29-12-2005, 13:33
Hazırlama süresi 15 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
2 adet lüfer
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı mısır özü yağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Balıkçınıza lüferlerden fileto çıkartırıp filetoları ikiye böldürün. Balığın kafasını ve kılçığını alın, yıkayıp 2 su bardağı su, defne yaprağı, tuz ve karabiberle 15 dakika kaynatıp süzün.
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Geniş ve yayvan bir tencereye 1,5 su bardağı balık suyunu koyun. Kaynayınca, mısırözü yağını, karabiber ve pirinci ekleyin. Üzerine balıkları dizip kapağı kapalı olarak 1 dakika harlı ateşte daha sonra da 10 dakika çok kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip, tarçın ve maydanoz ile servis yapın.
4 kişilik
Malzemeler:
2 adet lüfer
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı mısır özü yağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Balıkçınıza lüferlerden fileto çıkartırıp filetoları ikiye böldürün. Balığın kafasını ve kılçığını alın, yıkayıp 2 su bardağı su, defne yaprağı, tuz ve karabiberle 15 dakika kaynatıp süzün.
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Geniş ve yayvan bir tencereye 1,5 su bardağı balık suyunu koyun. Kaynayınca, mısırözü yağını, karabiber ve pirinci ekleyin. Üzerine balıkları dizip kapağı kapalı olarak 1 dakika harlı ateşte daha sonra da 10 dakika çok kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip, tarçın ve maydanoz ile servis yapın.
![[Resim: Lufer%20Pilavi.jpg]](http://www.amatorbalikci.net/resimupload/Lufer%20Pilavi.jpg)