devam ederse jandarmayı aramak boynumun borcu. Zaten aralarında sevmediğim kişilikler var.)Birde bu balıklar kenara naden gelmiyorlar? (Tabiki büyükleri.)Snifsinf
Buralarda kenar balıkçılığı Haziran 15 ten sonra başlıyor.Affet İnşallah büyükleri nasip olur. Taze balık ve Rakı ne güzel.Hep buzlu Norveç Uskumru
yetti gari. Kalın sağlıkla.76Seerf[/quote]
abi 37/2 sirküler artık geçerli değil 2/2 tebliğ var..fakat amatöre ağ her zaman yasak.. şikayet senin hakkın bence sevip sevmemek önemli değil bence gördüğün an şikayet etWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi