Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fok katliamı başlıyor
Fok katliamı başlıyor

Önümüzdeki birkaç gün içinde başlaması beklenen fok avını protesto etmek için uluslararası çevre örgütleri şimdiden imza kampanyaları başlattı.

Ancak Kanada hükümeti, her yıl olduğu gibi, bu yıl da avın yapılmasında kararlı. Zira, hükümet bu yıl 335 bin fokun avlanmasına izin verdi. Bu rakam, şimdiye dek verilmiş en yüksek av kotalarından biri olarak tarihe geçti.

Geçtiğimiz yıl da 330 binden fazla yavru fok, kürkleri uğruna vahşi bir biçimde öldürüldü.

Kanada'nın her yıl tekrarlanan fok avı, yeryüzünde deniz canlılarına karşı yapılan en büyük kıyım olarak gösteriliyor.öldürülenlerin Kanada hükümeti, av sırasında sadece yetişkin fokların öldürdüğünü ileri sürse de, geçen yıl öldürülenlerin yüzde 97'si üç aylıktan küçük olan bebek foklardı.

Avcılar yanlarına yaklaşırken kaçmaları gerektiğini anlayamayacak kadar "tecrübesiz" olan yavru foklar, buzların üzerinde başlarına sopayla vurulurken de tamamen savunmasız bir durumdalar.

Ölesiye dövülen foklar, daha sonra, ucu çengelli sopalarla buzların üzerinde teknelere sürükleniyor. Bu esnada bilinçleri yerinde olan foklar, bir sonraki aşamada canlı canlı yüzülüyor.

Kürkleri alınan hayvanlardan arta kalanlar buzların üzerinde öylesine bırakılıyor. Çünkü hiçbir market fok eti satmak istemiyor.

Kanada hükümeti, balıkçılar için önemli bir gelir kaynağı olduğunu ileri sürerek avın devamından yana tavır koyuyor. Ancak avın yapıldığı Newfoundland ve Labrador bölgelerinde bu avdan elde edilen gelir yıllık kazancın sadece yüzde 5’ini oluşturuyor.

Kanada'nın bir başka bahanesi ise, fok avı sayesinde morina rezervlerinin korunması. Ancak bu iddianın bilimsel bir temele dayanmadığı ve rezervlerin tükenmesinin esas nedeninin fok popülasyonu değil, aşırı avlanma olduğu belirtiliyor.
"Tepki duyan adım atsın" çağrısı
Uluslararası arenada yaptıkları sıradışı eylemlerle yankı uyandıran hayvan hakları örgütü PETA, "21'inci yüzyılda bu ahlaksız ve saçma zulme yer yok. Kanada bu iğrenç duruma bir an önce son vermeli. Ancak hükümeti avı durdurmaya zorlamak için çok baskı yapmak gerekiyor" diyerek, bu duruma tepki duyanları somut adım atmaya çağırıyor.

Bu amaçla pek çok hayvan hakları sitesinde hazır formlar bulunuyor. Katliamın durdurulması için Kanada hükümetine çağrı niteliğindeki bu formlara ismini ve e-mail adresini yazanlar adına, formlar otomatik olarak Kanada'nın ilgili makamlarına gönderiliyor Lüks uğruna...
ABD, Kanada'dan yavru fok kürkü ithalatını 1972'de, Avrupa Birliği ise 1983'te yasakladı. Norveç, Rusya ve Çin ise, Kanada'dan en çok yavru fok kürkü ithal eden ülkeler.
NayirolamazNayirolamazHiNayirolamazNayirolamaz
Bul
Bu iğrenç katliamı maalesef her yıl acı içinde seyrediyoruz.Bu umursamazlara dur denecek elbette ama olan oluyor.
Bul
insanlık dışı bu olayı nefretle kınıyorum....allah nasıl biliyorsa öyle yapsın ....
Bul
bunları yapana insan demek gelmiyor içimden...nasıl bir vijdan bu ne diyeceğimi bilemiyorum...yazıklar olsun...
Bul
acı ama gerçek bunlar ve en acı olanı ise de bunun önüne kimselerin geçememesi,,,,japonyada yunus katliamı,,kanada da fok katliamı,,,ve bunu gibi bir sürü örnek ...allah işini bilir bu tarafta da ,öbür taraftada muhakkak acısı çıkar .....allah sonumuzu hayır etsin
Bul
Diyecek laf bulamıyorum bunlar insanlıktan çıkmış canavarlaşmışlar artık Panter emel i göndermeli oraya
Bul
Nefretle kınıyorum...yunuslardan sonra foklar.maalesef kötü görüntülerle karşılaşacağız yine
Bul
teknolojinin gelişdiği bu yüzyılda hala lüks giyim uğruna bukadar yavru foksun vahşice katledilmesine sebeb olanları şiddetle kınıyorum.
Bul
afala kardeş şu hazır formlardan eklesende bizlerde tepkilerimizi göstersek çok iyi olur.
Bul
ya bir insanın yavrusuna kıyması gibi bir şey olmalı.yazık o hayvanlara .işte vicdan işi budur. elin gavurunda yok yada çoğunluğunda yok.teknolojinin en üst seviyesinde yaşayan bu insanlar aslında medeniyetin dibindedirler.ama gözleride kör olmalı ki bir şey göremiyorlar.Gözlerini para ve kan bürümüş bu canilerin.Allaha havale etmekten başka elden bir şey gelmiyor.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balık Katliamı LeVrEkCi 20 3,477 17-07-2009, 20:06
Son Yorum: cesuryürek77
  Maç başlıyor.. bucalı 60 6,892 28-02-2009, 10:15
Son Yorum: fotokopici
  doğa katliamı HIDIR 4 1,780 06-04-2007, 13:26
Son Yorum: BalıkcıSerdar
  İzlanda balina avına yeniden başlıyor   GÖKSEN 2 1,939 04-12-2006, 23:47
Son Yorum: ALİCO

Hızlı Menü: