Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çatalca Golu
Gecen gun bır televızyon kanalının haberlerınde ızledım .Catalca Golunde sular tarıhınde ılk kez bu kadar cok cekılmıs ve cekılmeye de devam edıyo.Butun ıstanbul akın etmıs ve balık bollugunun tadını cıkartıyo.Fakat cıkan sazan ve kızılkanatlar bır ınsanın elının boyunu bıle gecmıyo.Hele kameraları gorunce tırıvırı ıle avlanan bır vatandasın utanmadan tek tırıvırı ıle tuttugu 5 sazanı ovunerek gostermesı sınırlerımı bozdu.Benım anlamadıgım 2 nokta var. 1. milletimiz neden ufak balıkda olsa tutma gereklılıgı duyuyo.(ızledıgım kadarıyla herkes 7 - 8 kılo kadar balık tutmus)Neden kımse onları salıp buyuk balık olarak kendılerıne gerı donmesını ıstemıyo. 2. ise orda butun gun jandarma devrıye gezıyo .Neden kontrol yapılmıyo? Boyle gıderse tatlı su balıkcılıgının halı kotu...Saygılar
Bul
gormemiş adama ne dersen de boş oluyor maalesefç bak arkadaşlar guluyor ama ben malum balık istavrıte olta atmadığım için olsun gulsunler istavrıt yerıne kılolarca geleceğıne 1 tane lüfer gelsın yeter
ayrıca batık ustunde guzel ısparı ve ızmarıt çıkıyor bugunlerde karıdesle haftasonu yemlıye talım once levrek sonra yemlı bakalım ne bulucaz kolay gelsın
biri levrekmi dedi ??
Bul
NERDE???????????????????
Bul
Aliço'nun beğenmediği istavritin kilosu yeşilköyde 10 YTL.Valla ben istavriti özledim.önümüzdeki ay başlar herhalde.
Bul
Tırıvırıyı bende eskiden kullandım.Hatta kullanmayan yoktur.Çünkü ilk başlarda doğal bir tehlikeli olduğunu hiç kimse kestiremedi.Eğer o günden bugüne bakarsak çok şey değişti.ama hala tırıvırıyla tutanları tek tükte olsa görüyorum.Jandarma da heralde ihbar edilmesini mi bekliyor.
Bul
televizyondaki o görüntülerdede tırıvırı ile avlananlar vardı,yazık
Bul
cahilin birisine sormuşlar geçmiş zamanlarda neden sana cahil diyorlar diye ne biliyim iyi bir şey herhalde demiş
Bul
rusan yazdı:Gecen gun bır televızyon kanalının haberlerınde ızledım .Catalca Golunde sular tarıhınde ılk kez bu kadar cok cekılmıs ve cekılmeye de devam edıyo.Butun ıstanbul akın etmıs ve balık bollugunun tadını cıkartıyo.Fakat cıkan sazan ve kızılkanatlar bır ınsanın elının boyunu bıle gecmıyo.Hele kameraları gorunce tırıvırı ıle avlanan bır vatandasın utanmadan tek tırıvırı ıle tuttugu 5 sazanı ovunerek gostermesı sınırlerımı bozdu.Benım anlamadıgım 2 nokta var.  1. milletimiz neden ufak balıkda olsa tutma gereklılıgı duyuyo.(ızledıgım kadarıyla herkes 7 - 8 kılo kadar balık tutmus)Neden kımse onları salıp buyuk balık olarak kendılerıne gerı donmesını ıstemıyo. 2. ise orda butun gun jandarma devrıye gezıyo .Neden kontrol yapılmıyo? Boyle gıderse tatlı su balıkcılıgının halı kotu...Saygılar

Orada balık avlayanlara sorsan sözüm ona balıkçıyım der. Bunlar balıkçı değil "fırsatçı" Yemiyeceği ve ya yiyemiyeceği kadar fazla balık tutmayı marifet sayanlar.
Basın da konuya bilinçsiz avlanma diye yaklaşacağı yerde konuyu saptırarak anlatıyor.
Jandarmanın olaya duyarsız kalmasıda (tırıvırı yasak olduğu halde) başka bir tartışma konusu.
Çok önemli bir konuya değinmişsin Rusan. Paylaşım için teşekkürler.
Bul
tırıvırı nedir ilk defa bu sitede gördüm öyle cinliklere aklım ermez benim işimde olmaz
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Sapanca gölü tedirgin SaZaN 10 2,983 21-01-2014, 22:44
Son Yorum: tahsinmersin
  gölü yıkayarak kurtarmışlar. LeVrEkCi 6 1,855 25-02-2011, 00:28
Son Yorum: yalova tatar
  Efteni Gölü LeVrEkCi 11 2,674 30-12-2009, 12:19
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Suğla Gölü'nde Yağ Balığını Koruma Amaçlı Olarak Balık Avlanması Yasaklandı LeVrEkCi 2 1,523 05-08-2007, 10:00
Son Yorum: Avcı Altan
  Beyşehir Gölü'nün Ekolojik Dengesini Bozan Gümüş Balıkları Temizlenecek LeVrEkCi 3 1,462 05-08-2007, 09:54
Son Yorum: Avcı Altan
  Van Gölü'ndeki Balık Ölümleri... LeVrEkCi 1 1,190 03-08-2007, 15:34
Son Yorum: Ege
  manyas gölü ve koca çay yıldırıms74 14 2,964 23-07-2007, 21:52
Son Yorum: BalıkcıSerdar
  Abant Gölü, Olta Balıkçılığına Kapatıldı LeVrEkCi 11 2,717 21-06-2007, 15:15
Son Yorum: Boğaziçi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi