Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalkan Çiftliği Kuralım.
Emekli olunca ne yapayım diye düşünürken, aklıma balık çiftliği geldi. Karadezli biri olarak ( ordu ) Fakat Sıradan olmasın dedim ve kalkan çiftliği kurmayı düşündüm. Araştırmalarım sonucu www.kalkan.sumae.gov.tr/fizibilite/fizibilite.pdf      bilgilere ulaştım ve hayallerimi yıkanda o oldu zaten. K.T.Ü ve Japonlar 5 yılda çiftlik ortamında üretmeyi başardıkları kalkanlar için teşvik ve özel sektör yatırımlarını bekliyorlarmış. Daha çok beklerler. Yaklaşık 2,5 Trilyon lık bir yatırımdan sonra 3 sene bekleyip kar etmeyi ummaktan başka bir çare yok. Linkteki fiyatları ve fizibilite raporunu incelerseniz fiyatların nekadar şişirilmiş olduğunu görürsünüz. Adamlar adeta kimse bu işi yapmasın diye çalışıyorlar. ( Sözde Teşvik ) Bende köstek olmaktan başka bişi diil. Kim 2,5 trilyon luk bir yatırım yapıpda 3 sene bekler bu ülkede, belki vardır ama ben sanmıyorum. Emekli ikramiyemin 20-30 milyar olduğunu düşünürsek 100 defa emekli olmam lazım galiba, buda 250 sene yapar.Çooook çalışmam lazım çooooook.
Bul
ne ugraşacam 10 çuval bugdayı at kumluk olan bi koya 1 ay sonra git topla kalkanları 10 çuval bugday parası yani hem sadece kalkanda degil her türlü balık yapar ama tanii o koy özel kişiye ait degilse herkes toplar balıkları Smile)
Bul
bencede nihat haklı türkiyemizin denizlerinde kimselere ait olmayan keşfedilmemiş bir sürü koy var serpecen yemi 10 gün 20gün git bir ay sonra kalkanda gelir akyada gelir aklına ne geliyorsa gelir ne uğraşıyon çiftlikle sen tut balığı keyfine bak
Bul
Devletimiz bazen insanlara köstek olabiliyor.Üstelik kalkan yetiştiriciliği sandığımız kadar ucuz değil,normal balık çiftliğinden bile 9-10 kat pahalı.Her halde herkez yapamasın bu işi diyedir.Devlet bu istediğini yapar.
Bul
mrs303,
kesinlikle haklısın bu ülkede bazı sektörlere birleri gimesin diye özel çaba var.Devletide malesef o hıyar kesim elinde tutuyor.Ahmettte gelse o hıyarlar o koltuğu bırakmıyor mehmettte.Ama nihat haklı ve basit bir yöntem söylemiş.Hatta ben sana bizim yazlığın yerini söyliğeğim.Bir doktor arkadaş var yaz kış orda.Şimdi tam kalkan ve pisi zamanı git tut.Üstelik sezonluk kiraz 1000 YTL.Doktor arkadaşla kıyından yazda bolbol mırmır tuıtarsınız.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kalkan için hangi tür iğne gerekli? derhan 9 2,673 21-11-2006, 12:50
Son Yorum: derhan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi