Yorumları: 130
Konuları: 39
öncelikle herkeze selam,,geçenler biraz takılmak amacı ile gölet e gittim,,bi kaçtane olta salladım ( hiç balık alamadım havyar girdiği için heralde ) oltalardan bi tanesini çekerken su içinde dala takılmış,,tabi biraz zorlayınca dala beraber geldi ve dallın üstünde inanılmaz derecede çok midye vardı,,denizdeki midyelerden ama sadece rengi biraz farklıydı,,,ama bütün midyelerin ağzı açılmış durumda idi,,esas sizden yardım istediğim şey mide ile sazan yakalayan veya deneyen varmı,,,bide esas sazan ustalarına soruyom böle bişey ile karşılan varmı ????
Yorumları: 245
Konuları: 15
sazan nire... midye nire kardeş tabi ben iç anadolu bölgesinden olduğum için hani olsada tavasını biz yeriz. sazanı, bölgesindeki şartlar etkiler.
25 km ara ile bulunan göletlerde saznlar bile aynı yem iş yapmaz her avcı avlak bölgesinde kendi yemini iş yapması için uğraşır
ben çok kere yanyana avlanan arkadaşların birbirinden farklı avına rastladım yem... ve yemleme
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
kim bilir o avlandığın yerdeki sazanlar yemi tanıdılarsa alabilirsin balığı denemen lazım alışkanlık meselesi.midye her yerde olmaz çünkü
Yorumları: 649
Konuları: 57
evet!! sazanda öncelikli olan sazanın alışmış olduğu yemdir. yani daha önce yediği bir şeyse ve sizin de nasibiniz varsa mutlaka gelir.
Ama kamil abi ye katılıyorum, biz buralarda hiç rastlamadık.
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
denemek lazım, kaybedeceğin birşey yok, ya tutarsa
Yorumları: 845
Konuları: 15
ben şimdiye kadar tatlısuda midye görmedim ama denemeli rasgele
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
bende hiç denk gelmedim.ama sazanı neye alıştırırsan o yemi ana yemek olarak görür.Mesela hamurla avlandığın bir yerde çekirge ile iş yapmak çok zordur.Sazan hamura alışmış ve sadece ona duyarlı.Ben tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim.Hiç bilmediğin Bir gölde bir ırmakta balık tutacaksan o bölgenin avcılarına soracaksın.Hangi yeme ne geliyor diye.Yoksa bekler durursun.belki Tutarsında ama o senin o günkü şansına kalmış.
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
arkadasım benim avlandığım barajda da bir yığın midye var birkaç sefer denedim midyeyi ama balık tutamadım.ama sazan bu neye alışıyorsa onu yiyor
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
bizim ordaki manyasta ki derelerdede cok cikardi midye,hatta kabugunda pisirir yerdik,lezzetli olmasada biranin yanina meze yapardik ,nerde o gunler,akbalik olmayinca derede midye birakmazdik
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Sazan bolgede hangı yeme alısmıssa onu yer.Belkı o bolgede alısmıs olabılır.Denemek lazım