08-02-2007, 20:00
Adımla özdeşleşen SİZE bir tarif.
Ali NAZİK
1.Kişi başı orta boy batlıcan çekirdekli.çekirdeksizler hormonludur.
2.kişi başı 250 gr domates
3.kişi başı 100 gr acılı,acısıs sivri biber
4.kişi başı 1 baş sarımsak
5.250 gr kuzu kuyruk yağı.Avusturalyada bol bulunur.oradaki koyunlar türkiye'den giden merinos koyunları 1960 yıllarda.
6.1.çay bardağı zeytin yağı,
7.yeteri kadar tuz,pul biber,kara biber.
Gelelim hazırlamasına.
Geniş bir malgalı alıyoruz.Ateşi yakıp 2 kilo kadar odun kömürünü güzelce harlayıp ( yani köz düşene kadar )patlıcanları bir bıçak yardımı ile ortalarından derince kesiyoruz içine elimizde bulunan kuyruk yağlarını ince,ince kesip içine yerleştiyoruz sadece biraz tuz koyup çizilmiş tarafları üste gelecek şekilde ateşe yatırıyoruz patlıcanın her bir tarafını güzelce ateşte kabukları yanıp içi fokur.fokur kaynayacak şekilde pişiyoruz.Bu arada sarımsak biber domatesleride közün üstünde güzelce pişiriyoruz.Patlıcanlar güzelce piştiği zaman kestiğimiz yerden ayırıp içindeki kuyruk yağlarını atıyor.İçindeki patlıcan özünü aynı filato çıkarır gibi kabuğunu almadan çok ince doğruyoruz.Sarımsağı piştikten sonra kabuklarını soyup ince,ince doğruyoruz.Domates ve biberede aynı şekilde uyguluyoruz.Geniş bir tepsiye bunları güzelce döküp karıştırırken yağınıda döküp pul biber,kara biberi ekip ihmal etmeyip afiyetle yiyoruz.AFİYET OLSUN
Ali NAZİK
1.Kişi başı orta boy batlıcan çekirdekli.çekirdeksizler hormonludur.
2.kişi başı 250 gr domates
3.kişi başı 100 gr acılı,acısıs sivri biber
4.kişi başı 1 baş sarımsak
5.250 gr kuzu kuyruk yağı.Avusturalyada bol bulunur.oradaki koyunlar türkiye'den giden merinos koyunları 1960 yıllarda.
6.1.çay bardağı zeytin yağı,
7.yeteri kadar tuz,pul biber,kara biber.
Gelelim hazırlamasına.
Geniş bir malgalı alıyoruz.Ateşi yakıp 2 kilo kadar odun kömürünü güzelce harlayıp ( yani köz düşene kadar )patlıcanları bir bıçak yardımı ile ortalarından derince kesiyoruz içine elimizde bulunan kuyruk yağlarını ince,ince kesip içine yerleştiyoruz sadece biraz tuz koyup çizilmiş tarafları üste gelecek şekilde ateşe yatırıyoruz patlıcanın her bir tarafını güzelce ateşte kabukları yanıp içi fokur.fokur kaynayacak şekilde pişiyoruz.Bu arada sarımsak biber domatesleride közün üstünde güzelce pişiriyoruz.Patlıcanlar güzelce piştiği zaman kestiğimiz yerden ayırıp içindeki kuyruk yağlarını atıyor.İçindeki patlıcan özünü aynı filato çıkarır gibi kabuğunu almadan çok ince doğruyoruz.Sarımsağı piştikten sonra kabuklarını soyup ince,ince doğruyoruz.Domates ve biberede aynı şekilde uyguluyoruz.Geniş bir tepsiye bunları güzelce döküp karıştırırken yağınıda döküp pul biber,kara biberi ekip ihmal etmeyip afiyetle yiyoruz.AFİYET OLSUN