Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lüfer Pilavı
#1
Hazırlama süresi 15 dakika
4 kişilik


Malzemeler:
2 adet lüfer
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı mısır özü yağı
tuz
karabiber


Hazırlanışı:

Balıkçınıza lüferlerden fileto çıkartırıp filetoları ikiye böldürün. Balığın kafasını ve kılçığını alın, yıkayıp 2 su bardağı su, defne yaprağı, tuz ve karabiberle 15 dakika kaynatıp süzün.

Pirinci ayıklayıp yıkayın. Geniş ve yayvan bir tencereye 1,5 su bardağı balık suyunu koyun. Kaynayınca, mısırözü yağını, karabiber ve pirinci ekleyin. Üzerine balıkları dizip kapağı kapalı olarak 1 dakika harlı ateşte daha sonra da 10 dakika çok kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip, tarçın ve maydanoz ile servis yapın.


[Resim: Lufer%20Pilavi.jpg]
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  fırında lüfer levrek karışık LeVrEkCi 21 4,676 13-01-2009, 16:52
Son Yorum: manisalıdeli

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi