Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bot ve sessiz motorlar hk.
Dostlar...
Ankara'da baraj ve göllerde balık tutmak isteyen acemi bir balıkçıyım. Yaş 46 ama umut var bende. Ancak, bot ve sessiz motorlar hakkında bilgi almak istiyorum. Ucuz ve dayanıklı olması çok önemli. Nerden alınır? nasıl seçilir? Hiç bilmem bunları. Bilgisi olan ve aktaran arkadaşlarıma şimdiden minnettarlığımı iletmek isterim. Hadi rastgele...
Bul
..............
Bul
cahitusta yazdı:levrek hassas ve gürültüyü sevmediği için bu sessiz motor olayını düşünmüştüm ama nereden ve nasıl bulacağımdan çok nasıl yaparım ı.
aklıma elektrikli scooter ların motoru geldi.düşük amperle çalıştığından bataryası uzun süre dayanıyor.suda da içten yanmalı motorlar kadar problem çıkarmaz. motor çıkışına direkt yada hafif ve seri bir şanzıman vasıtası ile şaft yerleştirip hareketi hemen pervaneye iletip uca da özel yapım gayet küçük bir pervane koymayı düşündüm.sanayi sitelerinde bu işi kolayca yapabilecek canavar gibi ustalarımız var.sistem kıçtan takma ve kendinden dümenli olacağı için çok yer kaplamaz.
tek sorun tekne nin küçük ve hafif olması gerek .ve sürat yapamaması.yedek te kürek şart.
proje yi hayata geçirince sonucunu iletirim. ama denemeye değer gibi geldi bana
selamlar

DOSTUM GÜZEL ÇALIŞMALARIN VE BİLGİ AKTARIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER. BEN DE HAFİF VE SÜRAT YAPMAYAN BOTLARI TERCİH EDİYORUM... AMAÇ SÜRAT DEGİL BALIK TUTMAK. İÇME SUYU BARAJLARINDA KİRLİLİK YAPTIKLARI İÇİN SESLİ MOTORLAR YASAKLANIYORMUŞ DİYE DUYDUM. BU DA AKLIMIZDA OLSUN...  KOLAY GELSİN...!
Bul
KUBİLAY yazdı:Dostlar...
Ankara'da baraj ve göllerde balık tutmak isteyen acemi bir balıkçıyım. Yaş 46 ama umut var bende. Ancak, bot ve sessiz motorlar hakkında bilgi almak istiyorum. Ucuz ve dayanıklı olması çok önemli. Nerden alınır? nasıl seçilir? Hiç bilmem bunları. Bilgisi olan ve aktaran arkadaşlarıma şimdiden minnettarlığımı iletmek isterim.  Hadi rastgele...

Degerli Arkadasim
Sessiz motordan bahsetmissin,mercury nin elektrikli motoru var.
12 voltla calisiyor araba aküsü ilede kullanabiliyorsun.
Burada bir arkadasimda vardi,dolu akü ile 3 saat devamli saga sola gidebiliyorsun.
Hatta bu arkadasim ren nehrinde spin avi yaparken kullaniyor,normal motorla gidecegi yere kadar gidiyor ondan sonra benzinli motor stop,elektrikli motor devam,yine isi bitince,elektrikli motor stop benzinli motor devam.
Ama senin göl cok büyükse saatlerce yol gitmen gerekiyorsa,o zaman yapacagin ikinci aküyü yaninda bulundurman.

Görüsmek üzere...
Adanali
Bul
mercury nin 9 hp ve 15 hp lik 4 zamanlı motorlarıda çok sessiz çalışıyor bazen istop etti sanıp kol çekmeye çlıştıgımız oluyor ama özelliklede 9.9hp mercury four stroke olanlar çok sessizler tavsiye ederim
Bul
Levrekci yazdı:mercury nin 9 hp ve 15 hp lik 4 zamanlı motorlarıda çok sessiz çalışıyor bazen istop etti sanıp kol çekmeye çlıştıgımız oluyor ama özelliklede 9.9hp mercury four stroke olanlar çok sessizler tavsiye ederim

benim teknedeki de four stroke olmasi ile cok sessiz benzine yag koyma derdimizde yok yalniz su pompasindaki cark ve gear yagi ile motar yagi hersene degismesi gerekir uzun omru icin benzin tasarrufundada two stroke dan daha cok tasarruflu yaklasik bu yeni teknemi 8 ay kullanirim daha hic bir zaman stop yapmadi motor 98 model ama devamli servisi yapilmis servis cok onemli bide sudan cktiktan sonra taze su ile motorun flas yapilmasi cok onemli icindeki hortumlarda tuzun birikmesini onler
Bul
dostlarım bende 9.9 yamaha,9.9 jonshon var ama sessizlik bakımından yamaha derim çalıştığını bile hissetmezsin.
ama gölde kullanmak istiyorsan tabiki akülü olanları tavsiye ederim sizinde dediğinizgibi hem balık sesten rahatsız olmaz hemde kurallara uyarsınız.
Bul
bende 9.9 johshon var yalnız ses bakımından doktora katılıyorum yakıtada tasaruflu ama ankarada bazı baraj ve göllerde kesinlikle bot ve motor yasak bunların başındada çamlıdere bayındır kurt boğazı çubuk 1 ve çubuk 2 de kullanamazsın ben bunları biliyorum bilmediklerimide bilen arkadaşlar yardımcı olular
Bul
Ankara'da içme suyu temin edilen barajlarda elektrikli motor şartı arandığını duydum. Benzinli motorların yağ ve benzini suya karıştığı için yasak diyorlar. Benim bilgim bu yönde. Detayını ögrenmeye çalışacağım. Selamlar...
Bul
............
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi