Yorumları: 67
Konuları: 14
slm arkadaşlar,
ben biraz araştırdım bulamadım.Türkiyenin ayrıntılı balık haritası var mı?
Yani alabalık nerde var,levrek vs. nerede var?Bu profesyonel anlamda incelenmiş mi bilen var mı?Tatlı ve deniz suyu ayrı ayrı veya beraber gösteren bir harita var mı?
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
çok iyi olurdu.ama bir bölüm açıp herkes kendi bulunduğu bölgede hangi balıkların çıktığını yazarsa,yönetici arkadaşlarda bu bilgilere dayanarak bir harita oluşturabilir.
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Bende hiç rastlamadım böyle bir çalışmaya.bazı balık sitelerinde bölge olarak vermişler ama ayrıntı yok.yani hangi göl,gölet,dere,nehir belli değil.Ama biz şöyle bir çalışma yapabiliriz sanırım.Her arkadaş gitiği suyu, dere, göl, gölet ,denizi bildirir ve buralardan çıkan balıkları da ve hangi yolla ulaşalıbileceğini de yazarsa bir veri tabanı oluşmuş olur.
Ozoca51 iyi fikir ben Erdek civarını buyaz iyice araştırayım.Biraz biliyorum ama sadece deniz balıklarını.tatlısuyuda biraz biliyorum ama tam bölge adlarını yazarsak nokta atışı olur hemde yararlı olur.
Yorumları: 649
Konuları: 57
harika olurdu. sivas, tokat ve amasya yı bende bildirebilirim. ilgisini çeken varsa.
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
Yorumları: 1,135
Konuları: 85
Paylaşım için teşekkürler.Gerçekten gerekli bir harita.Saygılar
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bu haritalar bigün birileri tarafından hazırlanmış bizde bu zamanın haritasını hazırlayalım hep beraber bence mesela bu yazı bekleyelim herkes arasırma yapsın bir harita hazırlayalım o da bizim haritamız olsun
ustam61,
o harita bence çok kaba taslak ve detay yok.Verilen link için saol .Bence tam devleti memur mantığına uygun ben yaptım oldu denen cinsten bir harita.Ayrıca detay alamadım.Bence günceli birlikte oluşturalım.Bu gönül işi bu ülkeye bizimde borumuz var.
Yorumları: 941
Konuları: 69
Akadaşlar Balıklar denizlerde, yatak balıklar ve göç eden balıklar olarak tanımlanır. genelde karadeniz v e ege arasında göç balıkları gider gelirler mevsimsel olarak bazı mevsimlerde ise havaların ılıman gitmesi sonocu göç balıkları bile yatak yapar. ancak bu balıkların 1 mevsimsellik(suların ısınması ve soğuması) 2 Üreme dönemlerinde değişik mahallerde ve derinliklerde olmaları sebebiyle tam bir av mahhali belirtilemez. Bu nedenle balık haritası diye bir şey çıkartmak bence çok mantıklı bir oluşum değildir . Bunun yerine yılların verdiği tecrübe , bir bilen ve deneme ile balık yakalamak ve av mahallerini tesbit etmek daha akılcı olur düşüncesinde vede tecrübesindeyim..