Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fırdöndüler
FIRDÖNDÜLER

Balık yakalandığında, onun çırpınışı ve mukavemeti yada olta takımının özelliğine göre misinanın düğüm olmasını önlemek için, çoğunlukla tüm olta takımlarının belirli yerlerine kendi ekseni üzerinde dönebilen halkalardan oluşan çeşitli şekillerde yapılmış fırdöndüler bağlanır. Paslanmayan pirinç veya nikelden yapılan fırdöndüler iki kulplu, üç kulplu olduğu gibi iğnelerde olduğu gibi büyüklük ve küçüklüklerine göre numaralandırılmıştır.
       Yapılması istenilen olta takımı için, en uygun fırdöndüyü seçmek hangi boyutta ve hangi mesafeye bağlayacağını bilmek bir ustalıktır.

kaynak:www.avgunu.net sitesinden alınmıstır tesekkür ederiz
Bul
bilgi için teşekkürlerAlkis
Bul
nihat paylaşım için teşekkürler.AlkisSeerf
Bul
Paylaşım için teşekkürler Nihat Seerf
Bul
evet fırdöndü olmadan kesinlikle olmuyor.. eminim bu bilgilere tümünüz vakıfsınızdır...bilmeyen arkadaşlarda önemli bir bilgi teşekkürler nihatımWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
son günlerde öğrendiğim yeni oltalar fırdöndü gerektirmiyor
boylarından büyük işler başaran bu takımları bana öğreten tahsin mersine teşekkürler
bende fırdöndü olmadan olta olmaz diye bilirdim ama
yeni gördüğüm bu takımlar bir harika boylarından büyük işlere göğüs germeleri dahada güzel
nihatcım teşekkürler
Bul
Teknede 60 metre üstündeki avlarda faydası daha iyi anlaşılıyor.Bilgilendirme için teşekkürlerAlkis
Bornova - izmir
Bul
Firdöndüler değişik şekil ve boylarda en çok kullanılan gereçtir özellikle minik firdöndüler çok işime yarıyor
Bul
yycolak yazdı:son günlerde öğrendiğim yeni oltalar fırdöndü gerektirmiyor
boylarından büyük işler başaran bu takımları bana öğreten tahsin mersine teşekkürler
yeni gördüğüm bu takımlar bir harika boylarından büyük işlere göğüs germeleri dahada güzel
nihatcım teşekkürler
Abicim sen yinede amcaoğlunu dinle, fırdöndüsüz takım olmaz. olursada sıkıntı yaşarsın gibi geliyor bana. Ayrıca şu fırdöndüsüz takımları bir paylaysan, onlar hakkında biraz yorum yapsaydık. Sağlıcakla.Gulumse
Bul
yycolak yazdı:son günlerde öğrendiğim yeni oltalar fırdöndü gerektirmiyor
nihatcım teşekkürler
Yalçın ben de ilk kez duyuyorum şu konuyu biraz genişçe aktarırmısın. Sırtıda epey faydası olabilir ama emin ol özelliğini kestiremiyorum. Gam ve kırılmayı nasıl önlemişler. Malzeme cinsi vs.vs. Bilgilendirirsen memnun olurum
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi