Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali NAZİK
#1
Adımla özdeşleşen SİZE bir tarif.
Ali NAZİK
1.Kişi başı orta boy batlıcan çekirdekli.çekirdeksizler hormonludur.
2.kişi başı 250 gr domates
3.kişi başı 100 gr acılı,acısıs sivri biber
4.kişi başı 1 baş sarımsak
5.250 gr kuzu kuyruk yağı.Avusturalyada bol bulunur.oradaki koyunlar türkiye'den giden merinos koyunları 1960 yıllarda.
6.1.çay bardağı zeytin yağı,
7.yeteri kadar tuz,pul biber,kara biber.
Gelelim hazırlamasına.
Geniş bir malgalı alıyoruz.Ateşi yakıp 2 kilo kadar odun kömürünü güzelce harlayıp ( yani köz düşene kadar )patlıcanları bir bıçak yardımı ile ortalarından derince kesiyoruz içine elimizde bulunan kuyruk yağlarını ince,ince kesip içine yerleştiyoruz sadece biraz tuz koyup çizilmiş tarafları üste gelecek şekilde ateşe yatırıyoruz patlıcanın her bir tarafını güzelce ateşte kabukları yanıp içi fokur.fokur kaynayacak şekilde pişiyoruz.Bu arada sarımsak biber domatesleride közün üstünde güzelce pişiriyoruz.Patlıcanlar güzelce piştiği zaman kestiğimiz yerden ayırıp içindeki kuyruk yağlarını atıyor.İçindeki patlıcan özünü aynı filato çıkarır gibi kabuğunu almadan çok ince doğruyoruz.Sarımsağı piştikten sonra kabuklarını soyup ince,ince doğruyoruz.Domates ve biberede aynı şekilde uyguluyoruz.Geniş bir tepsiye bunları güzelce döküp karıştırırken yağınıda döküp pul biber,kara biberi ekip ihmal etmeyip afiyetle yiyoruz.AFİYET OLSUN
Bul
Cevapla
#2
teşekkürlerr denemek üzere yazdırdım 65
Bul
Cevapla
#3
paylaşım için teşekkürler
Bul
Cevapla
#4
bulmacalarda çıkıyordu merak ediyordum nasıl birşey diye teşekkürler
Bul
Cevapla
#5
emeğine sağlık çok güzel bir tarif......en yakın zamanda tadınada bakarım artık.....
paylaşım için teşekkürler....
Bul
Cevapla
#6
Dün Gaziantep'te İmam Çağdaş Kebap salonunda yediğim Alinazik'i hiçbir yerde yememiştim.Anladığımkadarıyla senin tarifine yakındı.Onlar üzerine ayrıca mangalda pişirilmiş uzun köftelerde koymuşlar. İnanılmaz güzeldi.Ayrıca o bölgelerde yaşayan insanlarımızın neden ve nasıl çok et tükettiğini anladım.3 Gündür Kahraman Maraş Antep derken ete doydum bile diyemediğim lezzet trafiği yaşadım. Senin tarifinde tam zamanında geldi.Selamlar
Bul
Cevapla
#7
Olsada yesek.
Saygı ve Sevgilerimle.
Bul
Cevapla
#8
offf offf ali bu ne yaww akşam akşam karnım gurul gurul neyse akşama babam levrek güveç yapmış dahada önemli oldu şimdi bu tariften sonra acıktııımmmmmmmmmmmmBobo
Bul
Cevapla
#9
Güzel havalarda denemek lazım
Bul
Cevapla
#10
Harun Bey mevsiminde yapmak lazım ama boş gitmez bu zıkkım.Bir dahaki organazisyon Ankara olursa kesin gelirim ve yaparım.Ha birde Tokat kebabı'da yaparım üstüme yapanı tanımam tabiki yapmak için özel ocağınıda getirmek lazım özel yaptırmıştım 20 kişilik kaç kişi olursak yaparım tabi o sıcağın anlında durup bir kaç kilo yazıflarım malum kilo prolemi mevcut.
Saygı ve Sevgilerimle.
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi