Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bizim oralar ve reislik
bizim av yerimizde akrabamızdan en 20 kadar tekne yabancı 30 kadar tekne avcılık yaparız genelde lüfer ve levrek avlarız en büyük balıgı tutan o senenin reisidir genelde en büyük balıgı tutan da büyük reistir 1992 senesinde babam mehmet aydın 93 cm lik bir levrekte kenara gelmişti o zamandan beri babam bizim oranın büyük reisidir ve reislik şapkası senelerdir ondadır.bu şapkayı almak tüm bizim oradaki balıkcıların hayalidir.gecen yaz balıktayken oltama bir levrek vurdu 25 dakika ugrastıktan iice yorduktan sonra tam teknenin kenarındayken oltamı kusarak balık kactı o gece sabaha kadar uyuyamamıştım ama o balıgı tuacagıma kesin gözüyle bakıyordum.ertesi hafta 1 hafta işimi ayarlayıp tatile cıktım 1 hafta her sabah 5 te balıga cıktım her cıkıstada 30cm 85 cm arası levreklerle kenara geldim görülmemiş şekilde hergün levrek cıkarıyordum denizden kenara geldigimde tabiiki resimler komsu gezdirmeler ölçü almalar tam bir resital oluyordu tatilimin 5. günü sabahı sabah 5 te gene av yerindeydim oltamı atar atmaz bir balık vurdu ama balık cok canlı 200 m misinam baglı misinamdan korkum yok ama kayalara cok yakınım ilk balıgın hırsını kırana kadar balık 6-7 kez gitti 100 lük misinam bitti 2.100 lügüde istiyor ama bir türlü bayıltamıyorum balıgı işin kötü tarafı 30 numara olta baglı oltama balıkla tam 35 dakika ugrastım ve sandala aldım ama aldıgımda bende zevkten dört köse olmustum kenara geldigimde amcam karsıladı bütün sahil toplandı ölçü için metreler getirildi balık ölçüldü ve 92 cm cıktı hem cok üzüldüm reisligi alamadıgım için hemde ii oldu dedim  eger reisligi alsaydım babam denizden eve gelmezdi sabah aksam beni gecmek için canı cıkardı sonrada espriyi patlattım tabii balık 2 cm daha büyüktü babam üzülmesin diye kestim kuyrugunu diye tüm balıkcı dostlarıma allah böyle levrekler tutmayı nasip eder inşallah
Bul
sagol kardeş inş. tutarız diyorum. ama benimde levrekte hiç yüzüm gülmüyor.levreğe ne zaman niyet etsem eli boş dönerimSmile
Bul
Bizim pedere okudum bu hikâyeyi geçen gün. Ben balık tutmayı sevmem oğlum dedi. Bırakın yaşasın hayvanlar vb sözler söyledi. Kafamı duvara vurmak istedim. Çok üzücü bir durum.
Bul
levrekçibaba nerlerdesin özlettin kendini,umarım kötü birşey yoktur.
Bul
levrekcibaba bi kayboldu tam kayboldu arada bul bulabilirsen tatile çıkmıştırdiyelim ergeç dönecek nasılsa76
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi