Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
midye sazanda iş yaparmı
öncelikle herkeze selam,,geçenler biraz takılmak amacı ile gölet e gittim,,bi kaçtane olta salladım ( hiç balık alamadım havyar girdiği için heralde ) oltalardan bi tanesini çekerken su içinde dala takılmış,,tabi biraz zorlayınca dala beraber geldi ve dallın üstünde inanılmaz derecede çok midye vardı,,denizdeki midyelerden ama sadece rengi biraz farklıydı,,,ama bütün midyelerin ağzı açılmış durumda idi,,esas sizden yardım istediğim şey mide ile sazan yakalayan veya deneyen varmı,,,bide esas sazan ustalarına soruyom böle bişey ile karşılan varmı ????
Bul
sazan nire... midye nire kardeş tabi ben iç anadolu bölgesinden olduğum için hani olsada tavasını biz yeriz. sazanı, bölgesindeki şartlar etkiler.
25 km ara ile bulunan göletlerde saznlar bile aynı yem iş yapmaz her avcı avlak bölgesinde kendi yemini iş yapması için uğraşır
ben çok kere yanyana avlanan arkadaşların birbirinden farklı avına rastladım yem... ve yemleme
Bul
kim bilir o avlandığın yerdeki sazanlar yemi tanıdılarsa alabilirsin balığı denemen lazım alışkanlık meselesi.midye her yerde olmaz çünkü
Bul
evet!! sazanda öncelikli olan sazanın alışmış olduğu yemdir. yani daha önce yediği bir şeyse ve sizin de nasibiniz varsa mutlaka gelir.
Ama kamil abi ye katılıyorum, biz buralarda hiç rastlamadık.
Bul
denemek lazım, kaybedeceğin birşey yok, ya tutarsa
Bul
ben şimdiye kadar tatlısuda midye görmedim ama denemeli rasgele
Bul
bende hiç denk gelmedim.ama sazanı neye alıştırırsan o yemi ana yemek olarak görür.Mesela hamurla avlandığın bir yerde çekirge ile iş yapmak çok zordur.Sazan hamura alışmış ve sadece ona duyarlı.Ben tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim.Hiç bilmediğin Bir gölde bir ırmakta balık tutacaksan o bölgenin avcılarına soracaksın.Hangi yeme ne geliyor diye.Yoksa bekler durursun.belki Tutarsında ama o senin o günkü şansına kalmış.
Bul
arkadasım benim avlandığım barajda da bir yığın midye var birkaç sefer denedim midyeyi ama balık tutamadım.ama sazan bu neye alışıyorsa onu yiyor
Bul
bizim ordaki manyasta ki derelerdede cok cikardi midye,hatta kabugunda pisirir yerdik,lezzetli olmasada biranin yanina meze yapardik ,nerde o gunler,akbalik olmayinca derede midye birakmazdik
Bul
Sazan bolgede hangı yeme alısmıssa onu yer.Belkı o bolgede alısmıs olabılır.Denemek lazım
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  tüyler iş yaparmı araphüso26 58 9,067 17-09-2012, 01:31
Son Yorum: MERCURY90
  ağva kıyıları kalkan yaparmı? maceratorr 4 1,920 27-10-2008, 15:49
Son Yorum: BALIK and OZAN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi