Yorumları: 5,855
Konuları: 245
Şimdi bu nasıl başlık diyeceksiniz.Anlatayım.cumartesi günü sabah saat 11 de 3 arkadaş kızılcahamam kirmir çayına gittik.geneldede bizi boş çevirmez.Ama 15 gün önce gittiğimizde bir şey alamamıştık.Aslında sabah 5-6 gibi çıkacaktık.ama yağmur yağacak endişesiyle sabah bi olsun gerekirse öğlene doğru çıkarız.5-6 saat balık yapar geliriz dedik.sonra gittik ankaraya yaklaşık 110-120 km var.13.00 de oltalarımızı atmaya başladık.ama yarım saat kadar tık yok.ortada balık falanda gözükmüyor.heralde dedim yine elimiz boş döneceğiz.derken balık tuttuğumuz yerin biraz aşağısında suda hareketlilik gördüm.hemen yavaşça yaklaştık ve baktıkki irili ufaklı balıklar suda gözüküyor ve atlayıp duruyorlar.hemen oltayı tepelerine hafifçe indirdim.sudaki derinlik 40cm ve 1 metre arasında. şamadıra iner inmez dibe battı.tabi bu kadarda pes dedim.ilk kefali aldım tabii.sonrasında sayı 12 veya 13 bu arada benim tuttuğum kefali evde metre bulamadım A4 kağıdın boyutu 29-30 cm arası ya onun yanına koydum aynı idi.ha unutmadan en büyük kefali arkadaşım orhan tuttu.oda benim kefalin 1,5 katı yani 40 cm üstünde vardı.onun fotosu eğer evde çekebilirse bana gönderecek.durum bundan ibaret.akşam 6 dada balığı bıraktık birde balıkların üzerinde sülük gübü bir şeyler buldum.çok ufak oldukları için fotosunu zor çektim.ağzında vantuz gibi bir şey vardı. bir yapışıyor.bıçakla bile ayrılmıyor.
olta /mantarlı olta 2 tane iğneli/ yem solucan ve tavuk ciğeri
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
tebrikler ilker günün güzel geçmiş
yalnız tatlısu kefaliyle deniz kefali çok farklıymış onu anladım.
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
güzel balıklar İlker abi.afiyet olsun...
Yorumları: 454
Konuları: 19
bıçaan ucundaki sülük mü bana mı öle geldi? ayrıca tebrikler ii av olmuş rastgele...
Yorumları: 2,370
Konuları: 59
Güzel gün olmuş İlker tebrikler...
Benim bildiğim kadarıyla tatlısu kefali denize gore kıyas kabul etmez güzelliktedir. Sen yedikten sonra bilgilendirirsen sevinirim
Yorumları: 443
Konuları: 61
TATLI SU BALIKLARINA BIR TURLU ALISAMADIM,AMA SONUCTA BALIKLAR GUZEL
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
tebrikler valla ne yalan diyeyim canim cekti ,tatli su baligi yimeyeli yillar oldu ,biz bunlara kaya baligi derdik bizim orda ,kefalden degisik,,yoreye gore isim takiyorlar
Yorumları: 60
Konuları: 3
İlker abicim çok güzel bir av olmuş tebrik ederim... Yanılmıyorsam oo bıçağın üstündeki de sülük olması lazım...
Yorumları: 845
Konuları: 15
balıklar çok güzel yalnız merak ettiğim balıkların yüzeyinde sülüklerin ne işi var bunca yıl ankaranın her yerin de balığa gittim ilk defa görüyorum böyle birşey
rasgele
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
Arkadaşlar kısmetse yarın akşama yiyeceğim temizleyip attım buzluğa.daha öncede geçen sene yazın tutup yemiştim.yağda nar gibi kızarttım tadı harikaydı.yine yağda yapmayı düşünüyorum.Sülük olayı ise ben sülüğü siyah bilirim ama bu açık kahverengi idi.balığın yüzgeçlerinde yapışmıştı.3 tane buldum.öldürüp attım.